Quiz about All Types of Numbers
Quiz about All Types of Numbers

All Types of Numbers Trivia Quiz


Every question is from a different category. Each will use numbers, so good luck!

A multiple-choice quiz by BTD6_maker. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
BTD6_maker
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,021
Updated
Dec 24 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2169
Last 3 plays: Guest 67 (6/10), Guest 86 (5/10), Guest 98 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. History: How many legitimate grandchildren did Henry VIII of England have? Hint

3
10
6
0

2. People: Isaac Newton was born on Christmas Day of what year? Hint

1642
1640
1641
1644

3. Geography: How many countries border the Central African Republic? Hint

1
6
2
8

4. Video Games: How much extra defense does the Ironclad Shell give in "Mario and Luigi: Bowser's Inside Story"? Hint

300
220
130
20

5. Animals: How many bones does a shark have? Hint

206
512
52
0

6. Sports: In which year were the Olympics first held in London? Hint

1896
2012
1948
1908

7. Music: How many lines are there on the stave? Hint

4
12
6
5

8. For Children: How many thieves were in the story of Ali Baba? Hint

20
40
30
50

9. Literature: According to the famous novel, how many leagues are under the sea? Hint

1,760
50,000
30,000
20,000

10. Sci/Tech: What is the sum of the logarithmic (or geometric) average and the arithmetic average of 18 and 50? Hint

64
900
68
25/9


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. History: How many legitimate grandchildren did Henry VIII of England have?

Answer: 0

Although Henry married six times, none of his legitimate children had any children of their own. Henry's legitimate children were Mary, Elizabeth, and Edward.
2. People: Isaac Newton was born on Christmas Day of what year?

Answer: 1642

Isaac Newton went on to make some great discoveries in science and mathematics. He is well-known for his work with the laws of motion. The Julian calendar was still in use at the time of his birth - by modern count, his birthday would be Jan 4 of the next year.
3. Geography: How many countries border the Central African Republic?

Answer: 6

The Central African Republic borders Cameroon, Chad, Democratic Republic of the Congo, Republic of the Congo, South Sudan, and Sudan. The country is landlocked.
4. Video Games: How much extra defense does the Ironclad Shell give in "Mario and Luigi: Bowser's Inside Story"?

Answer: 300

Shells are used mainly for defense, although some shells increase other stats as well. The Ironclad Shell is found in Cavi Cape, but requires the spike ball to access. It is considered to be one of the best shells, along with the King Shell.
5. Animals: How many bones does a shark have?

Answer: 0

A shark's skeleton is made of cartilage, not bones. There are many different species of shark, including the Great White, Hammerhead, and Angel sharks.
6. Sports: In which year were the Olympics first held in London?

Answer: 1908

This was the fourth Olympics. The first was in Athens, the second was in Paris, and the third was in St. Louis.
7. Music: How many lines are there on the stave?

Answer: 5

With a treble clef, these are E, G, B, D, and F. They can be remembered as "Every Good Boy Deserves Fun". The spaces spell out "FACE".
8. For Children: How many thieves were in the story of Ali Baba?

Answer: 40

Ali Baba was the character in the story "Ali Baba and the Forty Thieves". There was even a Bengali song called "Ali Baba" by Anjan Dutta.
9. Literature: According to the famous novel, how many leagues are under the sea?

Answer: 20,000

"Twenty Thousand Leagues Under the Sea" is a book by Jules Verne. A league is an imperial unit of length, equivalent to three nautical miles.
10. Sci/Tech: What is the sum of the logarithmic (or geometric) average and the arithmetic average of 18 and 50?

Answer: 64

The logarithmic average is the root of the product. The arithmetic average (the mean) of two numbers is half of the sum. With 18 and 50, we get (root) 900 + (50+18)/2, which is 30+34, so the answer is 64.
Source: Author BTD6_maker

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 01 2023 : Guest 67: 6/10
Jan 21 2023 : Guest 86: 5/10
Jan 02 2023 : Guest 98: 6/10
Jan 02 2023 : Guest 32: 6/10
Jan 02 2023 : Guest 51: 3/10
Jan 02 2023 : TERRYROYHURST: 6/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us