Quiz about Listen Carefully
Quiz about Listen Carefully

Listen Carefully! Trivia Quiz


Read aloud each question one time only and then choose the best answer. Remember to read the question ONLY once before answering :) Good luck fellow riddlers...

A multiple-choice quiz by coachpauly. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Brain Teasers Trivia
  6. »
  7. Riddles

Author
coachpauly
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,750
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6743
Last 3 plays: Guest 131 (7/10), Guest 94 (8/10), malclave (9/10).
1. How far can a dog run into the woods? Hint

As far as he wants
To the other side
Until he gets tired
Half-way

2. How many animals of each species did Moses take on board the ark with him? Hint

0
2
1
3

3. If you had only one match and went into a VERY cold and dark room, what would you light first? Hint

oil lamp
match
wood fire
gas stove

4. A German airliner was flying over the French Alps. On board there were 85 bobsledders from Jamaica. The weather was dreadful and the English captain lost control of the airplane. The engines failed and the little plane hurtled to the ground. Half the wreckage was strewn across the Swiss border and the other half in France. Where did they end up burying the survivors? Hint

Jamaica
France
Switzerland
Nowhere

5. How many birthdates does the average "Japanese" woman have? Hint

20
1
40
80

6. Some months have 30 days, some months have 31 days, but how many months have 28 days? Hint

1
12
4
5

7. Divide 30 by half and add 10. What do you get? Hint

70
20
25
50

8. A doctor gives you five pills for a runny nose and tells you to take one every 2.5 hours. How long will you be taking the pills, or in other words, after how many hours will you take the last tablet? Hint

12 hours
10 hours
7 hours
5 hours

9. On a windy day Farmer Ben's rooster lays an egg. The wind is blowing fiercely from the east. Which way does the egg roll? Hint

Impossible to say
Easterly
Westerly
North to South

10. What dull color was Napoleon's white horse? Hint

Black
White
Grey
Pink


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How far can a dog run into the woods?

Answer: Half-way

The answer is "half-way" after that he is running "out of the woods."
2. How many animals of each species did Moses take on board the ark with him?

Answer: 0

The answer is "0" according to the Book of Genesis it was Noah that built the ark not Moses.
3. If you had only one match and went into a VERY cold and dark room, what would you light first?

Answer: match

Of course you would light the match first otherwise how would you start up the lamp, fire, or stove.
4. A German airliner was flying over the French Alps. On board there were 85 bobsledders from Jamaica. The weather was dreadful and the English captain lost control of the airplane. The engines failed and the little plane hurtled to the ground. Half the wreckage was strewn across the Swiss border and the other half in France. Where did they end up burying the survivors?

Answer: Nowhere

The answer is "nowhere." Unless you are a particularly poor rescuer, you do not tend to bury "survivors."
5. How many birthdates does the average "Japanese" woman have?

Answer: 1

It is true that according to the World Health Organization, Japanese woman tend to have the highest recorded life expectancy. However, Japanese women, like women in the rest of the world, do only have "ONE" birthdate (the day that they were born).
6. Some months have 30 days, some months have 31 days, but how many months have 28 days?

Answer: 12

The little rhyme learned in grade school goes..."30 days have September, April, June, and November, all the rest have 31 save February alone with 28 days and 29 in each Leap Year." Yep, every month has (at least) 28 days in it.
7. Divide 30 by half and add 10. What do you get?

Answer: 70

The answer is 70 ... But how? Well first you divide 30 by and you get 60, then you add 10 and voila you end up with 70. (Dividing by is the same as x2.)
8. A doctor gives you five pills for a runny nose and tells you to take one every 2.5 hours. How long will you be taking the pills, or in other words, after how many hours will you take the last tablet?

Answer: 10 hours

The answer is 10 hours. You take the first pill right away at zero hours, the second at 2 hours, the 3rd at 5 hours, the 4th at 7 hours, and finally the 5th at 10 hours.
9. On a windy day Farmer Ben's rooster lays an egg. The wind is blowing fiercely from the east. Which way does the egg roll?

Answer: Impossible to say

The correct answer is "impossible to say." The rooster (Gallus gallus) is a male chicken and thus quite incapable of laying eggs.
10. What dull color was Napoleon's white horse?

Answer: Grey

While Napoleon's Arabian horses looked white they were in fact greys. White-looking horses actually have gray skin and the official horse color is "grey" not "white". The only horses that are classified as white horses are albino horses.
Source: Author coachpauly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 131: 7/10
Today : Guest 94: 8/10
Today : malclave: 9/10
Dec 01 2022 : Guest 198: 6/10
Nov 30 2022 : Guest 96: 8/10
Nov 29 2022 : Guest 97: 5/10
Nov 29 2022 : Guest 216: 5/10
Nov 29 2022 : Guest 172: 9/10
Nov 28 2022 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Be Quiet and Listen all Around Quizzyland:

One quiz from each category is featured. They all have a word dealing with quietness and listening in be title.

  1. All Quiet on the Western Front Average
  2. 'Will You Please Be Quiet!' Average
  3. Oh Lately It's So Quiet Tough
  4. The Quiet Man Average
  5. Silent Stars Easier
  6. Owls: Silent Hunters of the Night Average
  7. Hush Average
  8. So Hush Little Baby: A Musical Lullaby Quiz Average
  9. Hushpuppies Easier
  10. 1968 - Hush Average
  11. Quiet As a Mouse Tough
  12. Shhh! Please Be Quiet! Average

12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us