FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Orlando Bloom
Quiz about Orlando Bloom

Average Celebrities Trivia: Orlando Bloom | 10 Questions


Welcome to my quiz about Orlando Bloom, or to others, Legolas! So, do this quiz and see how much you really know!

A multiple-choice quiz by Gundrew. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. Orlando Bloom

Author
Gundrew
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
114,807
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
8462
Last 3 plays: ankitankurddit (5/10), Guest 73 (6/10), Guest 101 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where was Orlando born? Hint


Question 2 of 10
2. At what age did he move to London? Hint


Question 3 of 10
3. Orlando's sister's name is Jessica?


Question 4 of 10
4. Orlando first auditioned for "The Lord of The Rings", and almost did not get the part until he asked to be re-auditioned?


Question 5 of 10
5. What was the first television series that he was in? Hint


Question 6 of 10
6. In 1997, he made his film debut. What is the name of the movie? Hint


Question 7 of 10
7. What was his character's name in the film "Black Hawk Down"? Hint


Question 8 of 10
8. Orlando decided that acting was for him, before he reached his teens?


Question 9 of 10
9. Orlando's father was Harry Bloom?


Question 10 of 10
10. Orlando was briefly engaged to a beautiful model in 2000: her name is __________ ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : ankitankurddit: 5/10
Feb 06 2024 : Guest 73: 6/10
Jan 26 2024 : Guest 101: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Orlando born?

Answer: Canterbury, Kent

Orlando was born on 13 January 1977, in Canterbury, England.
2. At what age did he move to London?

Answer: 16

At sixteen years old Orlando moved to London, where he joined the National Youth Theatre for two seasons, and then gained a scholarship to train with the British American Drama Academy.
3. Orlando's sister's name is Jessica?

Answer: No

He has an older sister, Samantha. "We fought a lot as kids. We're just starting to get along a lot better now that we're older. She did get me into clothes at a young age, though. She used to dress me and she'd get stuff from thrift shops. I had loafers and cowboy boots and cowboy shirts and, like, preppie-like check shirts." - Sugar Magazine
4. Orlando first auditioned for "The Lord of The Rings", and almost did not get the part until he asked to be re-auditioned?

Answer: False

He originally auditioned for the part of Faramir, Boromir's brother in "Lord of The Rings" who wouldn't be introduced until "Lord of The Rings: The Two Towers." He was turned down for that part, but was then asked to audition for Legolas. He learned that he got the part the day before he graduated from The Guildhall Academy.
5. What was the first television series that he was in?

Answer: Casualty

In 1994, Orlando starred in the television series "Casualty", a popular television programme in the United Kingdom. His appearance was uncredited.
6. In 1997, he made his film debut. What is the name of the movie?

Answer: Wilde

"I got to dress up in funny clothes and run around New Zealand with a bow and arrow for 18 months, how bad could that be?" - Orlando talking about being in "Lord of The Rings" in an edition of "Bliss" Magazine.
7. What was his character's name in the film "Black Hawk Down"?

Answer: Todd Blackburn

In "Black Hawk Down," he starred alongside Josh Hartnett, Eric Bana and Ewan McGregor.
8. Orlando decided that acting was for him, before he reached his teens?

Answer: True

When Orlando decided acting was for him when he was very young. Later in his life hewas quoted as saying, "I think it began when I spent a Christmas in B oston with my cousin. I was like twelve and my cousin from Los Angeles, who's a commercials director was in town and he rented some videos for the holiday period, and one of them was 'The Hustler' with Paul Newman. I was young and didn't think I was going to be impressed with it, but I was so impressed by the cool of Paul Newman in that film - as a young kid my mum was quite into us being creative, we'd go to musicals, plays and theatre - I somehow knew that's what I wanted to do." So, the story begins...
9. Orlando's father was Harry Bloom?

Answer: False

Orlando was raised by his mother and his sister. He believed his father was South African lawyer and novelist, Harry Bloom, a novelist, who died when he was just 4 years old.

In an interview with 'The Face' magazine, Orlando revealed that his real dad was his supposed legal guardian Colin Stone. Up until he was a teenager, Orlando had believed Colin was nothing more than a close family friend, until his mum revealed that he was in fact his biological father. Orlando says, "I found out that Colin was my father - not Harry, but Colin," said Orlando. He explains further: "When my father (Harry) died, Colin Stone was made my guardian. He was always a close family friend but I always thought Harry was my biological father."
( from www.orlandobloom.co.nz/ob.html )
10. Orlando was briefly engaged to a beautiful model in 2000: her name is __________ ?

Answer: Jemma Kidd

Orlando insists he is married to his career, but when it comes to affairs of the heart he isn't completely immune to temptation as he revealed when questioned about film stars' inflated salaries. The 18-month shoot for the Lord Of The Rings trilogy eventually cost him his longtime girlfriend Joanne Morley. Following the split he took up with model Jemma Kidd - to whom he became engaged - but the relationship didn't last. Orlando himself refuses to answer questions about his love-life, however. "I won't admit or deny anything," he says. "Makes me more interesting." www.orlandomultimedia.net/bio/legolas_orlando.html
Source: Author Gundrew

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us