FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Clean
Quiz about Clean

Clean Trivia Quiz


I have decided to do some long overdue spring cleaning. Here are some of the jobs I have to do, and some common household products that I am going to use to do them. Please match them as best you can! Note that terminology and spelling is English.

A matching quiz by Tan72. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Family Life

Author
Tan72
Time
5 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
380,433
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
491
Last 3 plays: Guest 98 (5/10), Guest 76 (8/10), Guest 76 (6/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. I have a build up of limescale (caused particularly by calcium in water) around my taps. Which natural citric product recommended by 'Good Housekeeping' (UK) can I use to remove this buildup?  
  Sunlight
2. My sink doesn't seem to be draining as well as it could. Which combination, suggested by 'Better Homes And Gardens' (US), would be effective at helping to clear it?  
  Newspaper
3. My windows are looking a bit streaky. Which product suggested by 'Ideal Home' (UK) can I use to rub the window spray away?  
  Hydrogen peroxide
4. Oh no - there is a trail of ants determined to enter my kitchen. 'Better Homes and Gardens' (US) suggests which spicy product, made from bark, to deter them?  
  Lemon juice
5. Moving into the carpeted area of my house I notice that there are a few blood spots on the carpet, from a nosebleed. According to 'Good Housekeeping', what can I use to remove them?  
  Cola
6. My bathroom has a few patches of mould. Which oil, also used as a dental remedy, is said to be good for killing mould spores? This suggestion is from Shannon Lush, author of 'Spotless'.  
  Oil of cloves
7. After doing some cooking, I discover that I have splashed olive oil onto my shirt. Looking through my Australian version of 'Better Homes and Gardens' I come across a suggestion which uses which everyday, handy product to remove this stain?  
  Lavender
8. Turning my attention now to the toilet, where there are some rust marks inside the bowl. Which fizzing drink, recommended as a 'weird hack' by 'The Spruce' website, is recommended to help clean these marks away?  
  Dishwashing liquid
9. I decide to put some clothes in the washing machine and notice that there is a big tomato stain on a white shirt. I remember reading this in 'Good Housekeeping'. What is a good, free natural remedy to remove this mark?  
  Cinnamon
10. My final task is to change the bed linen. Which herb, according to 'Better Homes and Gardens', is recommended to help ensure a restful night's sleep?  
  Baking soda and vinegar





Select each answer

1. I have a build up of limescale (caused particularly by calcium in water) around my taps. Which natural citric product recommended by 'Good Housekeeping' (UK) can I use to remove this buildup?
2. My sink doesn't seem to be draining as well as it could. Which combination, suggested by 'Better Homes And Gardens' (US), would be effective at helping to clear it?
3. My windows are looking a bit streaky. Which product suggested by 'Ideal Home' (UK) can I use to rub the window spray away?
4. Oh no - there is a trail of ants determined to enter my kitchen. 'Better Homes and Gardens' (US) suggests which spicy product, made from bark, to deter them?
5. Moving into the carpeted area of my house I notice that there are a few blood spots on the carpet, from a nosebleed. According to 'Good Housekeeping', what can I use to remove them?
6. My bathroom has a few patches of mould. Which oil, also used as a dental remedy, is said to be good for killing mould spores? This suggestion is from Shannon Lush, author of 'Spotless'.
7. After doing some cooking, I discover that I have splashed olive oil onto my shirt. Looking through my Australian version of 'Better Homes and Gardens' I come across a suggestion which uses which everyday, handy product to remove this stain?
8. Turning my attention now to the toilet, where there are some rust marks inside the bowl. Which fizzing drink, recommended as a 'weird hack' by 'The Spruce' website, is recommended to help clean these marks away?
9. I decide to put some clothes in the washing machine and notice that there is a big tomato stain on a white shirt. I remember reading this in 'Good Housekeeping'. What is a good, free natural remedy to remove this mark?
10. My final task is to change the bed linen. Which herb, according to 'Better Homes and Gardens', is recommended to help ensure a restful night's sleep?

Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 98: 5/10
Jul 11 2024 : Guest 76: 8/10
Jul 08 2024 : Guest 76: 6/10
Jun 20 2024 : Guest 173: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I have a build up of limescale (caused particularly by calcium in water) around my taps. Which natural citric product recommended by 'Good Housekeeping' (UK) can I use to remove this buildup?

