FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Numbers Who or What Was or Is
Quiz about Numbers Who or What Was or Is

Numbers: Who or What Was or Is ? Quiz


Just a quick, interesting number quiz to see how much you know.

A multiple-choice quiz by jinnyjoe21. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
jinnyjoe21
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,823
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2063
Last 3 plays: PhNurse (6/10), Guest 104 (5/10), Guest 76 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the third president of the United States of America? Hint


Question 2 of 10
2. In which area of New York is 42nd street located? Hint


Question 3 of 10
3. Who sang the song "You're my first, my last, my everything"? Hint


Question 4 of 10
4. The film "The Sixth Sense" is known for what famous line? Hint


Question 5 of 10
5. February 2013 is the beginning of the Chinese New Year of which animal? Hint


Question 6 of 10
6. How many courtrooms are located in the Criminal Courts of Justice Building in Dublin, Ireland? Hint


Question 7 of 10
7. How many steps were there from the ground to the summit of the Eiffel Tower when it was built? Hint


Question 8 of 10
8. In Arthur Conan Doyle's books, what number did Sherlock Holmes live in at Baker Street? Hint


Question 9 of 10
9. Complete the name of the film, "2001: A Space ________ " Hint


Question 10 of 10
10. Who directed the film "Nine to Five"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : PhNurse: 6/10
May 14 2024 : Guest 104: 5/10
May 06 2024 : Guest 76: 1/10
May 02 2024 : Guest 81: 2/10
Apr 26 2024 : Guest 13: 5/10
Apr 26 2024 : Guest 90: 4/10
Apr 25 2024 : Guest 69: 9/10
Apr 24 2024 : teachdpo: 10/10
Apr 24 2024 : cardsfan_027: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the third president of the United States of America?

Answer: Thomas Jefferson

Born in Virginia in 1743, he served two terms as president from 1801 until 1809. He was succeeded by James Madison.
2. In which area of New York is 42nd street located?

Answer: Manhattan

The Twin Towers, also known as the World Trade Center, were located in Lower Manhattan. They were destroyed in the September 11, 2001 terrorist attacks.
3. Who sang the song "You're my first, my last, my everything"?

Answer: Barry White

Barry White released this single in 1974. He is known as the Godfather of Soul. He was born Barry Eugene Carter in 1944.
4. The film "The Sixth Sense" is known for what famous line?

Answer: I see dead people.

Haley Joel Osment won at least 16 awards for his portrayal of Cole Sear in this film. The film was released in August 1999, and hit number one at the box office during its first week of release.
5. February 2013 is the beginning of the Chinese New Year of which animal?

Answer: Snake

Spring Festival, as it is known in China, falls on different dates of the Gregorian calendar every year. It also falls on different days of the week.
6. How many courtrooms are located in the Criminal Courts of Justice Building in Dublin, Ireland?

Answer: 22

The Criminal Court Building in Dublin was opened on 16th January 2010. It hears all criminal matters in the Irish Republic.
7. How many steps were there from the ground to the summit of the Eiffel Tower when it was built?

Answer: 1710

It is no longer possible to walk to the top of the tower. You can walk up to the second platform but, should you want to go to the top, you will have to take the lift. Due to renovations over the years, there are now 1665 steps from the ground to the summit.
8. In Arthur Conan Doyle's books, what number did Sherlock Holmes live in at Baker Street?

Answer: 221B

221b Baker Street was created for the Sherlock Holmes Museum, when it opened in 1990 (it is located between 237 and 241 Baker Street). When the Sherlock Holmes books and stories were written by Arthur Conan Doyle, the numbers in Baker street did not go up to 221.
9. Complete the name of the film, "2001: A Space ________ "

Answer: Odyssey

Directed by Stanley Kubrick and released in 1968, it was adapted from the short story "The Sentinel" written by Arthur C Clarke.
10. Who directed the film "Nine to Five"?

Answer: Colin Higgins

Released in 1980, the film centres around a plot by three women to overthrow their sexist boss. It was later made into a televison series and a Broadway musical.
Source: Author jinnyjoe21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Another Numbers Game Average
2. Double Happiness Very Easy
3. Can I Get Your Number? Difficult
4. Playing by the Numbers: Part III Easier
5. It Adds Up Difficult
6. Ever Wonder about the Number Average
7. Numerical Connections Easier
8. As Easy As Pi Average
9. I've Got Your Number Average
10. Order Up! Average
11. A Matter Of Numbers Average
12. Playing by the Numbers: Part II Average

5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us