FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Career of Ahmed Johnson
Quiz about The Career of Ahmed Johnson

The Career of... Ahmed Johnson Quiz


Ahmed Johnson was a big name in the WWE during the mid-nineties. How much do you know about his career?

A multiple-choice quiz by Chris2K. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities E-K

Author
Chris2K
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,341
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
406
- -
Question 1 of 10
1. Ahmed Johnson, aka Tony Norris, played in the NFL for which franchise before he began wrestling? Hint


Question 2 of 10
2. In November 1995, Ahmed Johnson won the USWA (United States Wrestling Association) Unified World Heavyweight title. Who did he beat to win the title? Hint


Question 3 of 10
3. At "Royal Rumble" 1996, who did Ahmed Johnson defeat by disqualification? Hint


Question 4 of 10
4. On March 29, 1996 Ahmed Johnson won a Slammy Award in which category? Hint


Question 5 of 10
5. At "King of the Ring" 1996 Ahmed Johnson won the WWE Intercontinental Title. Who did he defeat? Hint


Question 6 of 10
6. Johnson held the Intercontinental title for three months, eventually losing it due to injury. Who won the tournament to crown a new Intercontinental Champion? Hint


Question 7 of 10
7. Ahmed Johnson had a long-running feud with the "Nation of Domination". Who were his two partners when he took on the NoD at "WrestleMania XIII" in a Chicago Street Fight Match? Hint


Question 8 of 10
8. Ahmed Johnson made it to the semi-finals of the 1997 "King of the Ring" tournament, but who defeated him to move on to the final? Hint


Question 9 of 10
9. Ahmed left the WWE due to lack of fitness, and eventually turned up in WCW in 2000, pretending to be a partner of Stevie Ray, as the team "Harlem Heat 2000". What was his name during his time in WCW? Hint


Question 10 of 10
10. Ahmed Johnson's finisher was known as the "Pearl River Plunge". What other name does the move go by? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ahmed Johnson, aka Tony Norris, played in the NFL for which franchise before he began wrestling?

Answer: Dallas Cowboys

Norris gave up a possibly lucrative career as a linebacker in football to pursue a career in Pro Wrestling.
2. In November 1995, Ahmed Johnson won the USWA (United States Wrestling Association) Unified World Heavyweight title. Who did he beat to win the title?

Answer: Jerry Lawler

Whereas this victory was Ahmed Johnson's only reign with the USWA Title, Jerry Lawler won the USWA Title a record 27 times. However, the USWA Title is not recognised as a wrestling 'World' Title in the same way as the AWA, WWE and WCW World Titles were.
3. At "Royal Rumble" 1996, who did Ahmed Johnson defeat by disqualification?

Answer: Jeff Jarrett

Jarrett was disqualified for hitting Johnson with a guitar, something he still does in nearly all of his matches to date.
4. On March 29, 1996 Ahmed Johnson won a Slammy Award in which category?

Answer: New Sensation

Despite losing out to Bret Hart in the "Best Finisher" category, Johnson won the "New Sensation" prize. The Slammy Awards were held annually until 1997, and were 'worked' prizes in the WWE. Traditionally the awards cermony was held the night before "WrestleMania".
5. At "King of the Ring" 1996 Ahmed Johnson won the WWE Intercontinental Title. Who did he defeat?

Answer: Goldust

The mistake Goldust made was to kiss Ahmed. This sent Johnson mad with rage, and after a "Spinebuster" and a "Pearl River Plunge", Ahmed was the Intercontinental Champion.
6. Johnson held the Intercontinental title for three months, eventually losing it due to injury. Who won the tournament to crown a new Intercontinental Champion?

Answer: Marc Mero

Johnson lost the belt due to a kidney injury that meant he couldn't wrestle. Mero won the tournament and Johnson never regained the Intercontinental Title.
7. Ahmed Johnson had a long-running feud with the "Nation of Domination". Who were his two partners when he took on the NoD at "WrestleMania XIII" in a Chicago Street Fight Match?

Answer: The Road Warriors/Legion of Doom

The Legion of Doom hit the "Doomsday Device" on Crush of the Nation of Domination after a whack with a 2x4 to get the victory.
8. Ahmed Johnson made it to the semi-finals of the 1997 "King of the Ring" tournament, but who defeated him to move on to the final?

Answer: Hunter Hearst Helmsley

Hunter Hearst Helmsley won the match, and eventually won the tournament, beating Mankind in the final.
9. Ahmed left the WWE due to lack of fitness, and eventually turned up in WCW in 2000, pretending to be a partner of Stevie Ray, as the team "Harlem Heat 2000". What was his name during his time in WCW?

Answer: Big T

His return to wrestling was short-lived due to his injuries and health problems. He soon left WCW, and doesn't wrestle anymore apart from brief appearances in Maximum Pro Wrestling.
10. Ahmed Johnson's finisher was known as the "Pearl River Plunge". What other name does the move go by?

Answer: Tiger Bomb

The "Pearl River Plunge" is better known as a Tiger Bomb. The "Double Underhook Facebuster" is Triple H's "Pedigree" move, and the "Burning Hammer" is a reverse "Death Valley Driver", used by Kenta Kobashi in Japan.
Source: Author Chris2K

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us