FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Random Trivia Questions
Quiz about Random Trivia Questions

Random Trivia Questions Trivia Quiz


These are just some random questions. The quiz shouldn't be too hard. Good luck!

A multiple-choice quiz by miss_chris. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
miss_chris
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
117,367
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1647
- -
Question 1 of 10
1. Where was President William McKinley assassinated in 1901? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following states was the fifth one to be admitted to the Union? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these common plants are poisonous? Hint


Question 4 of 10
4. Who won the 1986 Best Actor Academy Award for his role in "The Color of Money"? Hint


Question 5 of 10
5. Which house of rulers was Queen Victoria from? Hint


Question 6 of 10
6. Where were potato chips invented? Hint


Question 7 of 10
7. Who was Yuri A. Gagarin? Hint


Question 8 of 10
8. How often does Halley's Comet orbit the sun? Hint


Question 9 of 10
9. In what year was "The Star-Spangled Banner" adopted as the national anthem of the U.S.? Hint


Question 10 of 10
10. Who opened the first motion picture studio? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 09 2024 : Guest 51: 0/10
Mar 31 2024 : Hayes1953: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was President William McKinley assassinated in 1901?

Answer: Buffalo, NY

President McKinley was assassinated by 28 year old Leon Czolgosz in September of 1901. The president and his wife had been visiting the Pan-American Exhibition in Buffalo.
2. Which of the following states was the fifth one to be admitted to the Union?

Answer: Connecticut

Connecticut was admitted on January 9, 1788. It's nickname is The Constitution State.
3. Which of these common plants are poisonous?

Answer: all of these

The bulb of the daffodil and hyacinth is poisonous and may be fatal. The entire azalea is poisonous and it is fatal if ingested.
4. Who won the 1986 Best Actor Academy Award for his role in "The Color of Money"?

Answer: Paul Newman

Paul Newman reprised his role as "Fast" Eddie Felson in the sequel to "The Hustler" (1961).
5. Which house of rulers was Queen Victoria from?

Answer: Hanover

She was born Alexandria Victoria in 1819. Became queen in 1837, at the age of 18. She ruled until her death in 1901. Queen Victoria was the longest ruling monarch in England.
6. Where were potato chips invented?

Answer: Saratoga Springs

Potato chips were invented in 1853 by George Crum, a chef at Moon Lake's Lodge in Saratoga Springs.
7. Who was Yuri A. Gagarin?

Answer: first human to orbit the earth

Gagarin orbited the Earth on April 12, 1961 in "Vostok 1". He died in 1968 when MiG-15 he was piloting crashed near Moscow. At the time of his death, he was in training for his second space mission.
8. How often does Halley's Comet orbit the sun?

Answer: every 76 years

The comet was named after Edmond Halley. The next time it will be visible will be in 2061.
9. In what year was "The Star-Spangled Banner" adopted as the national anthem of the U.S.?

Answer: 1931

"The Star-Spangled Banner" was written by Francis Scott Key in 1814. There are actually four verses to the song.
10. Who opened the first motion picture studio?

Answer: Thomas Edison

Thomas A. Edison (1847-1931) opened the first movie studio in 1913. He produced numerous one minute films.
Source: Author miss_chris

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us