FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eat your vegetables
Quiz about Eat your vegetables

Eat your vegetables Trivia Quiz


We've been told all our lives to "Eat your vegetables," how many can you recognize?

A multiple-choice quiz by SweetypieNC. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Food for Kids
  8. »
  9. Fruits and Vegetables

Author
SweetypieNC
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,447
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2607
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 51 (8/10), Guest 12 (10/10), Guest 172 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Most kids love me - I can be baked, boiled, mashed, or fried. I am really good fried with ketchup! Hint


Question 2 of 10
2. Mom likes to serve a lot of green vegetables. This one is the main green in a leafy salad, some people also like it on hamburgers too! Hint


Question 3 of 10
3. Green beans are a main ingredient in cakes.


Question 4 of 10
4. I am an orange colored vegetable that rabbits love to eat as well, can you name it? Hint


Question 5 of 10
5. Sometimes when my Mom is chopping this vegetable she cries, do you know which vegetable it is? Hint


Question 6 of 10
6. I am crisp, green, and even have ribs - can you name me? Hint


Question 7 of 10
7. Mushrooms are a type of fungus.


Question 8 of 10
8. America's top field crop is one that has varieties that can be popped, creamed, buttered, and eaten right off the cob, can you name it? Hint


Question 9 of 10
9. Generally you see me in the grocery store in several different colors: yellow, red and green. A lot of people like to mix me with onions and love me on pizza, do you know what vegetable I am? Hint


Question 10 of 10
10. I'm a vegetable that is used for making slaw for hamburgers, hot dogs and other dishes. Can you guess what vegetable I am? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Guest 51: 8/10
May 14 2024 : Guest 12: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 172: 10/10
Apr 12 2024 : Guest 24: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Most kids love me - I can be baked, boiled, mashed, or fried. I am really good fried with ketchup!

Answer: potatoes

Potatoes are grown underneath the soil and are dug up for harvest.
2. Mom likes to serve a lot of green vegetables. This one is the main green in a leafy salad, some people also like it on hamburgers too!

Answer: Lettuce

There are lots of kinds of lettuce that are used for salads such as iceberg, romaine, bibb, and green leaf just to name a few.
3. Green beans are a main ingredient in cakes.

Answer: False

There are a lot of good ingredients when it comes to baking a cake, however, green beans would not be one of them! Cakes are usually made with flour and sugar as two of their ingredients.
4. I am an orange colored vegetable that rabbits love to eat as well, can you name it?

Answer: carrot

Carrots can be enjoyed many ways such as a side dish, in a cake, or salad.
5. Sometimes when my Mom is chopping this vegetable she cries, do you know which vegetable it is?

Answer: onions

Onions can be served raw or cooked. Yellow onions make up more than 75% of the worlds production of onions.
According to the Guinness Book of World Records, the largest onion ever grown weighed 10 lbs 14 oz and was grown by V. Throup of Silsden, England.
6. I am crisp, green, and even have ribs - can you name me?

Answer: celery

Celery is used in a lot of salads and most people love their crunch!
Celery grows in bunches of long, ribbed stalks with leafy tops. Celery hearts are the inner ribs of the celery.
7. Mushrooms are a type of fungus.

Answer: True

Mushrooms are a spore-bearing type of fungus, grown above ground.
8. America's top field crop is one that has varieties that can be popped, creamed, buttered, and eaten right off the cob, can you name it?

Answer: corn

Corn leads all other crops in value and volume of production. In addition, corn comes in many varieties such as flour corn, popcorn, and sweet corn just to name a few.
9. Generally you see me in the grocery store in several different colors: yellow, red and green. A lot of people like to mix me with onions and love me on pizza, do you know what vegetable I am?

Answer: bell pepper (capsicum)

Bell peppers (called capsicum in other parts of the world) are a great source of fiber and vitamin K and are used in Creole, Italian and American dishes as well as others.
10. I'm a vegetable that is used for making slaw for hamburgers, hot dogs and other dishes. Can you guess what vegetable I am?

Answer: cabbage

Cabbage is a leafy green vegetable. It is a flowering plant that has a short stem upon which includes a mass of leaves, usually green but in some varieties red or purplish. Most people use me for making slaw.
Source: Author SweetypieNC

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us