FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV  Movie Cars
Quiz about TV  Movie Cars

TV & Movie Cars Trivia Quiz


There are some great television and movie cars that children and adults just love. Can you guess them from the clues?

A multiple-choice quiz by coachpauly. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Author
coachpauly
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,632
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2199
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 166 (10/10), Guest 162 (6/10), Guest 12 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. All good super-heroes have to find a way to get around town. What is the super-cool looking vehicle that Batman drives around in? Hint


Question 2 of 10
2. Which adorable Volkswagen Beetle car is the star of movies such as "The Love Bug" and "_____ goes to Monte Carlo"? Hint


Question 3 of 10
3. Who is the Pixar champion race-car attempting to be the first rookie to win the Piston Cup? Hint


Question 4 of 10
4. Which talking car is the team-mate of Michael Knight in the 1980's television show "Knight Rider"? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following autobots is the cool yellow Camaro that befriends Sam Witwicky in the "Transformers" movie? Hint


Question 6 of 10
6. What unsuccessful Irish sports car, with unusual doors, was made famous in the "Back to the Future" series starring Michael J. Fox? Hint


Question 7 of 10
7. Ian Fleming wrote a book about a vintage racing car that could fly. Which famous movie car took the Potts family on an adventure to Vulgaria? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the modified Dodge Charger that carries Bo and Luke on adventures in the long-running series "The Dukes of Hazzard"? Hint


Question 9 of 10
9. Shaggy, Fred, Velma, Daphne, and of course Scooby Doo would never have become successful had it not been for their trusty family vehicle. What was the name of the automobile that took Scooby Doo and his friends ghost-hunting? Hint


Question 10 of 10
10. Which title character of a British television series drives a yellow British Leyland Mini 1000? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 06 2024 : Guest 166: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 162: 6/10
Mar 27 2024 : Guest 12: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 156: 10/10
Mar 27 2024 : mhisaw: 10/10
Mar 27 2024 : Guest 90: 6/10
Mar 15 2024 : workisboring: 8/10
Mar 12 2024 : Guest 172: 10/10
Mar 11 2024 : Guest 204: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. All good super-heroes have to find a way to get around town. What is the super-cool looking vehicle that Batman drives around in?

Answer: Batmobile

The Batmobile appeared for the first time along with Batman in the May 1939 edition of Detective Comics. Back then it was a simple red convertible. In modern-day times it is a jet-black, sleek-gizmo-laden superhero machine.
2. Which adorable Volkswagen Beetle car is the star of movies such as "The Love Bug" and "_____ goes to Monte Carlo"?

Answer: Herbie

Herbie first appeared in the 1968 Disney movie "The Love Bug". He is known throughout many of his movies for sporting a large number 53 on his front bonnet and doors along with a racing stripe from front to back bumper. Herbie seems to have a mind of his own and takes everyone on wild adventures.
3. Who is the Pixar champion race-car attempting to be the first rookie to win the Piston Cup?

Answer: Lightning McQueen

Lightning McQueen is the star of the 2006 Pixar animated movie "Cars". A chance encounter with the town of Radiator Springs changes his life as he befriends Sally, Mater, and racing legend Doc Hudson.
4. Which talking car is the team-mate of Michael Knight in the 1980's television show "Knight Rider"?

Answer: KITT

KITT an acronym for Knight Industries Two Thousand, first appeared on American television in September 1982 and ran for four seasons. Michael Knight was played by the actor David Hasselhoff. KITT was a heavily modified Pontiac Trans Am that could speak to people.
5. Which of the following autobots is the cool yellow Camaro that befriends Sam Witwicky in the "Transformers" movie?

Answer: Bumblebee

Bumblebee is one of the autobot scout team under the leadership of Optimus Prime. He poses as a run-down 1976 yellow Chevy Camaro in order to protect Sam Witwicky in the first Transformer's movie. He communicates with Sam by talking through songs and words from the radio.
6. What unsuccessful Irish sports car, with unusual doors, was made famous in the "Back to the Future" series starring Michael J. Fox?

Answer: DeLorean DMC-12

In the movies, the car was modified with a flux capacitor that enabled it to take its driver back into the future once it got to precisely 88 miles per hour. Estimates suggest that about 9,000 cars were manufactured between 1981 and 1982. The car was originally called the DMC-12 because of the plan to charge $12,000 U.S. dollars for purchase.
7. Ian Fleming wrote a book about a vintage racing car that could fly. Which famous movie car took the Potts family on an adventure to Vulgaria?

Answer: Chitty Chitty Bang Bang

Chitty Bang Bang was the franchise name of a number of 1920's racing cars built by Count Louis Zborowski. The name inspired a book by Ian Fleming and a 1968 musical movie featuring Dick Van Dyke and Sally Ann Howes.
8. What is the name of the modified Dodge Charger that carries Bo and Luke on adventures in the long-running series "The Dukes of Hazzard"?

Answer: The General Lee

The General Lee is an orange 1969 Dodge Charger two-door coupe that sports the numbers "01" on the side panels and a large Confederate flag on its roof. The Dukes of Hazzard ran for seven seasons and 145 shows from 1979 until 1985. Some estimates suggest that over 300 General Lee cars were used in making the series due to the wear and tear on the vehicles in making various jumps and stunts.
9. Shaggy, Fred, Velma, Daphne, and of course Scooby Doo would never have become successful had it not been for their trusty family vehicle. What was the name of the automobile that took Scooby Doo and his friends ghost-hunting?

Answer: Mystery Machine

The original show, "Scooby-Doo, Where are You," was created by Ken Spears and Joe Ruby in 1969 for Hanna-Barbera Productions. The show usually involved the gang of Fred, Daphne, Velma, Shaggy, and of course Scooby Doo driving up in the Mystery Machine and having to solve a spooky adventure.
10. Which title character of a British television series drives a yellow British Leyland Mini 1000?

Answer: Mr. Bean

Rowan Atkinson stars as Mr. Bean in both the television and movie franchise. In the original first episode the Mini was orange but got into a crash. After that the Mini was yellow with a black bonnet. The car made its very first appearance in the episode titled "The Curse of Mr. Bean".
Source: Author coachpauly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us