Quiz about Name That Color Movies and Music
Quiz about Name That Color Movies and Music

Name That Color! Movies and Music! Quiz


I will give you questions about movies and music, and you tell me the missing color.

A multiple-choice quiz by simplyashez. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Author
simplyashez
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
325,201
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3852
Last 3 plays: donkeehote (10/10), Guest 172 (7/10), Guest 69 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. To get to the Wizard, you need to follow the "___ brick road".

What is the missing color?
Hint

Purple
Red
Yellow
Brown

2. If you're feeling alone, and have a "blue, blue heart", drink this "___, ___ wine" and it will make you "feel so fine".

What color is the wine?
Hint

Deep Pink
Dark Black
Red Red
White White

3. Back in the 1960s some people were "Comfortably Numb", while others had "Paranoid Eyes". Yet, ___ Floyd seemed to be "Fearless".

What is the missing color?
Hint

White
Pink
Black
Brown

4. "Broken up, deep inside - But you won't get to see the tears I cry - Behind these ___ eyes".

What color?
Hint

Hazel
Green
Brown
Blue

5. "They've created a Mobster" and named him "Mickey ____ Eyes". He has a slight problem talking the "mob" way, but "Hey, fuggeddabout it!".

What color am I?
Hint

Black
Red
Brown
Blue

6. I won a trip, and on this trip I tried this yummy new gum! But before I knew it, the gum started turning me the color of my first name! My last name is Beauregarde.

What color is my first name?
Hint

Violet
Coral
Rose
Scarlet

7. If a woman is "trying to make a devil out of me", I may call her a "___ Magic Woman".

What color is missing?
Hint

Gold
Black
Purple
White

8. An unsuccessful mission turns two male FBI agents into "___ Chicks".

What is the missing color?
Hint

White
Rose
Black
Blond

9. "We can go to town, but baby if you'd rather - I'll take you for a ride on my big ____ tractor".

What color is the tractor?
Hint

Yellow
Green
Brown
Rusty

10. I boarded a ship, met a man and fell in love. But in the end my heart was not the only thing that sank. My last name is Bukater.

What color is my first name?
Hint

Rose
Violet
Scarlet
Coral


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. To get to the Wizard, you need to follow the "___ brick road". What is the missing color?

Answer: Yellow

The famous "yellow brick road" is from the 1939 film "The Wizard of Oz". The movie was based on the children's book "The Wonderful Wizard of Oz" (1900).
2. If you're feeling alone, and have a "blue, blue heart", drink this "___, ___ wine" and it will make you "feel so fine". What color is the wine?

Answer: Red Red

The song "Red Red Wine" was written and originally recorded by Neil Diamond in 1968. The band Ub40, however, was better known for their version that came out in 1983.
3. Back in the 1960s some people were "Comfortably Numb", while others had "Paranoid Eyes". Yet, ___ Floyd seemed to be "Fearless". What is the missing color?

Answer: Pink

Pink Floyd was an English rock band that originated in London, England in 1965. They recorded many songs up until 1996.
4. "Broken up, deep inside - But you won't get to see the tears I cry - Behind these ___ eyes". What color?

Answer: Hazel

Those are lyrics from the song "Behind These Hazel Eyes" by Kelly Clarkson. The song came out in 2005.
5. "They've created a Mobster" and named him "Mickey ____ Eyes". He has a slight problem talking the "mob" way, but "Hey, fuggeddabout it!". What color am I?

Answer: Blue

"Mickey Blue Eyes" is a romantic comedy that came out in 1999. The movie was directed by Kelly Makin.
6. I won a trip, and on this trip I tried this yummy new gum! But before I knew it, the gum started turning me the color of my first name! My last name is Beauregarde. What color is my first name?

Answer: Violet

Violet was the one who turned into a "blueberry" after chewing gum she was told not to, on the 1971 film "Willy Wonka and the Chocolate Factory". The movie was based on Roald Dahl's 1964 novel of the same name.
7. If a woman is "trying to make a devil out of me", I may call her a "___ Magic Woman". What color is missing?

Answer: Black

"Black Magic Woman" first came out as a Fleetwood Mac single in 1968. It arguably became better known as a big hit for Santana.
8. An unsuccessful mission turns two male FBI agents into "___ Chicks". What is the missing color?

Answer: White

The movie "White Chicks" is a comedy that came out in 2004. The film was directed by Keenen Ivory Wayans.
9. "We can go to town, but baby if you'd rather - I'll take you for a ride on my big ____ tractor". What color is the tractor?

Answer: Green

The song "Big Green Tractor" is by Jason Aldean. It came out in 2009.
10. I boarded a ship, met a man and fell in love. But in the end my heart was not the only thing that sank. My last name is Bukater. What color is my first name?

Answer: Rose

Rose was a main character in the 1997 movie "Titanic". She was portrayed by Kate Winslet.
Source: Author simplyashez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 30 2022 : donkeehote: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 172: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 69: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 68: 7/10
Nov 23 2022 : Guest 180: 6/10
Nov 18 2022 : jeremygilbert: 9/10
Nov 18 2022 : MargW: 9/10
Nov 08 2022 : Guest 174: 8/10
Nov 04 2022 : Guest 100: 8/10

Score Distribution

quiz
12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us