FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Orlando Bloom Filmography
Quiz about Orlando Bloom Filmography

Orlando Bloom: Filmography Trivia Quiz


Follow the works of talented rising actor Orlando Bloom. Enjoy!

A multiple-choice quiz by lady_legolas. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. Orlando Bloom

Author
lady_legolas
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,409
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8498
- -
Question 1 of 10
1. Orlando's first movie role was in the film "Wilde," a story about the life of Oscar Wilde. What part did Orlando play? Hint


Question 2 of 10
2. After "Wilde", Orlando appeared on an episode of a popular British mystery series called "Midsomer Murders." What is the title of the episode that he appeared in? Hint


Question 3 of 10
3. While enrolled at London's prestigious Guildhall School of Music & Drama, Orlando appeared in a number of plays. Which of these Shakespearean plays did Orlando perform in? Hint


Question 4 of 10
4. Of course we all know Orlando from "The Lord of the Rings," in which he plays elf Legolas Greenleaf. But what character part did he originally audition for? Hint


Question 5 of 10
5. After filming "The Lord of the Rings," Orlando had a short, but important role in the film "Black Hawk Down." What was the name of the character that he played? Hint


Question 6 of 10
6. In the mocumentary comedy "The Calcium Kid," Orlando plays a ________ turned boxer who is recruited to fight up against the U.S. boxing champ. Hint


Question 7 of 10
7. Orlando was on "Survivor 2: The Outback"?


Question 8 of 10
8. In "Ned Kelly," Orlando portrays Joe Byrne, a member of the infamous Kelly gang: a legendary group of Australian criminals. Based on the book "Our Sunshine," the film is also loosely based on the real accounts of the Australian outlaws.


Question 9 of 10
9. Orlando's Disney film, "The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl," is based on DisneyWorld and Disneyland's popular water ride.


Question 10 of 10
10. Orlando appeared in the December 8, 2001 episode of "The Saturday Show"?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Orlando's first movie role was in the film "Wilde," a story about the life of Oscar Wilde. What part did Orlando play?

Answer: Rentboy

Although Orlando had just a small part in this movie, his performance caught attention for those that saw the film.
2. After "Wilde", Orlando appeared on an episode of a popular British mystery series called "Midsomer Murders." What is the title of the episode that he appeared in?

Answer: Judgement Day

Orlando played Peter Drinkwater, the town's local rogue who came to an untimely end.
3. While enrolled at London's prestigious Guildhall School of Music & Drama, Orlando appeared in a number of plays. Which of these Shakespearean plays did Orlando perform in?

Answer: Twelfth Night

Just two days before graduating, Orlando receives a telephone call that would change his life forever. A call from director Peter Jackson asking him to fly to New Zealand and play the role of Legolas Greenleaf in "The Lord of the Rings" trilogies.
4. Of course we all know Orlando from "The Lord of the Rings," in which he plays elf Legolas Greenleaf. But what character part did he originally audition for?

Answer: Faramir

Director Peter Jackson insisted that Orlando play the role of Legolas instead, which is just aswell because he plays the part beautifully. To prepare for the character Legolas, Orlando practiced horseback riding, fencing, archery and samurai warrior techniques. Orlando also broke his ribs while falling off a horse during filming. To make himself appear more elf-like he had to wear prosthetic ears, a blonde wig, blue contact lenses, and powder his skin.
5. After filming "The Lord of the Rings," Orlando had a short, but important role in the film "Black Hawk Down." What was the name of the character that he played?

Answer: Todd Blackburn

Orlando's character, Todd Blackburn, falls from a helicopter and becomes the first man down in the mission. Along with the rest of the cast, Orlando received military bootcamp and met the real survivors in preparation for the film.
6. In the mocumentary comedy "The Calcium Kid," Orlando plays a ________ turned boxer who is recruited to fight up against the U.S. boxing champ.

Answer: milkman

Orlando plays Jimmy, a milkman, who after consuming large quantities of dairy accumulates super strong bones. This film is a remake of the 1936 film "The Milky Way."
7. Orlando was on "Survivor 2: The Outback"?

Answer: No

Orlando had an uncredited guest appearance on the British sitcom, "Smack The Pony," which is kind of like "Saturday Night Live." His guest appearance was on May 26, 2000, in Season 2, Episode 6.
8. In "Ned Kelly," Orlando portrays Joe Byrne, a member of the infamous Kelly gang: a legendary group of Australian criminals. Based on the book "Our Sunshine," the film is also loosely based on the real accounts of the Australian outlaws.

Answer: True

In this film, starring along side Heath Ledger, Naomi Watts and Geoffrey Rush, Orlando sports an Irish accent and even speaks a little Cantonese for a scene.
9. Orlando's Disney film, "The Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl," is based on DisneyWorld and Disneyland's popular water ride.

Answer: True

Orlando plays Will Turner, a young blacksmith who teams up with roguish drunken pirate Jack Sparrow (Depp) to rescue maiden Elizabeth Swann (Knightley) from a band of skeletal gold seeking pirates who haunt the ship the Black Pearl led by captain Barbossa (Rush).

The film was shot in the Caribbean and California. Early into filming a fire broke out on the Californian set, causing the damage to be an estimated $350,000. This film was the first Disney film to be rated PG-13.
10. Orlando appeared in the December 8, 2001 episode of "The Saturday Show"?

Answer: True

On December 8, 2001, Orlando guest starred as himself on an episode of British television show, "The Saturday Show." The episode was in Season 1, and it was the 12th episode.
Source: Author lady_legolas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us