FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Hardcore Legend Terry Funk
Quiz about The Hardcore Legend Terry Funk

The Hardcore Legend Terry Funk Quiz


Terry Funk was a professional wrestler from Texas known for his longevity and hardcore wrestling style. He found success in both the United States and Japan. This is a quiz about Terry Funk.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Pro Wrestling
  8. »
  9. Wrestling Personalities E-K

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
413,596
Updated
Sep 12 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
87
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. With which brother did Terry Funk form a successful tag team?


Question 2 of 10
2. Who did Terry Funk defeat for the NWA World Heavyweight Championship in 1975? Hint


Question 3 of 10
3. In 1981, Terry Funk had an Empty Arena Match in Memphis, TN against which wrestler? Hint


Question 4 of 10
4. Terry Funk joined WwE in June of 1985. What horrible act did Terry Funk do in his televised debut? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the famous ranch in Texas owned by Terry Funk? Hint


Question 6 of 10
6. In August of 1995, IWA in Japan held a "Kawasaki Dream" event featuring a "King of the Deathmatch" tournament. Who defeated Terry Funk in the finals of the tournament? Hint


Question 7 of 10
7. In 1989, who did Terry Funk face in a televised I Quit Match? Hint


Question 8 of 10
8. In the main event of the 1997 ECW "Barely Legal" event, who did Terry Funk defeat for the ECW World Heavyweight Championship? Hint


Question 9 of 10
9. In late 1997, Terry Funk appeared in WWE as which character? Hint


Question 10 of 10
10. Terry Funk played a bouncer in the fictional Double Deuce bar in which 1989 film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 06 2024 : rainbowriver: 10/10
May 08 2024 : Guest 172: 5/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. With which brother did Terry Funk form a successful tag team?

Answer: Dory Funk, Jr.

Terry and Dory Funk, Jr. were a decorated tag team. They held championships in Florida, Georgia, California, and Texas. The brothers were inducted into the WWE Hall of Fame in 2009.
2. Who did Terry Funk defeat for the NWA World Heavyweight Championship in 1975?

Answer: Jack Brisco

On December 10, 1975, Terry Funk defeated Jack Brisco in Miami Beach, FL to win the NWA World Heavyweight Championship. This was Terry Funk's only reign as NWA World Heavyweight Champion. He defended the championship against Jack Brisco, Dusty Rhodes, Giant Baba, and Pat O'Connor. Terry Funk held the title for fourteen months before losing it to Harley Race.
3. In 1981, Terry Funk had an Empty Arena Match in Memphis, TN against which wrestler?

Answer: Jerry "the King" Lawler

Terry Funk wrestled in the Continental Wrestling Association in 1981. He feuded with Jerry "the King" Lawler. The most memorable match of this feud occurred on April 6, 1981 at the Mid South Coliseum in Memphis, Tennessee. This was an Empty Arena Match with only announcer Lance Russell, a cameraman, and a photographer present for the match.

The match ended after Lawler put a wooden spike in Funk's eye.
4. Terry Funk joined WwE in June of 1985. What horrible act did Terry Funk do in his televised debut?

Answer: He beat up a ring announcer after the match

Terry Funk made his WWE televised debut in June of 1985 on an episode of WWE's "Championship Wrestling". He defeated Aldo Marino. After the match, he beat up ring announcer Mel Phillips. Funk attacked Phillips after he made the mistake of putting on Funk's cowboy hat.
5. What is the name of the famous ranch in Texas owned by Terry Funk?

Answer: Double Cross Ranch

Terry Funk owned a 275-acre property in Texas called the Double Cross Ranch. This was his residence outside of wrestling career. Funk filmed several memorable wrestling promos at this event. Funk sold the ranch was sold in the mid to late 2000s.
6. In August of 1995, IWA in Japan held a "Kawasaki Dream" event featuring a "King of the Deathmatch" tournament. Who defeated Terry Funk in the finals of the tournament?

Answer: Cactus Jack

On August 20, 1995 in Kawasaki, Japan, IWA held a supercard called "Kawasaki Dream". The supercard featured a one night "King of the Deathmatch" tournament. In the finals of the tournament, Cactus Jack defeated Terry Funk in a critically acclaimed Death Match.
7. In 1989, who did Terry Funk face in a televised I Quit Match?

Answer: Ric Flair

Terry Funk attacked Ric Flair after his match at the WCW "Clash of the Champions VIII: Fall Brawl '89" event. Funk refused to apologize for the attack. This led to a highly regarded I Quit Match between Funk and Flair at the WCW "Clash of the Champions IX: New York Knockout" event. Flair made Funk say "I Quit" after applying the "Figure Four Leglock".
8. In the main event of the 1997 ECW "Barely Legal" event, who did Terry Funk defeat for the ECW World Heavyweight Championship?

Answer: Raven

At the 1997 ECW "Barely Legal" event, Terry Funk defeated the Sandman and Stevie Richards in a Three-Way Dance Match. This match would determine who would challenge Raven for the ECW World Heavyweight Championship in the main event of the show. Terry Funk defeated Raven to win the ECW World Heavyweight Championship in the main event.
9. In late 1997, Terry Funk appeared in WWE as which character?

Answer: Chainsaw Charlie

Chainsaw Charlie was a masked wrestler who always carried his trusty chainsaw. This character was played by Terry Funk. Chainsaw Charlie frequently teamed with Mick Foley's Cactus Jack character. Cactus Jack and Chainsaw Charlie won the WWE Tag Team Championship from the New Age Outlaws at the WWE's 1998 "Wrestlemania XIV" event.
10. Terry Funk played a bouncer in the fictional Double Deuce bar in which 1989 film?

Answer: Road House

The 1989 film "Roadhouse" starred Patrick Swayze, Ben Gazzara, Kelly Lynch, and Sam Elliott. The film was about a fictional roadside bar in Jasper, Missouri called the Double Deuce. Terry Funk played a bouncer in the Double Deuce named Morgan.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us