FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Owen Hart  Part 2
Quiz about Owen Hart  Part 2

Owen Hart : Part 2 Trivia Quiz


A second part on the King of Harts, Owen Hart.

A multiple-choice quiz by Gymhero. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities E-K

Author
Gymhero
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
221,238
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
638
- -
Question 1 of 10
1. In what "Wrestlemania" event did Owen Hart make his debut? Hint


Question 2 of 10
2. Who did Owen defeat in the final round of the "King Of The Ring" tournament in 1994, to be crowned the king? Hint


Question 3 of 10
3. Owen decided to enter the tag team scene in order to challenge the Smokin' Gunns for the WWE Tag Team Championship Titles. Who did he select as his mystery partner? Hint


Question 4 of 10
4. In the 1993 "Survivor Series" match with the other Hart Brothers against Shawn Michaels and his Knights, was Owen part of the surviving team?


Question 5 of 10
5. What was the name of the first tag team Owen formed? Hint


Question 6 of 10
6. What was The New Foundation's finishing move called? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Owen's partner for the tag team, High Energy? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the Blue Blazer supposed to face at WWE "Over The Edge" in 1999? Hint


Question 9 of 10
9. Owen pulled off every major win he bragged about in 1994 except winning the WWE Heavyweight Championship Title.


Question 10 of 10
10. At what "Wrestlemania" event did Owen wrestle under his real name and NOT as The Blue Blazer? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what "Wrestlemania" event did Owen Hart make his debut?

Answer: Wrestlemania V

Owen made his debut under his secondary gimmick, The Blue Blazer, at "Wrestlemania V". He squared off against another relatively newcomer, Mr. Perfect. Mr. Perfect defeated The Blue Blazer via pinfall.
2. Who did Owen defeat in the final round of the "King Of The Ring" tournament in 1994, to be crowned the king?

Answer: Razor Ramon

With outside interference from Jim "The Anvil" Neidhart, Owen was able to defeat Razor Ramon and become the 1994 "King Of The Ring". Owen had defeated Tatanka in the first round by pinfall and the 1-2-3 Kid in the second round via submission with the "Sharpshooter".
3. Owen decided to enter the tag team scene in order to challenge the Smokin' Gunns for the WWE Tag Team Championship Titles. Who did he select as his mystery partner?

Answer: Yokozuna

Owen announced that his mystery tag team partner would be former two time WWE Heavyweight Champion, Yokozuna. They went on to challenge the Smokin' Gunns and defeated them to become the new WWE Tag Team Champions.
4. In the 1993 "Survivor Series" match with the other Hart Brothers against Shawn Michaels and his Knights, was Owen part of the surviving team?

Answer: No

Owen was the only man eliminated from the Hart Brothers team. This was what was to be the beginning of Owen's heel turn because of his jealousy towards Bret Hart.
5. What was the name of the first tag team Owen formed?

Answer: The New Foundation

The New Foundation was an attempt to revive (with a 1990's burst of energy) the Hart Foundation. Original Hart Foundation member, Jim Neidhart, teamed up with Owen, but they didn't get any further than mid-card bookings and finally broke up in mid 1992.
6. What was The New Foundation's finishing move called?

Answer: The Rocket Launcher

The New Foundation beat their opponents with "The Rocket Launcher". After slamming the opponent onto the mat, Owen would go to the top rope. Jim Neidhart would toss Owen off the top rope and Owen would then splash the man down on the mat for the pin.
7. Who was Owen's partner for the tag team, High Energy?

Answer: Koko B Ware

Koko B Ware, "The Birdman", teamed up in mid 1992 with Owen after his first tag team, The New Foundation dissolved. Unfortunately, Owen suffered a knee injury in late 1992 causing him to miss significant time in the ring and thus caused the breakup of High Energy.
8. Who was the Blue Blazer supposed to face at WWE "Over The Edge" in 1999?

Answer: The Godfather

The Blue Blazer was scheduled to win the WWE Intercontinental Title from The Godfather at "Over The Edge", however, as the Blazer was attempting to make a superhero appearance from the rafters, the harness around his waist malfunctioned and caused Owen Hart to fall 70 plus feet. Owen was pronounced dead at the hospital at a mere 34 years of age due to blunt force trauma to the chest.
9. Owen pulled off every major win he bragged about in 1994 except winning the WWE Heavyweight Championship Title.

Answer: True

In 1994, Owen said that he could defeat Bret to prove that he was the better of the two brothers. This he accomplished at "Wrestlemania X" when he reversed a victory roll pin from Bret to pin him. Owen claimed he would become the 1994 "King Of The Ring". Owen defeated Tatanka, the 1-2-3 Kid, and Razor Ramon in order to be crowned the 1994 "King Of The Ring", however, Owen did not win the WWE Heavyweight Championship Title.

At "Summerslam 1994", Owen lost the title Cage Match to his brother, Bret in what would be his only WWE Heavyweight Championship Title match.
10. At what "Wrestlemania" event did Owen wrestle under his real name and NOT as The Blue Blazer?

Answer: Wrestlemania VIII

"The Rocket" Owen Hart squared off in a brief match against Skinner and defeated him with a sunset flip pin.
Source: Author Gymhero

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us