FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Touring the States
Quiz about Touring the States

Touring the States! Trivia Quiz


We're going to take a trip through the United States of America. I will give you a description of one of the states, using a variety of little facts. Can you tell me what state I'm describing?

A matching quiz by shreds. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
shreds
Time
5 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
290,534
Updated
Jul 28 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1572
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 47 (10/10), Guest 68 (10/10), Guest 209 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. In our first state, we drink a cup of coffee with an elderly man, who tells us about baseball legend Hank Aaron, actress Courteney Cox and athlete Jesse Owens, who were all born in this state. This state is also known as the Yellowhammer State. Which state am I looking for?  
  Alabama
2. Our next stop is a state bordering Lake Michigan in the North West. It's also known as the Hoosier State or The Crossroads of America. Actor James Dean and basketball player Larry Bird hail from this state. The meaning of the state name is "Land of the Indians". What state is this?  
  Florida
3. Next up is the state of the hawthorn, the fiddle and the square dance. Celebrities from this state include singer Sheryl Crow and Jesse James. The state motto is "Salus populi suprema lax esto". Kansas City is the largest city in this state. Which state is this?   
  Missouri
4. This state entered the Union in 1859, as 33rd state, and houses one of the largest salmon-fishing industries in the world. State symbols include the douglas fir, milk and the hazelnut. This state has a huge lumber and wood products industry, hence the nickname "The Beaver State". Which state, bordering the Pacific Ocean, am I looking for?  
  South Dakota
5. We drive through yet another state that was once part of the Louisiana Purchase. About 900,000 people live in this state. Tourists gather here to visit Mount Rushmore and Badlands National Park. Where are we?  
  Rhode Island
6. Our next state houses some seven million people in 95 counties, the largest of which is Shelby County. The state name is of Cherokee origin. This state is bordered by Alabama, Arkansas and Kentucky, among others. This state houses the American Museum of Atomic Energy, and the capital of this state is a famous music city. Which state am I looking for?  
  Washington
7. We find ourselves in the north-western corner of the country. This state entered the Union in 1889, as the 42nd state. Some 7,700,000 people live on an area of 66,500 square miles. The state was named after an American president. Which state am I looking for?  
  Tennessee
8. Our next state borders the Atlantic Ocean, as well as Connecticut and Massachusetts. The state has two U.S. Representatives, and entered the Union in 1790. It is also called the Ocean State. Where are we?  
  Oregon
9. Another state, part of the Louisiana Purchase. The name of the state capital is also the name of an American president. This state also is a leading grain-producer and home to the Agate Fossil Beds. What is the name of this state?  
  Nebraska
10. Exhausted from our trip, we end up in the state of Pat Boone, Faye Dunaway and Sidney Poitier. This state houses Lake Okeechobee, and entered the Union in 1845. It seems like a nice place to unwind after a long trip. Where do we put our weary feet to rest?  
  Indiana





Select each answer

1. In our first state, we drink a cup of coffee with an elderly man, who tells us about baseball legend Hank Aaron, actress Courteney Cox and athlete Jesse Owens, who were all born in this state. This state is also known as the Yellowhammer State. Which state am I looking for?
2. Our next stop is a state bordering Lake Michigan in the North West. It's also known as the Hoosier State or The Crossroads of America. Actor James Dean and basketball player Larry Bird hail from this state. The meaning of the state name is "Land of the Indians". What state is this?
3. Next up is the state of the hawthorn, the fiddle and the square dance. Celebrities from this state include singer Sheryl Crow and Jesse James. The state motto is "Salus populi suprema lax esto". Kansas City is the largest city in this state. Which state is this?
4. This state entered the Union in 1859, as 33rd state, and houses one of the largest salmon-fishing industries in the world. State symbols include the douglas fir, milk and the hazelnut. This state has a huge lumber and wood products industry, hence the nickname "The Beaver State". Which state, bordering the Pacific Ocean, am I looking for?
5. We drive through yet another state that was once part of the Louisiana Purchase. About 900,000 people live in this state. Tourists gather here to visit Mount Rushmore and Badlands National Park. Where are we?
6. Our next state houses some seven million people in 95 counties, the largest of which is Shelby County. The state name is of Cherokee origin. This state is bordered by Alabama, Arkansas and Kentucky, among others. This state houses the American Museum of Atomic Energy, and the capital of this state is a famous music city. Which state am I looking for?
7. We find ourselves in the north-western corner of the country. This state entered the Union in 1889, as the 42nd state. Some 7,700,000 people live on an area of 66,500 square miles. The state was named after an American president. Which state am I looking for?
8. Our next state borders the Atlantic Ocean, as well as Connecticut and Massachusetts. The state has two U.S. Representatives, and entered the Union in 1790. It is also called the Ocean State. Where are we?
9. Another state, part of the Louisiana Purchase. The name of the state capital is also the name of an American president. This state also is a leading grain-producer and home to the Agate Fossil Beds. What is the name of this state?
10. Exhausted from our trip, we end up in the state of Pat Boone, Faye Dunaway and Sidney Poitier. This state houses Lake Okeechobee, and entered the Union in 1845. It seems like a nice place to unwind after a long trip. Where do we put our weary feet to rest?

