FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dick Tracy 1933
Quiz about Dick Tracy 1933

Dick Tracy: 1933 Trivia Quiz


Prison breaks abound in the second year of "Dick Tracy". Chester Gould kept his readers on the edge of their seats with his plot twists and cast of evil characters.

A multiple-choice quiz by knto. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Comics A-D
  8. »
  9. Dick Tracy

Author
knto
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
354,041
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
137
- -
Question 1 of 10
1. In the "Dick Tracy" comic strip, Steve the Tramp has been sent to prison. Chester Gould now gives us an inside look at prison life, with Steve meeting another old villain, Stooge Viller. Soon they are planning an escape. A new water main is being laid under the prison wall, and Stooge has spotted a liquid he thinks will explode. What is it? Hint


Question 2 of 10
2. Stooge Viller and Steve the Tramp are on the run after escaping from prison in "Dick Tracy". They head straight for the Colorado mountains where Junior Tracy is living with his father, Blind Hank Steele. When they get there, they find Dick Tracy has already taken Junior and Hank away. Now they return to the city to hide, and go to the door of a woman named Maxine who is a jewel thief. What is her relationship to Viller? Hint


Question 3 of 10
3. The jewel fence, Gyp Reed, is the victim of a raid by Dick Tracy. However, a trapdoor allows Reed to escape and run down a hallway, followed by Tracy. Another deathtrap follows as Tracy is sprayed with gasoline from nozzles in the wall, dropping his gun. Gyp Reed appears with a lighted torch. How does Tracy escape? Hint


Question 4 of 10
4. The "Dick Tracy" comic strip continues as Stooge and Maxine Viller now must escape following Steve and Gyp's arrest. They arrive on a dock at the same time Hank Steele, Junior and their guard, Pat Patton. Stooge tries to grab Junior and a scuffle ensues. A possibly accidental shot rings out, with tragic effect. Who is killed by the gunshot? Hint


Question 5 of 10
5. Stooge Viller finds a former friend turned smuggler, 'Old Mike', on the docks and partners with him, eventually kidnapping Tess Trueheart. After a long chase at sea, Tess is rescued and Stooge and Old Mike arrested. Stooge is returned to prison, and finds Steve the Tramp already there. What do they do when they first meet? Hint


Question 6 of 10
6. In the next story in the "Dick Tracy" strip we return to Big Boy in prison. He is still running his machine from prison, through a former politician who is good friends with the mayor, 'Boss' Jim Herrod. Dick Tracy suspects Herrod, and eventually Jim Herrod is caught and killed in crossfire between the police and his own men. Where does this battle take place? Hint


Question 7 of 10
7. Big Boy's machine has long arms in the "Dick Tracy" comic strip. His men kidnap Dick Tracy, Tess Trueheart and Junior at the same time Big Boy is making an escape from prison. Junior is thrown off a high bridge into a river, and Dick and Tess are tied to poles in an old house, which is set on fire in Big Boy's presence. How do they get out of this deathtrap? Hint


Question 8 of 10
8. In the "Dick Tracy" comic strip, Junior Tracy is badly burned after saving Dick and Tess from Big Boy and his men. Still bandaged, he is kidnapped from the hospital and put in his own deathtrap. Confidence Dolan and Sandy Maguire put him in an old water heater and solder the bottom shut, leaving in a big hurry. How does he escape? Hint


Question 9 of 10
9. In the "Dick Tracy" comic strip, police find the owner of the stolen bonds to be Joseph White. Now they need to find out who stole them. Junior is soon taken in by Mr. White's son, Jimmy. He invites Junior into his secret club, located in room 25 of a hotel. What does Jimmy White and his friends call this club? Hint


Question 10 of 10
10. Junior Tracy is a member of a small criminal ring in "Dick Tracy". He is too ashamed to tell Dick about his involvement, but instead enlists somebody else to help in disguise. Who helps Junior catch the crime gang by disguising himself as one of the gang members? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the "Dick Tracy" comic strip, Steve the Tramp has been sent to prison. Chester Gould now gives us an inside look at prison life, with Steve meeting another old villain, Stooge Viller. Soon they are planning an escape. A new water main is being laid under the prison wall, and Stooge has spotted a liquid he thinks will explode. What is it?

Answer: Naptha

I doubt the guards would leave Naptha within the reach of the prisoners, but this is a comic strip. Stooge and Steve pour the liquid into the water pipe, drop a red hot bolt into it, and the result is a bigger hole than they expected.
2. Stooge Viller and Steve the Tramp are on the run after escaping from prison in "Dick Tracy". They head straight for the Colorado mountains where Junior Tracy is living with his father, Blind Hank Steele. When they get there, they find Dick Tracy has already taken Junior and Hank away. Now they return to the city to hide, and go to the door of a woman named Maxine who is a jewel thief. What is her relationship to Viller?

