FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Evan Air Bourne The Ultimate Quiz
Quiz about Evan Air Bourne The Ultimate Quiz

Evan "Air" Bourne: The Ultimate Quiz


Evan Bourne has made his mark in the WWE. This quiz will cover his wrestling career.

A multiple-choice quiz by munsterslam. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities E-K

Author
munsterslam
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
313,208
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
217
- -
Question 1 of 10
1. In 2000, Evan Bourne got his license for what? Hint


Question 2 of 10
2. What year did Evan Bourne debut in the WWE? Hint


Question 3 of 10
3. What finishing move did Evan Bourne use in 2009? Hint


Question 4 of 10
4. What was Evan Bourne's first pay-per-view event of 2008? Hint


Question 5 of 10
5. What kind of injury sidelined Bourne in October 2008? Hint


Question 6 of 10
6. Who did Bourne defeat in his first match after his injury in October 2008? Hint


Question 7 of 10
7. Where did Evan Bourne get traded to in the Mini-Draft, set up by Donald Trump in 2009? Hint


Question 8 of 10
8. In which video game was Evan Bourne a character that could be downloaded? Hint


Question 9 of 10
9. What Slammy Award did Evan Bourne win in 2008? Hint


Question 10 of 10
10. In 2009, what monster wrestler did Evan Bourne have two wins over? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 2000, Evan Bourne got his license for what?

Answer: Pro Wrestling

Evan Bourne was on his high school's wrestling team, and started training as a senior in high school. He began training in Gateway Championship Wrestling (GCW). He became the first person in Missouri to get a wrestling license under the age of 18.
2. What year did Evan Bourne debut in the WWE?

Answer: 2008

Evan Bourne debuted in "The Land of the Extreme" ECW on June 10, 2008, and his first match against Sheldon Benjamin. He lost by count out, after Benjamin threw him at guest commentator Kofi Kingston. After that match, he started beating Nunzio, Matt Striker, and Chavo Guerrero.
3. What finishing move did Evan Bourne use in 2009?

Answer: Air Bourne

"Air Bourne" is a shooting star press. The Shooting Star Press is a difficult move to do, with the WWE screening anybody who wishes to do the move before being allowed to do it. If you mess up a Shooting Star Press, you can really hurt yourself. Look at Brock Lesnar at "Wrestlemania XIX".
4. What was Evan Bourne's first pay-per-view event of 2008?

Answer: Cyber Sunday

Evan Bourne made his pay-per-view debut at "Cyber Sunday" 2008. He was voted into a match with Matt Hardy for the ECW Championship. He put up a good fight, but came short of winning.
5. What kind of injury sidelined Bourne in October 2008?

Answer: Ankle Injury

Bourne was attempting a "Suicide Senton" to Bam Neely on an episode of ECW. When he came off the ropes, he hit Neely and landed awkwardly on his right ankle. It was later determined that he dislocated it and tore his deltoid ligament. He went for surgery and came back in March.
6. Who did Bourne defeat in his first match after his injury in October 2008?

Answer: Jamie Noble

Evan Bourne came back, looking better than ever. He came back and beat Jamie Noble with the "Air Bourne". He would continue to win on ECW until the mini-draft.
7. Where did Evan Bourne get traded to in the Mini-Draft, set up by Donald Trump in 2009?

Answer: Raw

Evan Bourne was moved to "Raw", with a couple of other superstars. Donald Trump traded a total of 15 superstars that night. His first match was against Randy Orton, being the first in a gauntlet for Randy Orton. He was beat by Randy Orton after a "RKO" off the top rope.
8. In which video game was Evan Bourne a character that could be downloaded?

Answer: Smackdown vs Raw 2009

Evan Bourne was a character that could be downloaded for the Playstation 3 and Xbox 360 versions of "Smackdown vs Raw 2009."
9. What Slammy Award did Evan Bourne win in 2008?

Answer: Best Finishing Maneuver

Evan Bourne was still injured when he accepted the award, but still came out to accept his award for "Best Finishing Maneuver," which was the "Air Bourne". He beat Randy Orton's "RKO", Undertaker's "Hell's Gate", and Big Show's "Knockout Punch."
10. In 2009, what monster wrestler did Evan Bourne have two wins over?

Answer: Mark Henry

Evan Bourne had a disqualification and count-out win over Mark Henry. He also had a win over Mark Henry's manager, Tony Atlas. Mark Henry beat Evan Bourne once out of the three matches.
Source: Author munsterslam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us