FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FunTrivia Entertainment Mix Vol 9
Quiz about FunTrivia Entertainment Mix Vol 9

FunTrivia Entertainment Mix: Vol 9 Quiz


A mix of 10 Entertainment questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment Grab Bag

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
409,385
Updated
Jun 09 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
549
Last 3 plays: Dizart (10/10), Jane57 (10/10), Sethdv7 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. My name is Blinky, and I am a red ghost. You will see me with my friends Pinky, Inky, and Clyde, and we try to eat you! But if you eat the power pellet, we turn blue and you can eat us! Uh-oh! What game am I from? Hint


Question 2 of 10
2. Which popular Marvel Comics character has adamantium claws that are almost as sharp as his superhuman senses? Hint


Question 3 of 10
3. Which comic book superhero debuted first? Hint


Question 4 of 10
4. A series of 1980s and 1990s computer games (and television program) implored kids to use their knowledge of geography and history to locate and apprehend which infamous international villain? Hint


Question 5 of 10
5. The American cartoonist Bill Watterson wrote a popular comic strip about the adventures of a six-year-old boy and his stuffed toy tiger, who came alive in his imagination. The little boy was called Calvin; what was the name of his stuffed tiger? Hint


Question 6 of 10
6. What symbol is used for the category "live theatre" on the Hollywood Walk of Fame? Hint


Question 7 of 10
7. Video game character Diddy Kong is which of the following creatures? Hint


Question 8 of 10
8. In what Maxis PC video game can players create their own virtual people and control their lives? Hint


Question 9 of 10
9. The Monty Python comedy troupe reunited for a 1998 performance in Aspen, Colorado. How did they bring the late Graham Chapman with them? Hint


Question 10 of 10
10. Who was Spooky Tooth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Dizart: 10/10
Apr 13 2024 : Jane57: 10/10
Apr 13 2024 : Sethdv7: 10/10
Apr 12 2024 : Hayes1953: 9/10
Apr 01 2024 : dee1304: 8/10
Apr 01 2024 : toddruby96: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 209: 7/10
Mar 23 2024 : Jennifer5: 10/10
Mar 19 2024 : Liz5050: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My name is Blinky, and I am a red ghost. You will see me with my friends Pinky, Inky, and Clyde, and we try to eat you! But if you eat the power pellet, we turn blue and you can eat us! Uh-oh! What game am I from?

Answer: "Pac-Man"

Of course, one of the most well-known arcade games, "Pac-Man" is still immensely popular, even though it was invented in 1980. Pac-Man goes through the mazes eating dots, and being hunted by the ghosts. When you eat a power pellet, Pac-Man can eat the ghosts.

Question by player SilverHuntress
2. Which popular Marvel Comics character has adamantium claws that are almost as sharp as his superhuman senses?

Answer: Wolverine

First appearing in "Incredible Hulk #180", Wolverine has been a comic book mainstay for over 35 years. He is a member of the X-Men and the Avengers, among other organizations.

Question by player goeatamuffin
3. Which comic book superhero debuted first?

Answer: Superman

Created by Jerry Siegel and Joe Shuster, Superman debuted in June 1938. Batman made his first appearance in May 1939, and Wonder Woman in December 1941. Spider-Man was last to the party, debuting in August of 1962.

Question by player oldmanbacon
4. A series of 1980s and 1990s computer games (and television program) implored kids to use their knowledge of geography and history to locate and apprehend which infamous international villain?

Answer: Carmen Sandiego

Carmen Sandiego debuted in 1985 as a computer game for Apple II, DOS, and Commodore 64 among others titled "Where in the World is Carmen Sandiego?". The success of the game spawned a series that would grow to feature over a dozen installments and a tv show that would air from 1991 to 1995. Created by The Broderbund Company, the last installment of the original series was released in 1998 before being sold to Houghton Mifflin which has released several additional installments to the present.

Question by player TriviaFan22
5. The American cartoonist Bill Watterson wrote a popular comic strip about the adventures of a six-year-old boy and his stuffed toy tiger, who came alive in his imagination. The little boy was called Calvin; what was the name of his stuffed tiger?

Answer: Hobbes

The comic strip 'Calvin and Hobbes' was written between 1985 and 1995, when Bill Watterson decided to discontinue the series. Their adventures have filled many books and been syndicated in many newspapers worldwide.

Question by player Jennifer5
6. What symbol is used for the category "live theatre" on the Hollywood Walk of Fame?

Answer: Twin masks

The symbol used for the category "live theatre" on the Hollywood Walk of Fame are the twin comedy/tragedy masks. Actors awarded with a star for live theatre are Stella Adler, Gene Autry and Tim Rice, to name but a few

Question by player wildmatz
7. Video game character Diddy Kong is which of the following creatures?

Answer: Chimpanzee

A recurring star in the "Donkey Kong" series, the red-capped Diddy Kong first appeared in the SNES game "Donkey Kong Country" and later starred in its sequel with Dixie Kong. Because of Diddy's status as a fan favourite he's also made notable appearances in "Donkey Kong 64" and "Super Smash Bros. Brawl" while starring in the N64 classic "Diddy Kong Racing". Diddy's weapons of choice? Peanut popguns!

Question by player kyleisalive
8. In what Maxis PC video game can players create their own virtual people and control their lives?

Answer: The Sims

"The Sims", first released on the PC in 2000, was create to bring the vastness of "Sim City" down to the neighbourhood level. In these games you could create families, make their houses and neighbourhoods, and basically control every aspect of their lives from what they do in their day-to-day routine to how they spend their time off from work. Several expansions were released over the years and successive versions of the game have enhanced the realism to great extents.

Question by player kyleisalive
9. The Monty Python comedy troupe reunited for a 1998 performance in Aspen, Colorado. How did they bring the late Graham Chapman with them?

Answer: In an urn.

Graham Chapman passed away in 1989. He had co-written, along with John Cleese, some of the classic Python skits - including the legendary "Dead Parrot sketch".

Allegedly, his ashes were in the urn they brought with them on stage, although there were rumors of tail feathers sticking out of the urn, so it may in fact have been a dead parrot.

Question by player PDAZ
10. Who was Spooky Tooth?

Answer: A rock group from the '60s

Spooky Tooth, an English group, was most active in the late '60s and early '70s, although they have performed sporadically since then. The band underwent numerous incarnations, and as of 2009 had put out some fifteen albums, but never had a top ten hit.

Question by player austinnene
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us