FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cameroon  Part 2
Quiz about Cameroon  Part 2

Cameroon : Part 2 Trivia Quiz


Some easy questions about Cameroon...even if you haven't been there.

A multiple-choice quiz by SisterDorcas. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Africa
  8. »
  9. Cameroon

Author
SisterDorcas
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,224
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1021
Last 3 plays: Guest 73 (4/10), Guest 102 (9/10), Guest 195 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. The capital of Cameroon is: Hint


Question 2 of 10
2. The main port is: Hint


Question 3 of 10
3. Cameroon shares a border with how many countries? Hint


Question 4 of 10
4. How many provinces voted to be a part of Cameroon instead of Nigeria? Hint


Question 5 of 10
5. Who became the second President of Cameroon in November 1982? Hint


Question 6 of 10
6. The official languages of Cameroon are: Hint


Question 7 of 10
7. Mount Cameroon is the highest peak in West Africa. What town is at the base of the mountain? Hint


Question 8 of 10
8. A large herd of over 300 African elephants can be found in what national park in Cameroon? Hint


Question 9 of 10
9. The name of the Cameroon national soccer team is: Hint


Question 10 of 10
10. Limbe is a town on the Gulf of Guinea. What was its previous name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 14 2024 : Guest 73: 4/10
Mar 29 2024 : Guest 102: 9/10
Mar 22 2024 : Guest 195: 4/10
Mar 21 2024 : Guest 129: 0/10
Mar 20 2024 : Guest 165: 9/10
Mar 17 2024 : Guest 41: 9/10
Mar 12 2024 : Guest 129: 8/10
Mar 12 2024 : Guest 92: 1/10
Mar 12 2024 : Guest 92: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The capital of Cameroon is:

Answer: Yaounde

Yaounde is one of the only inland capitals in West Africa.
2. The main port is:

Answer: Douala

Douala is also on the Warri River so it is easily accessible from both upriver and the sea.
3. Cameroon shares a border with how many countries?

Answer: 6

Cameroon shares a border with Equitorial Guinea, Gabon, Congo, Central African Republic, Chad and Nigeria.
4. How many provinces voted to be a part of Cameroon instead of Nigeria?

Answer: 2

The Northwest and Southwest provinces voted to be a part of Cameroon instead of Nigeria.
5. Who became the second President of Cameroon in November 1982?

Answer: Paul Biya

Paul Biya took office on 6 November 1982.
6. The official languages of Cameroon are:

Answer: French and English

Two provinces speak English (officially), all others speak French.
7. Mount Cameroon is the highest peak in West Africa. What town is at the base of the mountain?

Answer: Buea

Mount Cameroon is an active volcano. It erupted in April 1999. Buea felt an earthquake before the eruption.
8. A large herd of over 300 African elephants can be found in what national park in Cameroon?

Answer: Waza

Waza is in the Far North Province. It is flat and desolate. February and March are the best times to see the elephants at a watering hole.
9. The name of the Cameroon national soccer team is:

Answer: Indomitable Lions

The Indomitable Lions won the Olympic Gold in Sydney in 2000!
10. Limbe is a town on the Gulf of Guinea. What was its previous name?

Answer: Victoria

The residents of Victoria decided to name the town after the river that runs through it, the Limbe River.
Source: Author SisterDorcas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Cameroon : Part 3 Difficult
2. Cameroon- Africa in Miniature Average
3. Cameroon; Part 1 Average
4. A Geographical Jaunt Across Africa Average
5. Africa Average
6. Africa Tough
7. Africa: Odd One Out Average
8. African Countries Big and Small Average
9. African Extremes Tough
10. African Geographical Landmarks Average
11. African Geography Difficult
12. African Lands Easier

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us