FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A New Years Countdown
Quiz about A New Years Countdown

A New Year's Countdown Trivia Quiz


We'll start from ten and go all the way to one. Ready?

A multiple-choice quiz by omar7812. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
omar7812
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
385,151
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
823
Last 3 plays: JanIQ (10/10), Guest 168 (7/10), sue124012 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Ten: What were there ten of in "The Twelve Days of Christmas"? Hint


Question 2 of 10
2. Nine: Norse mythology claims that the universe is separated into nine worlds. What connects all of them? Hint


Question 3 of 10
3. Eight: There are eight recorded allotropes of carbon (i.e. it can exist in different forms). One of these allotropes is what extremely hard jewel? Hint


Question 4 of 10
4. Seven: Of the Seven Wonders of the Ancient World, there's only one still remaining. Which of these wonders is sadly no longer with us? Hint


Question 5 of 10
5. Six: Six carbon atoms can form in one ring to form this aromatic substance. What is it? Hint


Question 6 of 10
6. Five: In Sunni Islam, a member of the faith would observe the Five Pillars of Islam. Which is NOT one of them? Hint


Question 7 of 10
7. Four: The "Big 4" at the end of World War I consisted of the United States, the United Kingdom, France, and which other country? Hint


Question 8 of 10
8. Three: Obtaining three strikes in a row in bowling is called what? Hint


Question 9 of 10
9. Two: In 1868, the United States House of Representatives impeached a President for the first time. Name the second President to be impeached.

Answer: (First and last name, or last name only)
Question 10 of 10
10. One: True or False: One is a prime number.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 09 2024 : JanIQ: 10/10
May 08 2024 : Guest 168: 7/10
May 06 2024 : sue124012: 6/10
May 05 2024 : silvester: 7/10
May 04 2024 : Linda_Arizona: 8/10
Apr 25 2024 : Guest 73: 4/10
Apr 17 2024 : Guest 73: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ten: What were there ten of in "The Twelve Days of Christmas"?

Answer: Lords a-leapin'

"The Twelve Days of Christmas" has been around since the 1700s, and includes lavish gifts such as golden rings, French hens, pipers and drummers. You've probably heard it multiple times by both folk and modern-day singers.
2. Nine: Norse mythology claims that the universe is separated into nine worlds. What connects all of them?

Answer: Yggdrasil

Yggdrasil is surprisingly not a god, but a tree. In Norse mythology, its roots and branches connect all nine words of the universe.
3. Eight: There are eight recorded allotropes of carbon (i.e. it can exist in different forms). One of these allotropes is what extremely hard jewel?

Answer: Diamond

Carbon can be found in the form of graphite (pencil lead), diamonds, carbon nanotubes, and other nanomolecules. A type of material known as glassy carbon is also used in electrochemistry.
4. Seven: Of the Seven Wonders of the Ancient World, there's only one still remaining. Which of these wonders is sadly no longer with us?

Answer: Colossus of Rhodes

The Colossus of Rhodes is actually a statue of the Greek god Helios to celebrate the city of Rhodes' victory over Cyprus, whose ruler tried to invade the city. It was unfortunately destroyed in an earthquake.
5. Six: Six carbon atoms can form in one ring to form this aromatic substance. What is it?

Answer: Benzene

Benzene (C6H6) is a hydrocarbon that is the byproduct of crude oil. You may notice that unique smell in gas stations when you fill up your car (that's benzene).
6. Five: In Sunni Islam, a member of the faith would observe the Five Pillars of Islam. Which is NOT one of them?

Answer: Circumcision

When one talks about the Five Pillars of Islam (professing the faith, charity, fasting, performing a pilgrimage, praying five times a day), this applies to Sunni Islam. In Shia Islam, there are more optional components to these pillars.
7. Four: The "Big 4" at the end of World War I consisted of the United States, the United Kingdom, France, and which other country?

Answer: Italy

The Big Four consisted of Woodrow Wilson (U.S.), David Lloyd George (U.K.), Vittorio Orlando (Italy), and Georges Clemenceau (France). The Big Four drafted the Treaty of Versailles, which declared Germany responsible for causing the War (even though it was a Serbian who started the war).
8. Three: Obtaining three strikes in a row in bowling is called what?

Answer: Turkey

Many years ago, some bowling tournaments offered an actual turkey for those who managed to win three strikes in a row. The word turkey still stood in bowling, even though one no longer gets an actual turkey.
9. Two: In 1868, the United States House of Representatives impeached a President for the first time. Name the second President to be impeached.

Answer: Bill Clinton

Andrew Johnson was impeached in 1868 due to disagreements between how the U.S. government should deal with the former Confederate states' return to the Union - including firing his war secretary, which violated the Tenure of Office Act. Bill Clinton was impeached in 1998 on perjury and obstruction of justice following the Lewinsky scandal.
10. One: True or False: One is a prime number.

Answer: False

One is not a prime number because it is only divisible by one number: itself. However, two is considered the only even prime number because it is divisible by only two numbers: one and itself.
Source: Author omar7812

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Another Numbers Game Average
2. Double Happiness Very Easy
3. Can I Get Your Number? Difficult
4. Playing by the Numbers: Part III Easier
5. It Adds Up Difficult
6. Ever Wonder about the Number Average
7. Numerical Connections Easier
8. Numbers: Who or What Was or Is ? Average
9. As Easy As Pi Average
10. I've Got Your Number Average
11. Order Up! Average
12. A Matter Of Numbers Average

6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us