FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Houses that Never Really Were Door 3
Quiz about Houses that Never Really Were Door 3

Houses that Never Really Were, Door #3 Quiz


Do imaginary friends live only in imaginary houses? Do dream houses exist only in dreams? How many of these fictional, made-up, pretend houses can you sort?

A multiple-choice quiz by FatherSteve. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Places

Author
FatherSteve
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
388,883
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
493
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (1/10), Peachie13 (9/10), Guest 86 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which television family resides at 742 Evergreen Terrace in Springfield?
Hint


Question 2 of 10
2. In a Jane Austen novel, young Catherine Morland stays in what grand house (owned by the Tilney family) which has a suite of rooms sealed up since the death of Mrs. Tilney?

Hint


Question 3 of 10
3. In which haunted house in Seattle, Washington, does Dr. Joyce Reardon investigate, according to Stephen King?
Hint


Question 4 of 10
4. The 1950s hit song "Vaya Con Dios" makes reference to what sort of house?
Hint


Question 5 of 10
5. In the epic of Beowulf, what is the name of the mead hall of King Hrothgar which Beowulf defends from Grendel?
Hint


Question 6 of 10
6. In 2001, Robert Altman ("M*A*S*H") directed an English manor house mystery written by Julian Fellowes ("Downton Abbey"). It was named for what country house?
Hint


Question 7 of 10
7. What was the (English language) title of Isabel Allende's first novel published in 1982?
Hint


Question 8 of 10
8. Maxim de Winter's estate is the setting of Daphne du Maurier's novel "Rebecca." What is the name of this country estate?
Hint


Question 9 of 10
9. Pippi Longstocking lives with her horse and her monkey (Mr. Nilsson) in a house in small Swedish village. Name the house.
Hint


Question 10 of 10
10. Which 1959 Shirley Jackson novel places four people -- Dr. John Montague, Eleanor Vance, Theodora and Luke Sanderson -- in a haunted house to investigate, resulting in the suicide/death of one?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 75: 1/10
Apr 21 2024 : Peachie13: 9/10
Apr 01 2024 : Guest 86: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which television family resides at 742 Evergreen Terrace in Springfield?

Answer: The Simpsons

Series creator Matt Groening attended The Evergreen State College in Olympia, Washington. The Simpsons' street address is a reference to his alma mater. Their next-door neighbour is the Flanders family. Marge Simpson said, in one episode of the TV programme, that the street on which the home is located is "the street that smells like pee."
2. In a Jane Austen novel, young Catherine Morland stays in what grand house (owned by the Tilney family) which has a suite of rooms sealed up since the death of Mrs. Tilney?

Answer: Northanger Abbey

Pemberley is the home of Fitzwilliam Darcy in "Pride and Prejudice." Longbourn is the home of the Bennetts in the same novel. Netherfield Park is the residence of the Bingleys in the same novel, as well. Northanger Abbey is the fictional residence of the Tilneys in the novel of the same name.
3. In which haunted house in Seattle, Washington, does Dr. Joyce Reardon investigate, according to Stephen King?

Answer: Rose Red

King's "Rose Red" was a house located in Seattle, far from the author's more familiar haunts of Maine and New England. It was shot and shown as a TV miniseries in 2002. In it, a parapsychologist assembles a team of psychic investigators to discover the secrets of the house.
4. The 1950s hit song "Vaya Con Dios" makes reference to what sort of house?

Answer: hacienda

The title of the song "Vaya con Dios" translates from the Spanish "Go with God." It was written by Larry Russell, Inez James, and Buddy Pepper. Les Paul and Mary Ford took their recording of it to number one on several charts in 1953. The lyrics begin: "Now the hacienda's dark, the town is sleeping. Now the time has come to part, the time for weeping,"
5. In the epic of Beowulf, what is the name of the mead hall of King Hrothgar which Beowulf defends from Grendel?

Answer: Heorot

The Sixth Century Danish king Hrothgar owned a mead hall named Heorot, which means "Hall of the Hart." "Hart" in this context refers to a male deer. The mead hall served as palace, court, trophy room, barracks and party room.
6. In 2001, Robert Altman ("M*A*S*H") directed an English manor house mystery written by Julian Fellowes ("Downton Abbey"). It was named for what country house?

Answer: Gosford Park

Redolent of the scent of Agatha Christie, "Gosford Park" was thoroughly successful with both critics and audiences. The film starred Alan Bates, Stephen Fry, Derek Jacobi, Helen Mirren, Ryan Phillippe, and Maggie Smith. The film was to be a predicate to "Downton Abbey" but provided inspiration only in the event.
7. What was the (English language) title of Isabel Allende's first novel published in 1982?

Answer: The House of Spirits

Isabel Allende's "La casa de los espíritus" was her first novel. It was published in Buenos Aires in 1982. Despite the reluctance of several publishers to buy the book, it became an international best seller; it has been translated into 37 languages. The title refers to the home of the Tueba family, living and dead, who occupy the house and influence each other.
8. Maxim de Winter's estate is the setting of Daphne du Maurier's novel "Rebecca." What is the name of this country estate?

Answer: Manderley

The 1938 novel begins "Last night I dreamt I went to Manderley again." The home figures in both the novel and in Alfred Hitchcock's 1940 film adaptation. The house is large and furnished with family possessions. There is a spookiness to the place which might be attributed to the presence of the ghost of Maxim de Winter's first wife.
9. Pippi Longstocking lives with her horse and her monkey (Mr. Nilsson) in a house in small Swedish village. Name the house.

Answer: Villa Villekulla

Astrid Lindgren wrote the first Pippi Longstocking story for her nine-year-old daughter who was home sick from school. Pippi is independent, incredibly strong (she can lift a horse with one hand) and wealthy (she has a suitcase full of gold coins). Her adventures often include the neighbour's children, Tommy and Annika. There are eleven books in the series, a number of which have been adapted for film and/or television.
10. Which 1959 Shirley Jackson novel places four people -- Dr. John Montague, Eleanor Vance, Theodora and Luke Sanderson -- in a haunted house to investigate, resulting in the suicide/death of one?

Answer: The Haunting of Hill House

"The Haunting of Hill House" was a finalist for the 1960 National Book Award but lost to Philip Roth for "Goodbye, Columbus." The novel has been adapted as a motion picture twice: in 1963 and 1999. The earlier was faithful to the book and successful; the latter was neither.
Source: Author FatherSteve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series That Never Really Were:

This is an odd collection of quizzes about stuff (people, places or things) which are fictional and drawn from an exceptionally wide variety of sources.

  1. Aircraft that Never Really Were -- Part 1 Average
  2. Aircraft that Never Really Were -- Part 2 Average
  3. Automobiles that Never Really Were, 1st Gear Average
  4. Automobiles that Never Really Were, 2nd Gear Easier
  5. Bears That Never Really Were Average
  6. Birds That Never Really Were, 1st Flight Easier
  7. Birds That Never Really Were, 2nd Flight Average
  8. Birds That Never Really Were, 3rd Flight Easier
  9. Birds That Never Really Were, 4th Flight Average
  10. Birds That Never Really Were, 5th Flight Easier
  11. Butlers That Never Really Were, 1st Course Average
  12. Butlers That Never Really Were, 2nd Course Average

5/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us