FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Disneyland Mania
Quiz about Disneyland Mania

Disneyland Mania! Trivia Quiz


Think you know everything about the "Happiest Place on Earth"? Ace this first!

A multiple-choice quiz by hollyberry11486. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Coasters & Theme Parks
  8. »
  9. Disneyland

Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,401
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2859
- -
Question 1 of 10
1. The "Tomorrowland Stage" lasted from 1967-1977. What was the name of the show held every Sunday night? Hint


Question 2 of 10
2. What was the minimum ticket you needed to hold in order to enter the "Fantasyland Theater" in 1969? Hint


Question 3 of 10
3. Who provides the lead voice for the "Grim Grinning Ghosts" song in the "Haunted Mansion"? (Just the surname) Hint


Question 4 of 10
4. Whose appearance is just before the Princesses Medley in Disneyland's "Fantasmic!"? Hint


Question 5 of 10
5. In which Disneyland attraction can you find (if you have a good eye) this "Hidden Mickey": A skeleton is wearing a Mickey Mouse watch? Hint


Question 6 of 10
6. How many Pirate ships in "Peter Pan's Flight" have red sails, with black skulls? (The majority are black sails with white skulls.) Hint


Question 7 of 10
7. Which of these foods does Adam Szalinski say he feeds his pet rat, Foton, in "Honey, I Shrunk the Audience"? Hint


Question 8 of 10
8. Before entering the "Enchanted Tiki Room", you listen to the Tiki Gods and Goddesses in their Enchanted Garden; which god or goddess is the "Midnight Dancer"? Hint


Question 9 of 10
9. Which character in "Splash Mountain" has his house up on a cliff? Hint


Question 10 of 10
10. How many teacups are in the "Mad Tea Party"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 03 2024 : Linda_Arizona: 7/10
Apr 19 2024 : Guest 24: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The "Tomorrowland Stage" lasted from 1967-1977. What was the name of the show held every Sunday night?

Answer: Country Music Jubilee

The Tomorrowland Stage was located between the Carousel of Progress and the Character Shop. When Space Mountain opened in '77, the Space Stage replaced the "Tomorrowland Stage"; then later, in 1985, the Magic Eye Theater was built, the home of "Captain EO".
2. What was the minimum ticket you needed to hold in order to enter the "Fantasyland Theater" in 1969?

Answer: "C" Ticket

The Fantasyland Theater showed animated Mickey Mouse shorts, such as "The Band Concert". It opened with the park opening in 1955, and its space was turned into "Pinocchio's Daring Journey" in 1983.
3. Who provides the lead voice for the "Grim Grinning Ghosts" song in the "Haunted Mansion"? (Just the surname)

Answer: Ravenscroft

Thurl Ravenscroft is also famous for being the voice of "Tangaroa", a Tiki Room God, "Tony the Tiger" of Frosted Flakes, and the singer of "You're a Mean One, Mr. Grinch".
4. Whose appearance is just before the Princesses Medley in Disneyland's "Fantasmic!"?

Answer: Peter Pan and Pirates

Correct order of show appearance: Kaa and Monkeys, Elephants, Pinocchio, Jiminy and Monstro, Peter Pan and Pirates and followed by Princesses Medley.
5. In which Disneyland attraction can you find (if you have a good eye) this "Hidden Mickey": A skeleton is wearing a Mickey Mouse watch?

Answer: Indiana Jones Adventure

Many a "Hidden Mickey" webpage will tell you- it's true! It's hard to notice the first time you ride, because you swerve around the corner so fast, but all I can tell you is: The skeleton flies out from the wall at you from the right side. It can be found after you see Mara and the bridge for the first time. You swing a few darks turns, then enter an area with a lot of skeletons.

It comes up pretty fast. Watch for it, it's there! I've seen it!
6. How many Pirate ships in "Peter Pan's Flight" have red sails, with black skulls? (The majority are black sails with white skulls.)

Answer: 2

Believe it or not, I have seen them, and asked a worker.
7. Which of these foods does Adam Szalinski say he feeds his pet rat, Foton, in "Honey, I Shrunk the Audience"?

Answer: Jelly Beans

He is telling the host of the Imagination Institute Presentation, played by Eric Idle, about his pet, which he later puts into the multiplyer machine, creating 999 clones of Foton. (Foton also eats boogers and pizza.)
8. Before entering the "Enchanted Tiki Room", you listen to the Tiki Gods and Goddesses in their Enchanted Garden; which god or goddess is the "Midnight Dancer"?

Answer: Koro

Koro is the Midnight Dancer; Rongo is the God of Agriculture; Ngendi is the Earth Balancer; Pele is the Goddess of Fire and Volcano.
9. Which character in "Splash Mountain" has his house up on a cliff?

Answer: Brer Fox

You can see it after turning a corner, after the two first small drops. Just look up! Continue on to turning two more corners to Slippin' Falls.
10. How many teacups are in the "Mad Tea Party"?

Answer: 18

Don't know how to explain this one other than... count them and prove me wrong.
Source: Author hollyberry11486

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us