FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dont Rain On My Parade
Quiz about Dont Rain On My Parade

Don't Rain On My Parade Trivia Quiz


This quiz is all about parades that celebrate holidays, sporting events and how some parades are used in movies.

A multiple-choice quiz by Illini43. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment Grab Bag

Author
Illini43
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,138
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2859
Last 3 plays: Dizart (8/10), Xanadont (7/10), Hayes1953 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This parade is on New Year's Day in a southern Californian city. All of the surfaces of each float must be covered using natural material like flowers, seeds or plants. Which city is the home of the "Tournament of the Roses Parade"? Hint


Question 2 of 10
2. New York City has honored everyone from people to sports teams with a ticker tape parade. What is the nickname of the route through the tall office buildings? Hint


Question 3 of 10
3. This parade in New York City is celebrated on Thanksgiving Day and was highlighted in the 1947 movie "Miracle on 34th Street". Hint


Question 4 of 10
4. Harrison Ford's character in the movie "The Fugitive" (1993), snuck and hid in a parade while trying to evade Tommy Lee Jones. What was the theme of the parade being celebrated in this scene, set in Chicago? Hint


Question 5 of 10
5. This southern United States city celebrates Mardi Gras with several parades and other celebrations. What is the name of this city known for "Fat Tuesday"? Hint


Question 6 of 10
6. Is the Walt Disney World Christmas Day Parade, which is televised on Christmas day, a live broadcast?


Question 7 of 10
7. The Santa Claus Parade in Toronto was started by which company, that would have Santa Claus come to their establishment? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of parade put on by the Orange Show in Houston, Texas? Hint


Question 9 of 10
9. The capital of Indiana has a parade at the end of May before Memorial Day. More than 300,000 people crowd the streets to see floats, bands and 33 very fast people. What event is the parade a prelude to? Hint


Question 10 of 10
10. In the movie, "Ferris Bueller's Day Off" (1986), Matthew Broderick's character joins in on a parade and sings two songs to the crowd. What are the two songs? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 19 2024 : Dizart: 8/10
Apr 18 2024 : Xanadont: 7/10
Apr 12 2024 : Hayes1953: 8/10
Apr 08 2024 : Guest 64: 10/10
Apr 03 2024 : HumblePie7: 8/10
Mar 28 2024 : Guest 209: 7/10
Mar 12 2024 : Guest 174: 6/10
Feb 29 2024 : papabear5914: 10/10
Feb 29 2024 : clevercatz: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This parade is on New Year's Day in a southern Californian city. All of the surfaces of each float must be covered using natural material like flowers, seeds or plants. Which city is the home of the "Tournament of the Roses Parade"?

Answer: Pasadena

The Rose Bowl Parade has been a tradition since 1890. Twelve years later the Rose Bowl Game was added, and permanently in 1916. The estimated attendance of the parade is anywhere from 700,000 to over a million people. World wide over 125 countries have the five and half mile route broadcast into their homes.
2. New York City has honored everyone from people to sports teams with a ticker tape parade. What is the nickname of the route through the tall office buildings?

Answer: Canyon of Heroes

Some notable parades through the financial district of New York City have honored such people as: Albert Einstein, Charles Lindbergh, Amelia Earhart, Jesse Owens, The New York Mets, Yankees, Rangers and Giants. These people and groups were honored for doing incredible things in areas of science, adventure and sports.

The honored person or people ride in a caravan of cars or larger vehicles and get rained on by falling shredded papers from the office buildings lining the parade route.
3. This parade in New York City is celebrated on Thanksgiving Day and was highlighted in the 1947 movie "Miracle on 34th Street".

Answer: Macy's Thanksgiving Day Parade

The Macy's Thanksgiving Day Parade has been an annual tradition since 1924. The parade includes balloons, bands, floats, Broadway shows and singing performances. Some performers over the last few years are: The Jonas Brothers, Dolly Parton, Miranda Cosgrove, Andrea Bocelli and the Rockettes.
4. Harrison Ford's character in the movie "The Fugitive" (1993), snuck and hid in a parade while trying to evade Tommy Lee Jones. What was the theme of the parade being celebrated in this scene, set in Chicago?

Answer: St. Patrick's Day

This 1993 movie starred Harrison Ford as Dr. Richard Kimble and Tommy Lee Jones as U.S. Marshall Samuel Gerard. Dr. Kimble, after visiting a possible suspect in the jail, escaped out into the streets of Chicago and joined a group of walkers in a St. Patrick's Day parade.
5. This southern United States city celebrates Mardi Gras with several parades and other celebrations. What is the name of this city known for "Fat Tuesday"?

Answer: New Orleans

This almost two week carnival, which begins on Epiphany (January 6th) and ends the day before Ash Wednesday, is a celebration including the wearing of costumes, dancing and parades. Several parades are put on by Carnival Krewes who also throw beads, doubloons and other inexpensive toys to the crowd watching. More than 60 parades are put on in the metropolitan New Orleans area.
6. Is the Walt Disney World Christmas Day Parade, which is televised on Christmas day, a live broadcast?

Answer: No

The parade is taped about one month before being shown. Hosts of the Christmas day show have included Joan Lunden, Alan Thicke, Regis Philbin, Kelly Ripa and Ryan Seacrest.
7. The Santa Claus Parade in Toronto was started by which company, that would have Santa Claus come to their establishment?

Answer: Eaton's Department Store

The Toronto Santa Claus Parade started in 1905 by the Eaton's Department Store. It's usually held in mid-November and involves floats and bands that travel the nearly 6 kilometer long route.
8. What is the name of parade put on by the Orange Show in Houston, Texas?

Answer: Art Car Parade

In 1986 the Orange Show started the Art Car parade with 40 cars and about 2,000 people in attendance. Within 20 years, this little gathering had grown to 250+ cars and around 250,000 parade watchers.
9. The capital of Indiana has a parade at the end of May before Memorial Day. More than 300,000 people crowd the streets to see floats, bands and 33 very fast people. What event is the parade a prelude to?

Answer: Indianapolis 500

Starting in 1957, a parade featuring the 33 drivers to be in the "The Greatest Spectacle in Racing" was created. The Grand Marshall duties of the parade have been awarded to: Peyton Manning, Rachael Ray, Jim Nabors, Larry Bird and Walter Cronkite over the years.
10. In the movie, "Ferris Bueller's Day Off" (1986), Matthew Broderick's character joins in on a parade and sings two songs to the crowd. What are the two songs?

Answer: "Twist and Shout" and "Danke Schoen"

During Ferris's day off, he jumps on a float and lip syncs two songs, on by The Beatles and one by Wayne Newton.
Source: Author Illini43

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us