FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bhutan for Kids
Quiz about Bhutan for Kids

Bhutan for Kids Trivia Quiz


How much do you know about the Asian country of Bhutan? Let's find out. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids
  8. »
  9. Asian Geography for Kids

Author
zebra101
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
374,006
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
729
Last 3 plays: Guest 103 (9/10), Guest 67 (9/10), MissHollyB (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What two countries border Bhutan? Hint

Nepal and Vietnam
Laos and Burma
Bangladesh and Turkey
China and India

2. What is the capital of Bhutan? Hint

Thimphu
Tehran
Timbuktu
Tashkent

3. Is Bhutan a landlocked country?

Yes
No

4. What is Dzongkha? Hint

The official language in Bhutan
The longest river in Bhutan
The currency used in Bhutan
The national anthem of Bhutan

5. People in Bhutan drive on the left side of the road.

True
False

6. What sport, which involves a bow and arrow, is the national sport in Bhutan? Hint

Darts
Cricket
Archery
Shot put

7. Gangkhar Puensum is the highest mountain in Bhutan. It is a part of what mountain range? Hint

Alps
Pyrenees
Andes
Himalayas

8. What is the main religion in Bhutan? Hint

Buddhism
Hinduism
Christianity
Islam

9. What black bird is the national bird of Bhutan? Hint

Raven
Swan
Eagle
Owl

10. What mythical creature is featured on the flag of Bhutan? Hint

Griffin
Dragon
Unicorn
Mermaid


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What two countries border Bhutan?

Answer: China and India

Bhutan is located in South Asia. It is bordered by China to the north and by India to the east, west, and south.
2. What is the capital of Bhutan?

Answer: Thimphu

Thimphu is both Bhutan's capital and largest city. It is located in the western part of the country, nestled between mountains.
3. Is Bhutan a landlocked country?

Answer: Yes

If a country is landlocked, that means it does not touch any oceans and is only surrounded by other countries. Bhutan is landlocked since it is only bordered by land.
4. What is Dzongkha?

Answer: The official language in Bhutan

Dzongkha is the national language in Bhutan. However, many other languages are spoken in the country, including English.
5. People in Bhutan drive on the left side of the road.

Answer: True

Like people in the United Kingdom and Australia, people in Bhutan drive on the left side on the road. In the United States, cars are driven on the right side.
6. What sport, which involves a bow and arrow, is the national sport in Bhutan?

Answer: Archery

Archery is Bhutan's national sport and is popular throughout the country. Bhutanese archery is different than the Olympic standards in a few ways, including the placement of the targets.
7. Gangkhar Puensum is the highest mountain in Bhutan. It is a part of what mountain range?

Answer: Himalayas

Gangkhar Puensum is located in the north of Bhutan on the border with China. It is part of the Himalayas. It has an elevation of about 24,840 feet.
8. What is the main religion in Bhutan?

Answer: Buddhism

People in Bhutan have the freedom of religion. About seventy-five percent of the people in the country are Buddhist. The second most popular religion is Hinduism.
9. What black bird is the national bird of Bhutan?

Answer: Raven

The raven is the country's national bird. It has cultural significance in the country's religion and stories of Bhutan's founding. Some other national symbols include the Himalayan blue poppy (national flower) and the Himalayan cypress (national tree).
10. What mythical creature is featured on the flag of Bhutan?

Answer: Dragon

The flag of Bhutan is split diagonally into two different colors, yellow on the left and orange on the right. In the center is a black and white dragon. The flag was adopted in 1969.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jun 01 2023 : Guest 103: 9/10
May 22 2023 : Guest 67: 9/10
May 13 2023 : MissHollyB: 8/10
May 11 2023 : Guest 103: 8/10
May 07 2023 : Guest 119: 6/10
May 03 2023 : Guest 119: 9/10
Apr 30 2023 : Guest 1: 10/10
Apr 27 2023 : Guest 1: 9/10
Apr 27 2023 : 11807002175: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Countries for Kids:

Starting in Asia, this quiz list will take you around the world.

  1. Afghanistan for Kids Average
  2. Armenia for Kids Average
  3. Azerbaijan for Kids Average
  4. Bahrain for Kids Easier
  5. Bangladesh for Kids Easier
  6. Bhutan for Kids Easier
  7. Brunei for Kids Easier
  8. Burma for Kids Easier
  9. Cambodia for Kids Easier
  10. China for Kids Easier
  11. Georgia for Kids Easier
  12. India for Kids Easier

6/9/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us