FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Tell You WhereYou Give Me What
Quiz about I Tell You WhereYou Give Me What

I Tell You Where...You Give Me What Quiz


We have been to many places in the U.S. and I thought this would be a neat way for you to guess what we've seen. If you have fun with these, I have a lot more for another game. Let me know what you think because this is really fun! Thanks for playing.

A multiple-choice quiz by kbrown2. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
kbrown2
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,158
Updated
Jun 06 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
17925
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (8/10), Guest 47 (9/10), Guest 152 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This natural landmark in Washington stood quietly from 1857 until its violent explosion on May 18, 1980. It cleared over 150 square miles of forest and created a lava dome that stands 920 feet high. It erupted on and off until 1986 and its physical appearance is now changed forever. What is it? Hint


Question 2 of 10
2. Located in the Sierra Nevada Mountains of Central California, this beautiful place is home to the popular places such as Glacier Point and the Mariposa Grove Sequoia (redwoods) Forest. It was turned into a National Park on October 1, 1890 and 93 percent of its landscape is complete wilderness. What is it? Hint


Question 3 of 10
3. From 1926 to 1984, this official highway stretched from Chicago to Los Angeles and became one the the most popular routes for Americans to travel. Before this nostalgic highway was decommissioned and replaced by the U.S. Interstate System we know today, it was the place you could surely 'get your kicks'. Hint


Question 4 of 10
4. This natural wonder located in Wyoming, raises 1,200 feet above its valley floor. It was established as a Natural Monument in 1906 and is a popular attraction for rock climbers. Besides holding its own interesting legends and stories, it also gained fame by becoming a popular icon in the classic film 'Close Encounters Of the Third Kind'. What is it? Hint


Question 5 of 10
5. President Grover Cleveland accepted this gift on behalf of the U.S.on October 28, 1886 and it is now one of the most recognized symbols of freedom in the world. In 1924 it became a National Monument and sits in its harbor attracting over 5 million visitors a year. You should take the 'liberty' of visiting yourself. What is it? Hint


Question 6 of 10
6. This remarkable landmark was designed and built by Gutzon Borglum and cost less than 1 million dollars to construct. It is found in the Black Hills of South Dakota and turned the city of Keystone into a huge tourist attraction. Despite its need for a 'face' lift now and then, it is one of America's most inspiring symbols of freedom. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. You can find something to do 24 hours a day in this exciting city located in New Jersey. If you are too tired to go see the famous 65 ft landmark Lucy the Elephant, you can take a look and see if Marven Gardens is really yellow, the way it is on the Monopoly board. I 'bet' everyone would have fun here even if they just take a stroll down the boardwalk. What is it? Hint


Question 8 of 10
8. This beautiful place was established in 1872 making it the first National Park in the world. It spreads over three states but sits primarily in Wyoming. It is home to the famous geyser 'Old Faithful' and because of its natural wonders like the Fountain Paint Pot and Grand Prismatic Spring, it is one of the most popular parks in the U.S. What is it? Hint


Question 9 of 10
9. This San Francisco sight is a treat for anyone to see. This famous orange structure spans 1.7 miles from beginning to end and was built between 1933 and 1937. Since it has nearly 3 million people cross its path a month, you would surely miss a 'golden' opportunity to see it for yourself. What is it? Hint


Question 10 of 10
10. On this spot in Montana, Sioux and Cheyenne Indians (led by Chief Sitting Bull) fought against Lt.Colonel George Custer for their land of the Black Hills. This battle, which took place in June of 1876, was called the worst American military disaster ever. What was it? Hint





Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 70: 8/10
Mar 01 2024 : Guest 47: 9/10
Feb 29 2024 : Guest 152: 8/10
Feb 28 2024 : Guest 173: 9/10
Feb 27 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 27 2024 : matthewpokemon: 10/10
Feb 26 2024 : Iva9Brain: 9/10
Feb 24 2024 : grompit: 9/10
Feb 24 2024 : Carlnn9: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This natural landmark in Washington stood quietly from 1857 until its violent explosion on May 18, 1980. It cleared over 150 square miles of forest and created a lava dome that stands 920 feet high. It erupted on and off until 1986 and its physical appearance is now changed forever. What is it?

Answer: Mt. St. Helens

The north side of the volcano collapsed from the explosion and left a horseshoe shaped crater. On the morning of May 18th, the volcano erupted for 9 hours.
2. Located in the Sierra Nevada Mountains of Central California, this beautiful place is home to the popular places such as Glacier Point and the Mariposa Grove Sequoia (redwoods) Forest. It was turned into a National Park on October 1, 1890 and 93 percent of its landscape is complete wilderness. What is it?