Answer: Lemon juice

Lemon juice is a great way to remove limescale. Most limescale is caused by calcium deposits on surfaces such as taps and kettles. Lemon juice is a mild acid which breaks down the alkaline deposit of the calcium.

While soap and water (and a lot of scrubbing!) can help to remove limescale, a gentle acid such as lemon juice is much more effective. Vinegar can also be substituted.
2. My sink doesn't seem to be draining as well as it could. Which combination, suggested by 'Better Homes And Gardens' (US), would be effective at helping to clear it?

Answer: Baking soda and vinegar

This combination causes a lovely reaction - lots of fizzing which my son enjoys watching. It also helps to clear small blockages, as well as helping to get rid of any odours. Soda crystals are also good at helping to clear blockages.
3. My windows are looking a bit streaky. Which product suggested by 'Ideal Home' (UK) can I use to rub the window spray away?

Answer: Newspaper

There are a number of different theories as to why newspaper helps to give a streak free finish. It is probably due to the fibres that help to make up the newsprint.
4. Oh no - there is a trail of ants determined to enter my kitchen. 'Better Homes and Gardens' (US) suggests which spicy product, made from bark, to deter them?

Answer: Cinnamon

I haven't tried this remedy (yet!) but many online sites recommend sprinkling cinnamon to deter ants from entering your home. As a bonus, it is a pleasant-smelling spice, and is also a natural remedy.

Cinnamon is made from the bark of several tree species. Four countries make up 99% of the production worldwide (Indonesia, China, Sri Lanka and Vietnam).

Cayenne pepper is also recommended as a good remedy by several sources, as is chalk dust.
5. Moving into the carpeted area of my house I notice that there are a few blood spots on the carpet, from a nosebleed. According to 'Good Housekeeping', what can I use to remove them?

Answer: Hydrogen peroxide

Hydrogen peroxide is a good stain remover, particularly for blood stains. It is always a good idea to test it in a small area first, particularly on darker fabrics. I have also used it on 'unidentified' stains before, successfully. It is also used to bleach hair and as a disinfectant.
6. My bathroom has a few patches of mould. Which oil, also used as a dental remedy, is said to be good for killing mould spores? This suggestion is from Shannon Lush, author of 'Spotless'.

Answer: Oil of cloves

Bleach is often used to remove mould as well, however, has an unpleasant smell. Oil of cloves is recommended as it is believed to kill the spores as well. I have tried this - caution, as the oil can stain paintwork. Oil of cloves is an old remedy said to relieve toothache.

This suggestion is from Shannon Lush, author of 'Spotless'', an Australian author who also is featured in a weekly cleaning show on ABC radio.
7. After doing some cooking, I discover that I have splashed olive oil onto my shirt. Looking through my Australian version of 'Better Homes and Gardens' I come across a suggestion which uses which everyday, handy product to remove this stain?

Answer: Dishwashing liquid

Simple dishwashing liquid or detergent will help to lift the stain out of fabric. Rub it in well, then wash as usual.
8. Turning my attention now to the toilet, where there are some rust marks inside the bowl. Which fizzing drink, recommended as a 'weird hack' by 'The Spruce' website, is recommended to help clean these marks away?

Answer: Cola

It doesn't matter which brand you prefer (most websites recommend a cheap home brand). The mild acid helps to break down hard water and lime scale stains, and is also recommended to help remove rust marks. This is a remedy that I haven't tried yet.
9. I decide to put some clothes in the washing machine and notice that there is a big tomato stain on a white shirt. I remember reading this in 'Good Housekeeping'. What is a good, free natural remedy to remove this mark?

Answer: Sunlight

The ultraviolet light helps to break down and remove the stain. I have found that even leaving a shirt on the window sill in winter is effective at removing set tomato stains. And it's free! I found this handy hint on kidspot.com.au as well as 'Good Housekeeping'.
10. My final task is to change the bed linen. Which herb, according to 'Better Homes and Gardens', is recommended to help ensure a restful night's sleep?

Answer: Lavender

Lavender has been used for many hundreds of years as a natural cleaning agent, a disinfectant, and also to help treat sleeplessness. Its fragrance is often associated with cleaning and cleanliness. 'Better Homes and Gardens' Australia recommends lavender as one fragrance to use to promote sleep.
Source: Author Tan72

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us