FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pizza Toppings The Veggies
Quiz about Pizza Toppings The Veggies

Pizza Toppings: The Veggies Trivia Quiz


Can you identify these pizza toppings from the clues? The quiz includes questions on vegetables (and some fruits) that can be used as pizza toppings.

A photo quiz by Shadowmyst2004. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Food for Kids
  8. »
  9. Fruits and Vegetables

Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
384,773
Updated
May 13 24
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1395
Last 3 plays: bermalt (10/10), TurkishLizzy (10/10), Guest 51 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. Hawaiian style pizzas typically have ham and what fruit as the main toppings? Hint


Question 2 of 10
2. Despite appearing to have a purple outer layer, what color is included in the name of onions that are often used on pizza? Hint


Question 3 of 10
3. Growing on trees, what are the little black, oily fruits that are popular on pizza? Hint


Question 4 of 10
4. A favorite vegetable of Popeye, what leafy green plant is sometimes a topping on pizzas? Hint


Question 5 of 10
5. Often used for margherita pizzas, what topping is often debated as to whether it is a fruit or vegetable? Hint


Question 6 of 10
6. Typically they are green, but this topping also comes in several other colors as well. What topping rings true as a standard on many vegetarian pizzas? Hint


Question 7 of 10
7. What is the most common variety of chili pepper used as a pizza topping? Hint


Question 8 of 10
8. Banana peppers taste exactly like the fruit they share a name with.


Question 9 of 10
9. What is the most common non-meat topping used on pizzas in the United States according to a 2015 study? Hint


Question 10 of 10
10. In some countries, butternut squash is considered a variety of pumpkin.



Most Recent Scores
May 19 2024 : bermalt: 10/10
May 19 2024 : TurkishLizzy: 10/10
May 17 2024 : Guest 51: 10/10
May 14 2024 : Guest 12: 10/10
May 11 2024 : Guest 198: 10/10
Apr 28 2024 : Guest 174: 9/10
Apr 25 2024 : gracious1: 9/10
Apr 22 2024 : Guest 69: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hawaiian style pizzas typically have ham and what fruit as the main toppings?

Answer: Pineapple

Among the options only pineapple is a fruit. When used on a pizza pineapples are usually cut into chunks, though sometimes full rings are used as well.

Pineapple has very few nutritional qualities in it. It is a huge source of manganese, but has little to no other nutrients.
2. Despite appearing to have a purple outer layer, what color is included in the name of onions that are often used on pizza?

Answer: Red

Regular white onions and red onions are the two types of onions that are typically used on pizza.

Red onions have a reddish-purple outer layer, and a normal white interior.

The red onion gets its color from anthocyanidins that are inside the vegetables.
3. Growing on trees, what are the little black, oily fruits that are popular on pizza?

Answer: Olives

Among the options, only olives grow on trees.

Olives are also used to make oil that is used in many healthy cooking dishes.

Olives are sorted into three categories: green, semi-ripe and black. Green olives are picked before they turn ripe, semi-ripe olives are starting to change color and black olives are fully ripened.
4. A favorite vegetable of Popeye, what leafy green plant is sometimes a topping on pizzas?

Answer: Spinach

Spinach is a good source of both iron and calcium for the human body.

When used on a pizza, spinach is usually used as full leaves, and not cut into smaller pieces.
5. Often used for margherita pizzas, what topping is often debated as to whether it is a fruit or vegetable?

Answer: Tomato

Tomatoes are a versatile food. They are used to make most pizza sauces, and also as a topping on some styles of pizza.

Tomatoes are officially fruits, at least botanically. When used in cooking they are culinarily treated as vegetables and used to make savory dishes.
6. Typically they are green, but this topping also comes in several other colors as well. What topping rings true as a standard on many vegetarian pizzas?

Answer: Bell Peppers

Bell peppers come in red, yellow and green in standard use. Typically only green peppers show up on pizzas, though the red and yellow varieties can be used.

The peppers change in flavor depending on the color. Red are typically the sweetest, with yellow being less sweet and green being the most bitter of the varieties.
7. What is the most common variety of chili pepper used as a pizza topping?

Answer: Jalapeņo

Jalapeņos are a mild pepper in terms of how spicy they are.

A single 10 gram serving is a good source of vitamin C, vitamin B6 and vitamin E. Other vitamins and minerals are also contained in lesser amounts.
8. Banana peppers taste exactly like the fruit they share a name with.

Answer: False

That statement couldn't be farther from the truth.

Banana peppers are a mild, spicy pepper. They share a name with a banana because, when ripe, they are yellow and in the approximate shape of a banana.
9. What is the most common non-meat topping used on pizzas in the United States according to a 2015 study?

Answer: Mushrooms

The study was done by Foodler.com. They analyzed thousands of pizza orders from across the country and ranked all of the toppings based on frequency. Pepperoni was the top choice, with onions a close third.
10. In some countries, butternut squash is considered a variety of pumpkin.

Answer: True

The most popular variety of butternut squash was developed in the 1940s in Waltham, Massachusetts.

The fruit is prepared like a vegetable in most culinary uses.

When used on a pizza, it pairs well with goat cheese and spinach.
Source: Author Shadowmyst2004

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Shadow's Easy Quizzes:

These are the quizzes I've written that rank as "easy" at the time of this list being made.

  1. Supergirl: The Actors Easier
  2. When Good Democracies Go Bad Easier
  3. Name That Animal Very Easy
  4. Name That Show! Easier
  5. Is This The Right Equipment? Easier
  6. How Many? Easier
  7. Who Played Me? - "Harry Potter" Edition Easier
  8. Pizza Toppings: The Veggies Very Easy
  9. Pizza Toppings: The Meats Very Easy
  10. FunTrivia Scouts Visit Public Safety Easier
  11. FunTrivia Scouts Visit the Newspaper Easier
  12. Trtl Pwr Easier

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us