FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Did I Put in My Washing Machine
Quiz about What Did I Put in My Washing Machine

What Did I Put in My Washing Machine? Quiz


Spice up the wash by identifying the colours I am putting in the washing machine.

A multiple-choice quiz by George95. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Author
George95
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,378
Updated
Feb 08 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
759
Last 3 plays: Guest 136 (5/10), dee1304 (9/10), Guest 172 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. My first load of laundry features the colours mikado, maize, and jonquil. That must mean I'm washing what colour? Hint


Question 2 of 10
2. No, I didn't put a poem in the washing machine! It was the colour harlequin! I also put a chartreuse and mint in the washing machine as well. So what colour am I washing? Hint


Question 3 of 10
3. To me, this next load is compiled of the colours tangelo, flame, and mahogany. But you might call them simply what colour? Hint


Question 4 of 10
4. My next wash load has shades of this colour named after the official colours of UCLA, UC Davis, and the Los Angeles Dodgers. That means I have what colour of clothes in my washing machine? Hint


Question 5 of 10
5. Most people put their clothes in the washing machine after they've spilled wine on them, but I think I've just put the colour wine in there! Is wine a representation of white or red wine?

Answer: (One Word: White or Red)
Question 6 of 10
6. I just put a capri-coloured item in my washing machine. As it's capri-coloured, it looks most similar to what colour? Hint


Question 7 of 10
7. The next colour in my washing machine is the colour puce. There is some debate as to what colour puce actually is. Which of these more common colours is definitely NOT an example of puce? Hint


Question 8 of 10
8. On my next load of laundry, I come across the colours cattleya, old heliotrope, and wisteria. Could all these be considered shade of the same colour?


Question 9 of 10
9. The next colour I have to wash is bisque. The light grayish brown colour has its name derived from which of these words? Hint


Question 10 of 10
10. Finally I find the colour zomp in my washing machine. I could easily get zomp confused with what more well-known colour? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 19 2024 : dee1304: 9/10
May 30 2024 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My first load of laundry features the colours mikado, maize, and jonquil. That must mean I'm washing what colour?

Answer: Yellow

The colour mikado is a bright yellow. It was once used as a colour for Lincolns. It is also one of the official colours of Oberlin College in Ohio. Maize is also well-known as the official colour of a university; the University of Michigan is nicknamed the "Maize and Blue".

The colour maize is named after the cereal maize. Jonquil comes from the Mediterranean flower species, Narcissus jonquilla. The first reference of the jonquil colour in English was in 1789.
2. No, I didn't put a poem in the washing machine! It was the colour harlequin! I also put a chartreuse and mint in the washing machine as well. So what colour am I washing?

Answer: Green

The colour harlequin first appeared in 1923, and can be found between green and yellow on the colour wheel (but closer to green). The term also refers to a colour pattern, usually involving diamond shaped objects. Chartreuse has been mentioned in music a few times, including being the title of a 2012 ZZ Top song and the colour of the Volkswagen bus mentioned in C.W. McCall's song "Convoy".

The colour mint represents a leaf from the herb mint.
3. To me, this next load is compiled of the colours tangelo, flame, and mahogany. But you might call them simply what colour?

Answer: Orange

The colour tangelo is a representation of the fruit, a hybrid of a grapefruit and a mandarin orange. The colour flame is also a representation of fire, but has been used as a colour since the late 16th century. Mahogany is named after the wood, but is a generalization as mahogany wood can vary in hue.
4. My next wash load has shades of this colour named after the official colours of UCLA, UC Davis, and the Los Angeles Dodgers. That means I have what colour of clothes in my washing machine?

Answer: Blue

UCLA blue is a deep sky blue, and when joined by the colour UCLA gold, makes up the official colours of the school. UCLA blue is used by the academic and administrative side of the school; it slightly differs from the hue used by the athletic department. UC Davis blue is a darker navy blue, also known as Aggie blue, the school's nickname. Dodger blue resembles the colour of the outfield of walls of Dodger Stadium.

The colour was first promoted by longtime manager Tommy Lasorda, distinguishing it from different shades of blue.
5. Most people put their clothes in the washing machine after they've spilled wine on them, but I think I've just put the colour wine in there! Is wine a representation of white or red wine?

Answer: red

The first English recorded use of wine as a colour came in 1705. It is a darker shade of red, obviously resembling the colour of wine. Champagne is a lighter beige shade, the closest resemblance to white wine.
6. I just put a capri-coloured item in my washing machine. As it's capri-coloured, it looks most similar to what colour?

Answer: Blue

Capri is a deep sky blue intended to duplicate the water off the coast of Capri in Italy, more specifically the Blue Grotto. The first recorded use of the colour capri came in 1920.
7. The next colour in my washing machine is the colour puce. There is some debate as to what colour puce actually is. Which of these more common colours is definitely NOT an example of puce?

Answer: Yellow

The exact colour of puce varies by source, but in all cases it exists as a reddish brown mix, with hints of purple. Puce comes from the French word for flea, and gained prominence in the 18th century in France as it was Marie Antoinette's favorite colour. It was displayed prominently in the court of her husband Louis XVI.
8. On my next load of laundry, I come across the colours cattleya, old heliotrope, and wisteria. Could all these be considered shade of the same colour?

Answer: Yes

All three of those colours are shades of purple. Cattleya is named after botanist William Cattley, and the colour represents the orchid also named after him. Two variations of heliotrope exist: old heliotrope, a dark purple, and heliotrope gray, with a light tint of purple on gray. Wisteria is a light lavender shade that was included as a colour of Crayola crayon in 1993.
9. The next colour I have to wash is bisque. The light grayish brown colour has its name derived from which of these words?

Answer: Biscuit

The word "bisque" has many different definitions, including the thick and creamy soup or an unglazed piece of pottery. The word biscuit is then derived from "besquit" or "twice cooked bread" which also resembles the colour bisque.
10. Finally I find the colour zomp in my washing machine. I could easily get zomp confused with what more well-known colour?

Answer: Green

Zomp could be considered a newer colour, as it was only first conceived in 2007. It is a spring green, comparable to mint and teal.
Source: Author George95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #33:

Home-bodies unite! This series of quizzes, all written for the thirty-third Author's Lounge Commission, all had to have items from around the house in their titles. This Commission commenced in May 2014!

  1. Light a Candle Average
  2. Kick The Bucket Average
  3. What's in the Refrigerator? Very Easy
  4. My Left-Handed Scissors Very Easy
  5. Beat the Clock Average
  6. The Nutcracker Sweet Easier
  7. Daft as A Brush Average
  8. Turn Down That Stereo Average
  9. Cutting the Rug Average
  10. What Should We Do? The Television is Broken! Very Easy
  11. Everything But the Kitchen Sink Very Easy
  12. Is It Under the Couch? Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us