FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Orlando Bloom Mania Part 2
Quiz about Orlando Bloom Mania Part 2

Orlando Bloom Mania: Part 2 Trivia Quiz


So, you survived the first quiz. But can you survive the second one? Here's another quiz about this talented British actor.

A multiple-choice quiz by orlandoluvva. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. Orlando Bloom

Author
orlandoluvva
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,488
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
2584
- -
Question 1 of 15
1. What is Orlando Bloom's full name? Hint


Question 2 of 15
2. In the movie "Troy" (2004), Orlando's character is Prince Paris of Troy. Orlando was quoted describing Paris as a(n) ___________? Hint


Question 3 of 15
3. What is Legolas' exact age? Hint


Question 4 of 15
4. What disability gave Orlando difficulty as a child? Hint


Question 5 of 15
5. After filming the "Lord of the Rings" trilogy, Orlando was given a replica of the One Ring. What does it say in Elvish? Hint


Question 6 of 15
6. In the movie, "Elizabethtown" (2005), Orlando plays Drew Baylor, a man who works for a shoe company.


Question 7 of 15
7. Orlando's first car was a VW Golf. What color was it? Hint


Question 8 of 15
8. In the movie "Kingdom of Heaven", Orlando's character is Balian of Aquitaine.


Question 9 of 15
9. In one of Orlando's movies, he is one of the stars and is also the co-producer. What movie is it? Hint


Question 10 of 15
10. Which of these awards did Orlando win? Hint


Question 11 of 15
11. In the "Return of the King" (Extended Edition), there is a scene where Legolas and Gimli have a drinking contest. In this scene, a very important crew member has a cameo. Who is it? Hint


Question 12 of 15
12. In the "Fellowship of the Ring" (Extended Edition), there is a scene where Legolas explains what lembas bread is to Merry and Pippin. What is Orlando's nickname for this scene? Hint


Question 13 of 15
13. Orlando filmed a Gap jeans commercial with which actress? Hint


Question 14 of 15
14. When Orlando was 21, he fell off the roof terrace of his friend's apartment building. He fell three floors onto a neighboring balcony, and ended up breaking his back. In order for him to be able to walk again, he needed a major back surgery to pin his spine back together. How long did this surgery take? Hint


Question 15 of 15
15. Orlando said that if he weren't an actor, he would've been ________ ? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 22 2024 : ankitankurddit: 4/15
Feb 06 2024 : Guest 73: 3/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Orlando Bloom's full name?

Answer: Orlando Jonathan Blanchard Bloom

Up until recently, it was believed that Orlando didn't have any middle names. But the March 2005 issue of Family History Monthly magazine, (UK), traces his family history back to his great-great-great grandfather, and reveals his full name: Orlando Jonathan Blanchard Bloom!
2. In the movie "Troy" (2004), Orlando's character is Prince Paris of Troy. Orlando was quoted describing Paris as a(n) ___________?

Answer: anti-hero

In "First magazine" (Singapore), Orlando is quoted saying, "Paris is the anti-hero, young and stupid, ignorant to the consequences of his actions." Well, of course Paris was! That was the reason that the Trojan War occurred!
3. What is Legolas' exact age?

Answer: 2,931

Tolkein experts have estimated that Legolas is 2,931 years old.
4. What disability gave Orlando difficulty as a child?

Answer: Dyslexia

Orlando was dyslexic when he was a kid, but he pretty much learned to deal with. He claims that now he's only "mildly dyslexic".
5. After filming the "Lord of the Rings" trilogy, Orlando was given a replica of the One Ring. What does it say in Elvish?

Answer: "To wherever it may lead."

The ring was given to him by one of the make-up artists. Carved in Elvish, it says, "To wherever it may lead." This fact can also be found at: www.theorlandobloomfiles.com/biography.html
6. In the movie, "Elizabethtown" (2005), Orlando plays Drew Baylor, a man who works for a shoe company.

Answer: True

In the movie plot, Drew Baylor causes his shoe company to lose hundreds of thousands of dollars, and is then immediately dumped by his girlfriend.
7. Orlando's first car was a VW Golf. What color was it?

Answer: dark green

Orlando's VW Golf was dark green. It also cost 160 pounds ($230).
8. In the movie "Kingdom of Heaven", Orlando's character is Balian of Aquitaine.

Answer: False

Balian of Ibelin is a young blacksmith who becomes a knight in order to save Jerusalem from the Crusaders. While he's there, he falls in love with the princess of Jerusalem, Sibyllia, (played by Eva Green).
9. In one of Orlando's movies, he is one of the stars and is also the co-producer. What movie is it?

Answer: "Haven"

In "Haven", Orlando plays a character named Shy, and is also the co-producer. Also starring in "Haven" is Zoe Saldana, who costarred along with Orlando as Anamaria in "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl".
10. Which of these awards did Orlando win?

Answer: 2003 : Men of the Year Awards, "Best Film Actor"

Orlando lost the 2003 AFI Award for "Best Supporting Actor" to David Ngoombujarra. He lost the 2004 Empire Award "Best British Actor" to Andy Serkis. And he lost the 2004 AOL Moviegoer Award "Best Supporting Actor" to Sean Astin. But Orlando did win the 2003 Men of the Year Award for "Best Film Actor".
11. In the "Return of the King" (Extended Edition), there is a scene where Legolas and Gimli have a drinking contest. In this scene, a very important crew member has a cameo. Who is it?

Answer: Howard Shore (Score Composer)

Howard Shore's cameo is in the drinking scene. The other crew members had cameos in the "Corsairs of Umbar" scene, (where Legolas, Aragorn, Gimli, and the Army of the Dead take on the pirates in their ships). Howard can be seen right after Legolas receives his first mug of beer from Eomer.
12. In the "Fellowship of the Ring" (Extended Edition), there is a scene where Legolas explains what lembas bread is to Merry and Pippin. What is Orlando's nickname for this scene?

Answer: The Lembas Commercial.

In the Cast Commentary, Orlando tells how he calls this scene "The Lembas Commercial", because it seems that Legolas is trying to sell the lembas to Merry and Pippin by saying, "One bite can fill the stomach of a full-grown man!"
13. Orlando filmed a Gap jeans commercial with which actress?

Answer: Kate Beckinsale

The commercial is called "Denim Invasion". It shows Orlando and Kate Beckinsale walking hand in hand, and then a bunch of fans wearing Gap jeans start running towards them. Kate Bosworth and Orlando first met on the set of that commercial. But Orlando didn't film the commercial with Kate Bosworth, who just stopped by the set one day. He filmed it with Kate Beckinsale.
14. When Orlando was 21, he fell off the roof terrace of his friend's apartment building. He fell three floors onto a neighboring balcony, and ended up breaking his back. In order for him to be able to walk again, he needed a major back surgery to pin his spine back together. How long did this surgery take?

Answer: 6 hours

The surgery that pinned his spine together took 6 hours. Miraculously, 12 days later he walked out of the hospital on crutches.
15. Orlando said that if he weren't an actor, he would've been ________ ?

Answer: a sculptor

In the "National Geographic Kids" magazine, (January/February 2004 issue,) there is an article on Orlando Bloom, and he says, "If I weren't an actor, I'd be a sculptor."
Thanks for taking my sequel quiz about the greatest British export since The Beatles!
Source: Author orlandoluvva

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us