Answer: Yosemite National Park

If you're a nature lover, this is where you should go. We spent more on film than the trip! I think everyone at least once in their lifetime should get to see the redwood forest. The only word to describe them is magical. Sequoias and redwoods are the largest living plants.
3. From 1926 to 1984, this official highway stretched from Chicago to Los Angeles and became one the the most popular routes for Americans to travel. Before this nostalgic highway was decommissioned and replaced by the U.S. Interstate System we know today, it was the place you could surely 'get your kicks'.

Answer: Route 66

Route 66 economically helped out several states in the west after its construction by providing places for restaurants and gas stations. Route 66 nostalgia has become really popular for collectors in the past couple of years also.
4. This natural wonder located in Wyoming, raises 1,200 feet above its valley floor. It was established as a Natural Monument in 1906 and is a popular attraction for rock climbers. Besides holding its own interesting legends and stories, it also gained fame by becoming a popular icon in the classic film 'Close Encounters Of the Third Kind'. What is it?

Answer: the Devils Tower

It's found east of Gillette off the I90. Remember Richard Dreyfuss and his mashed potato model in the movie? There you have it! It's worth watching the movie again just to check it out for fun. It's still a classic.
5. President Grover Cleveland accepted this gift on behalf of the U.S.on October 28, 1886 and it is now one of the most recognized symbols of freedom in the world. In 1924 it became a National Monument and sits in its harbor attracting over 5 million visitors a year. You should take the 'liberty' of visiting yourself. What is it?

Answer: the Statue of Liberty

One visit isn't enough. She's larger than life and it takes all you have to get her all in at once. What a sight!
6. This remarkable landmark was designed and built by Gutzon Borglum and cost less than 1 million dollars to construct. It is found in the Black Hills of South Dakota and turned the city of Keystone into a huge tourist attraction. Despite its need for a 'face' lift now and then, it is one of America's most inspiring symbols of freedom. What is it?

Answer: Mt.Rushmore

Gutzom Borglum worked on Mt.Rushmore for 14 years until his death when his son Lincoln took over the construction and finished. Are we not glad somebody did? This landmark is just breathtaking.
7. You can find something to do 24 hours a day in this exciting city located in New Jersey. If you are too tired to go see the famous 65 ft landmark Lucy the Elephant, you can take a look and see if Marven Gardens is really yellow, the way it is on the Monopoly board. I 'bet' everyone would have fun here even if they just take a stroll down the boardwalk. What is it?

Answer: Margate City

Lucy is located in Margate City about five miles south of Atlantic City. You need a lot of energy (and spending money) to visit here! So many things to do. There are also some beautiful lighthouses along the Jersey shore to go see.
8. This beautiful place was established in 1872 making it the first National Park in the world. It spreads over three states but sits primarily in Wyoming. It is home to the famous geyser 'Old Faithful' and because of its natural wonders like the Fountain Paint Pot and Grand Prismatic Spring, it is one of the most popular parks in the U.S. What is it?

Answer: Yellowstone National Park

If you want a fun family vacation, this it it! The wildlife alone in the park is worth the trip alone. Your best bet would be to camp for a couple of days, this place is very hard to leave.
9. This San Francisco sight is a treat for anyone to see. This famous orange structure spans 1.7 miles from beginning to end and was built between 1933 and 1937. Since it has nearly 3 million people cross its path a month, you would surely miss a 'golden' opportunity to see it for yourself. What is it?

Answer: the Golden Gate Bridge

Talk about some hustle and bustle! Even though it's crowded, it's worth the trouble to see. It's really magnificent and while you're there, you can check out the Alcatraz Prison. That was one of our more interesting trips.
10. On this spot in Montana, Sioux and Cheyenne Indians (led by Chief Sitting Bull) fought against Lt.Colonel George Custer for their land of the Black Hills. This battle, which took place in June of 1876, was called the worst American military disaster ever. What was it?

Answer: the Battle of Little Bighorn

You can hike the actual six miles of the battle from start to finish and see actual artifacts left behind in the museum located in Sheridan, Wyoming. If you are not a history buff, standing on an actual battlefield will change your outlook in a second. A re-enactment takes place every June and is so realistic, it has been featured on the show A and E. Very educational place to visit.
Source: Author kbrown2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us