Answer: Sister

Maxine Viller is running a stolen jewel ring. Her dog, Satan, delivers messages, one of which Tracy intercepts. He finds the jewels are to be fenced by Gyp Reed, and Tracy heads for Reed's house.
3. The jewel fence, Gyp Reed, is the victim of a raid by Dick Tracy. However, a trapdoor allows Reed to escape and run down a hallway, followed by Tracy. Another deathtrap follows as Tracy is sprayed with gasoline from nozzles in the wall, dropping his gun. Gyp Reed appears with a lighted torch. How does Tracy escape?

Answer: He steps on it and puts it out as Reed leans down to light him

Pretty stupid of Reed not to just toss it at Tracy. He is arrested, and as the police wait, Steve the Tramp comes with the jewels, and is arrested as well.
4. The "Dick Tracy" comic strip continues as Stooge and Maxine Viller now must escape following Steve and Gyp's arrest. They arrive on a dock at the same time Hank Steele, Junior and their guard, Pat Patton. Stooge tries to grab Junior and a scuffle ensues. A possibly accidental shot rings out, with tragic effect. Who is killed by the gunshot?

Answer: Blind Hank Steele

Pat has been knocked out, Hank Steele shot, and Stooge and Maxine board the ship for Europe. They soon realize they are trapped on the ship, and in a panic, Stooge jumps off. Pat shoots at him, thinking he has hit Stooge. Maxine Viller is never seen in the strip again.
5. Stooge Viller finds a former friend turned smuggler, 'Old Mike', on the docks and partners with him, eventually kidnapping Tess Trueheart. After a long chase at sea, Tess is rescued and Stooge and Old Mike arrested. Stooge is returned to prison, and finds Steve the Tramp already there. What do they do when they first meet?

Answer: begin fighting

A little humor from Chester Gould, each blaming the other for their failed escape.
6. In the next story in the "Dick Tracy" strip we return to Big Boy in prison. He is still running his machine from prison, through a former politician who is good friends with the mayor, 'Boss' Jim Herrod. Dick Tracy suspects Herrod, and eventually Jim Herrod is caught and killed in crossfire between the police and his own men. Where does this battle take place?

Answer: The stairs to the mayor's office

Boss Herrod is killed on the mayor's stairway. Then we see Big Boys men flashing signals to him in prison with a mirror. They tell him they are laying low because the heat is on, which infuriates Big Boy.
7. Big Boy's machine has long arms in the "Dick Tracy" comic strip. His men kidnap Dick Tracy, Tess Trueheart and Junior at the same time Big Boy is making an escape from prison. Junior is thrown off a high bridge into a river, and Dick and Tess are tied to poles in an old house, which is set on fire in Big Boy's presence. How do they get out of this deathtrap?

Answer: Junior survives the fall and cuts them loose

Junior cuts them loose, but as they get out, he is trapped inside. Big Boy and his men return, and seem inclined to help the badly burned Junior, but not before shooting Dick and Tess. Just as he is about to shoot, Chief Brandon and Pat Patton arrive. In the following shootout, Big Boy is wounded in the leg and screams like a baby.
8. In the "Dick Tracy" comic strip, Junior Tracy is badly burned after saving Dick and Tess from Big Boy and his men. Still bandaged, he is kidnapped from the hospital and put in his own deathtrap. Confidence Dolan and Sandy Maguire put him in an old water heater and solder the bottom shut, leaving in a big hurry. How does he escape?

Answer: The crooks left the torch on and it melts the bottom off

Actually, they kidnapped the wrong boy in the hospital. Juniors roommate was hit by a car while pushing a baby buggy. There were thousands of dollars in bonds in it, and the crooks were trying to keep the other boy quiet.
9. In the "Dick Tracy" comic strip, police find the owner of the stolen bonds to be Joseph White. Now they need to find out who stole them. Junior is soon taken in by Mr. White's son, Jimmy. He invites Junior into his secret club, located in room 25 of a hotel. What does Jimmy White and his friends call this club?

Answer: The 25 club

The boys are operating a small time crime ring, with ties to Big Boy. Junior is involved in several thefts, and he is too ashamed to tell Dick Tracy about it.
10. Junior Tracy is a member of a small criminal ring in "Dick Tracy". He is too ashamed to tell Dick about his involvement, but instead enlists somebody else to help in disguise. Who helps Junior catch the crime gang by disguising himself as one of the gang members?

Answer: Pat Patton

Pat helps Junior catch Jimmy White and his gang, complete with the money filled safe from their thefts. Jimmy White goes to jail, much to the shame of his father, Joseph White. Of course, his lawyer, Spaldoni will have something to say about his incarceration...
Source: Author knto

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us