Quiz about Fruit Fruit Everywhere
Quiz about Fruit Fruit Everywhere

Fruit, Fruit Everywhere! Trivia Quiz


Fruit keeps us nice and healthy. We can find fruit everywhere from songs to up in trees. Enjoy!

A multiple-choice quiz by jonnowales. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Food for Kids
  8. »
  9. Fruits and Vegetables

Author
jonnowales
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
270,357
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
16595
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: H53 (10/10), Guest 168 (10/10), Guest 172 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I am bitter and a lovely shade of yellow. You can find me in a well known rhyme - "Oranges and _______". Hint

Tangerines
Strawberries
Lemons
Pears

2. I am a shiny fruit and you can find me in red and green colors. "An _______ a day keeps the doctor away". Hint

Pear
Apple
Tangerine
Watermelon

3. I am a purple coloured fruit. Little Jack Horner pulled me out of a Christmas pie! Hint

Kiwi
Apple
Plum
Orange

4. Tennis players eat me between games to keep nice and strong. I can also be found in pyjamas! Hint

Banana
Orange
Melon
Grapes

5. You can find me up a palm tree. I am brown on the outside and white on the inside. I am very hard and I sometimes fall on people's heads! Hint

Blackberry
Coconut
Peach
Plum

6. I grow on a vine. I can be red or green and your mum and dad drink my juice in wine. Hint

Grapes
Nectarine
Apple
Banana

7. Roald Dahl wrote about a boy called James and his adventures on a flying fruit. The book is called,'James and the Giant _______'. Hint

Tangerine
Peach
Apple
Pomegranate

8. I am very much like an orange. I am the same colour but a little bit smaller. Hint

Tangerine
Kiwi
Watermelon
Grapefruit

9. I am bright red. I have all my seeds on the outside and I am sometimes served with cream. Hint

Blackberry
Banana
Blueberry
Strawberry

10. Which of these isn't a fruit? I am found underground and can be made into fries and I can also be baked! Hint

Potato
Gooseberry
Banana
Melon




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am bitter and a lovely shade of yellow. You can find me in a well known rhyme - "Oranges and _______".

Answer: Lemons

"Oranges and lemons say the bells of St. Clements"; you may sing this in school. Lemons can be squeezed to release all the juice.
2. I am a shiny fruit and you can find me in red and green colors. "An _______ a day keeps the doctor away".

Answer: Apple

To stay fit and healthy eat an apple every day. Your doctor will be pleased! Teachers were also given one of these by children in school.
3. I am a purple coloured fruit. Little Jack Horner pulled me out of a Christmas pie!

Answer: Plum

The nursery rhyme says, "Little Jack Horner sat in a corner eating his Christmas pie, he put in his thumb and pulled out a plum and said 'what a good boy am I'"! Plums are a great fruit to use in fruit salads.
4. Tennis players eat me between games to keep nice and strong. I can also be found in pyjamas!

Answer: Banana

"Bananas in pyjamas are coming down the stairs, bananas in pyjamas are coming down in pairs". 'Bananas in Pyjamas' is a show for kids first made in Australia!
5. You can find me up a palm tree. I am brown on the outside and white on the inside. I am very hard and I sometimes fall on people's heads!

Answer: Coconut

You can find coconut in Bounty chocolate bars. Don't eat too many before your dinner! You can find coconut water inside coconuts as well.
6. I grow on a vine. I can be red or green and your mum and dad drink my juice in wine.

Answer: Grapes

Grapes come in bunches and contain lots of vitamins like A, B and C. Grapes can come with or without seeds in them.
7. Roald Dahl wrote about a boy called James and his adventures on a flying fruit. The book is called,'James and the Giant _______'.

Answer: Peach

James flew away from his two nasty aunts, Spiker and Sponge. He flew to New York City on a peach with his friends - the centipede, the ladybug and many more!
8. I am very much like an orange. I am the same colour but a little bit smaller.

Answer: Tangerine

You have to peel the skin off a tangerine before you eat it! It gives you plenty of vitamin C, which keeps you healthy and well.
9. I am bright red. I have all my seeds on the outside and I am sometimes served with cream.

Answer: Strawberry

Strawberries and cream. If you go to watch tennis in Wimbledon you get to have this nice dessert! Strawberries are the only fruit to have its seeds on the outside.
10. Which of these isn't a fruit? I am found underground and can be made into fries and I can also be baked!

Answer: Potato

When you go to McDonald's or Burger King you have potato fries with your burger. Nice! These have a lot of fat and salt and it is much healthier to have a piece of fruit. Five serves of fruit and vegetables a day keeps everybody healthy.

Thanks for playing!
Source: Author jonnowales

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : H53: 10/10
Today : Guest 168: 10/10
Jan 29 2023 : Guest 172: 1/10
Jan 28 2023 : Guest 180: 8/10
Jan 27 2023 : Guest 75: 10/10
Jan 25 2023 : Guest 180: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 34: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Vegetables for Kids Very Easy
2. Colors of Fruits and Vegetables Very Easy
3. What did I grow? Very Easy
4. Fruits of All Sorts Very Easy
5. Pizza Toppings: The Veggies Very Easy
6. Vegetables! Very Easy
7. Eat your vegetables Very Easy
8. What's in the Bag? Very Easy
9. Fruit for Kids! Very Easy
10. Fruit is One of my Favorite Foods Very Easy
11. VegemiteKid Eats Her Veggies Very Easy
12. It's Time For a Fruit Rhyme Very Easy

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us