FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Playing by the Numbers Part III
Quiz about Playing by the Numbers Part III

Playing by the Numbers: Part III Quiz


Can you identify the person, novel, movie, series, song or location which corresponds to the numbers given?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
384,678
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1374
Last 3 plays: Steelflower75 (8/10), George95 (10/10), zorba_scank (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. The Secret Seven   
  Battle of Stirling Bridge
2. Seventeen Seventy   
  Ken Kesey
3. 99.94   
  Sophia Loren
4. Ocean's 11   
  Pyotr Ilyich Tchaikovsky
5. 1812   
  Frank Sinatra
6. 86   
  Don Bradman
7. 1297   
  Don Adams
8. Two Women   
  Enid Blyton
9. Eight Days a Week   
  Queensland, Australia
10. One Flew Over the Cuckoo's Nest   
  The Beatles





Select each answer

1. The Secret Seven
2. Seventeen Seventy
3. 99.94
4. Ocean's 11
5. 1812
6. 86
7. 1297
8. Two Women
9. Eight Days a Week
10. One Flew Over the Cuckoo's Nest

Most Recent Scores
Jun 18 2024 : Steelflower75: 8/10
Jun 16 2024 : George95: 10/10
Jun 16 2024 : zorba_scank: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 72: 5/10
Jun 02 2024 : Kat1982: 1/10
May 17 2024 : dj144: 6/10
May 16 2024 : Baldfroggie: 10/10
May 15 2024 : Guest 98: 6/10
May 14 2024 : BurgGurl: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Secret Seven

Answer: Enid Blyton

"The Secret Seven" was a series of 15 books by Enid Blyton between 1949-1963. The books cover the story of seven fictional child detectives. Enid Blyton (1897-1968) was an English writer who wrote children's novels. She is also remembered for introducing us to Noddy and the Famous Five.
2. Seventeen Seventy

Answer: Queensland, Australia

"Seventeen Seventy" (also written as "1770") is a small town on the coast of Eastern Australia in the state of Queensland. The town is about 500 kms north of the state capital, Brisbane. The town is the site in which Captain James Cook made his second landing in Australia in 1770.

The town was originally named Round Hill, but was changed in 1970 to commemorate the bicentennial of Cook's visit.
3. 99.94

Answer: Don Bradman

Don Bradman (1908-2001) was an Australian Test cricketer who retired after a 20 year Test match career (52) with an average of 99.94. His first class career included a total of 234 matches finishing with a career batting average of 95.14. He scored a century (100 runs) every third time he went into bat throughout his career.

He is without doubt the greatest batsman of them all. He is cricket's Babe Ruth.
4. Ocean's 11

Answer: Frank Sinatra

"Ocean's 11" was a 1960 movie starring Frank Sinatra and other members of his Hollywood Rat Pack. Danny Ocean (Frank Sinatra) gets together a group of his WWII buddies and they plan to pull off a Las Vegas heist. The movie was remade in 2001 as "Ocean's Eleven" starring George Clooney as Danny Ocean.
5. 1812

Answer: Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893) was a Russian composer. "The 1812 Overture" was written by Tchaikovsky in 1880 to commemorate Russia's defeat of Napoleon's army in 1812. The overture is well known for volleys of cannon fire, ringing chimes and the final brass fanfare.
6. 86

Answer: Don Adams

Don Adams (1923-2005) starred in the TV series "Get Smart" (1965-1970). Don Adams was an American actor, comedian and director. In the TV series he played the role of Agent 86, Maxwell Smart. His female partner was Agent 99 played by Barbara Feldon. Maxwell Smart was a bumbling agent and he and Agent 99 worked for a secret US counter-intelligence agency.

It was usually his partner who got them out of tight predicaments.
7. 1297

Answer: Battle of Stirling Bridge

This was a battle in the First War of Scottish Independence and took place on September 11, 1297, near Stirling on the River Forth. The Scots were led by Andrew Moray and William Wallace and they defeated English forces. This battle was depicted in the 1985 movie "Braveheart" which won a number of Academy Awards including Best Picture.
8. Two Women

Answer: Sophia Loren

"Two Women" (1960) was a movie about a widow and her daughter trying to avoid the horrors of war in Italy during WWII. The movie starred Sophia Loren and Jean-Paul Belmondo. Sophia Loren won the Academy award for Best Actress for her role as the widow, Cesira. The award made her the first Oscar winner for a foreign language film.
9. Eight Days a Week

Answer: The Beatles

"Eight Days a Week" was a song written by Paul McCartney and John Lennon in 1964. The song reached number one on the US Billboard Hot 100 for two weeks in March 1965.
The title of the song was inspired by McCartney's chauffeur when asked by McCartney "How've you been". The reply from the chauffeur was "working eight days a week".
10. One Flew Over the Cuckoo's Nest

Answer: Ken Kesey

"One Flew Over the Cuckoo's Nest" was a 1962 novel written by Ken Kesey. Ken Kesey (1935-2001) was an American novelist and essayist. He was also a counterculture figure during the 1950s and 1960s. The novel was made into a film of the same name and won Five Academy Awards (Best Picture, Best Actor, Best Actress, Best Director and Best Screenplay).

The story is about the challenges that faced both staff and patients in a mental health facility in California (USA).
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us