Quiz about Playing by the Numbers Part I
Quiz about Playing by the Numbers Part I

Playing by the Numbers: Part I Quiz


Can you identify the person, novel, movie, song or location which corresponds to the numbers given?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
383,890
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1743
Last 3 plays: Guest 139 (8/10), Guest 159 (10/10), bernie73 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. No. 10   
Gregory Peck
2. Nineteen Eighty-Four   
William Holden
3. Twelve O'Clock High   
West Virginia
4. Hundred   
George Orwell
5. The Three Stooges   
Curtis James Jackson III
6. 1600  
Pennsylvania Avenue
7. 9 to 5   
Downing Street
8. Stalag 17   
Dolly Parton
9. Catch 22   
Moe, Larry and Curly
10. 50 Cent   
Joseph Heller






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. No. 10

Answer: Downing Street

No. 10 Downing Street, London SW1A 2AA, England has been the headquarters of Her Majesty's Government for over 300 years and contains over 100 rooms.
2. Nineteen Eighty-Four

Answer: George Orwell

This novel which was published in 1949 is by the English author George Orwell. The novel is also known as "1984". The story is about a fictional country that is run by a corrupt government through public surveillance and manipulation.
3. Twelve O'Clock High

Answer: Gregory Peck

"Twelve O'Clock High" (1949) is an American war drama depicting the lives of the crews of the US Army's Eighth Air Force who fly bombing missions over Germany and occupied France. The movie stars Gregory Peck and received four Academy Award nominations.
4. Hundred

Answer: West Virginia

Hundred is the name of a town in West Virginia which was founded by Henry Church. When Henry died in 1860 aged 109 he was simply known as "Old Hundred".
Therefore the town was named after him. There are a total of eight towns in the USA whose names are numbers, some of which are: Eighty-Eight, Kentucky, Seventy-Six, Kentucky, Eighty Four, Pennsylvania and Sixes, Oregon.
5. The Three Stooges

Answer: Moe, Larry and Curly

The Three Stooges were an American vaudeville comedy act during the early 20th Century. They made short films and their trademark was physical farce and slapstick comedy. Moe and Larry stayed with the act from 1930-1969 with Curly, Shemp, Joe and Curly Joe making up the trio over the years. In all, The Three Stooges appeared in over 220 films.
6. 1600

Answer: Pennsylvania Avenue

The official address of the White House is 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington DC 20500, United States. It has been the official residence of the President of the United States of America since John Adams in 1800.
7. 9 to 5

Answer: Dolly Parton

The song "9 to 5" was written and performed by Dolly Parton in the 1980 comedy movie of the same name. The song reached number one on the US Billboard Hot 100, the Billboard Hot Country Singles and the RPM Country Tracks.
8. Stalag 17

Answer: William Holden

"Stalag 17" is an American war movie depicting US airmen held prisoner in a German POW camp. William Holden won the Academy award for Best Actor for his role as J.J. Sefton. Both Charlton Heston and Kirk Douglas were considered for the role of J.J.Sefton, however, a reluctant William Holden took the part.
9. Catch 22

Answer: Joseph Heller

Joseph Heller (1923-1999) was an American novelist, playwright and short story teller. He is best known for his satirical novel "Catch 22". Heller started the novel in 1953 and it was finally published in 1961. The story follows the lives of US Army pilots during WWII. Based on the novel, the phrase "Catch 22" has become part of the English language referring to an unsolvable circumstance where one can receive two or more conflicting messages or solutions that contradict each other.
10. 50 Cent

Answer: Curtis James Jackson III

Curtis James Jackson III is an American rapper, actor and businessman who is professionally known as 50 Cent. He began selling drugs as a youngster and was shot a number of times in a 2000 shooting incident. As a musician he has sold over 30 million albums world wide and has won many awards, including a Grammy award.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 139: 8/10
Feb 03 2023 : Guest 159: 10/10
Jan 31 2023 : bernie73: 10/10
Jan 30 2023 : VegemiteKid: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 138: 0/10
Jan 22 2023 : alythman: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 68: 8/10
Jan 20 2023 : Guest 86: 10/10
Jan 16 2023 : pointparkchic: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. A Matter Of Numbers Average
2. A New Year's Countdown Average
3. All Types of Numbers Average
4. Another Numbers Game Average
5. As Easy As Pi Average
6. Can I Get Your Number? Difficult
7. Counting Up To Twenty Very Easy
8. Double Happiness Very Easy
9. Ever Wonder about the Number Average
10. How Long Is a Piece of String? Average
11. I've Got Your Number Average
12. It Adds Up Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us