Most Recent Scores
Today : Guest 47: 10/10
May 21 2024 : Guest 68: 10/10
May 20 2024 : Guest 209: 10/10
May 20 2024 : Guest 50: 10/10
May 19 2024 : Guest 72: 10/10
May 17 2024 : Guest 96: 10/10
May 16 2024 : Guest 98: 10/10
May 16 2024 : teachdpo: 10/10
May 16 2024 : Guest 99: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In our first state, we drink a cup of coffee with an elderly man, who tells us about baseball legend Hank Aaron, actress Courteney Cox and athlete Jesse Owens, who were all born in this state. This state is also known as the Yellowhammer State. Which state am I looking for?

Answer: Alabama

This state consists of 67 counties, and has 7 U.S. Representatives. Its capital is Montgomery, with around 200,000 inhabitants. The state flower is the camellia.
2. Our next stop is a state bordering Lake Michigan in the North West. It's also known as the Hoosier State or The Crossroads of America. Actor James Dean and basketball player Larry Bird hail from this state. The meaning of the state name is "Land of the Indians". What state is this?

Answer: Indiana

This state is home to 17 state historic sites. Its geographic center is located in Boone County, 14 miles from the capital, Indianapolis, with about 885,000 people. The state song is the 1913 "On the Banks of the Wabash, Far Away".
3. Next up is the state of the hawthorn, the fiddle and the square dance. Celebrities from this state include singer Sheryl Crow and Jesse James. The state motto is "Salus populi suprema lax esto". Kansas City is the largest city in this state. Which state is this?

Answer: Missouri

It was the 24th state to enter the Union, in 1821. Tourist attractions are the Pony Express Museum and Mark Twain's boyhood home. Jefferson City is Missouri's capital. The U.S. gained Missouri from France as part of the 1803 Louisiana Purchase. "Missouri" means "town of the large canoes?". The state motto translates as "The welfare of the people shall be the supreme law".
4. This state entered the Union in 1859, as 33rd state, and houses one of the largest salmon-fishing industries in the world. State symbols include the douglas fir, milk and the hazelnut. This state has a huge lumber and wood products industry, hence the nickname "The Beaver State". Which state, bordering the Pacific Ocean, am I looking for?

Answer: Oregon

Cartoonist Matt Groening and actress Sally Struthers hail from this state. In the alphabetical lists, this state is preceded by Oklahoma. The state capital is Salem (175,000 inhabitants). The state song is "Oregon, my Oregon". The state houses a whopping 780,000 acres of state forests.
5. We drive through yet another state that was once part of the Louisiana Purchase. About 900,000 people live in this state. Tourists gather here to visit Mount Rushmore and Badlands National Park. Where are we?

Answer: South Dakota

TV-personality Tom Brokaw was born here, as well as Sitting Bull. The state animal is the coyote, hence the nickname, the Coyote State. The state capital is Pierre, with about 14,000 inhabitants. South Dakota is the third largest producer of hay and rye in the nation.

Other state symbols include the ring-necked pheasant and the walleye (a kind of fish). It was the 40th state to enter the Union.
6. Our next state houses some seven million people in 95 counties, the largest of which is Shelby County. The state name is of Cherokee origin. This state is bordered by Alabama, Arkansas and Kentucky, among others. This state houses the American Museum of Atomic Energy, and the capital of this state is a famous music city. Which state am I looking for?

Answer: Tennessee

Its capital is of course Nashville! Musicians born in this state include guitarist Chet Atkins, singer Aretha Franklin, singer Tina Turner and composer Isaac Hayes. The state flower is the iris. Tennessee is a leading tobacco-producing state, and was once home to former presidents Andrew Jackson and Andrew Johnson.

The Volunteer State has a raccoon as a state symbol, as well as a mockingbird. It entered the Union on the 1st of June, 1796. It was the 16th state to enter the Union.
7. We find ourselves in the north-western corner of the country. This state entered the Union in 1889, as the 42nd state. Some 7,700,000 people live on an area of 66,500 square miles. The state was named after an American president. Which state am I looking for?

Answer: Washington

It's the state of the western hemlock. Washington is a leading lumber producer, with 2.1 million acres of state forest lands. Its largest city is Seattle, with about 735,000 inhabitants. The geographic center of this state is located in Chelan County.

In 1980, this state saw the violent eruption of Mount St. Helens. Kurt Cobain, Ray Charles and Jimi Hendrix were born in this, the Evergreen State.
8. Our next state borders the Atlantic Ocean, as well as Connecticut and Massachusetts. The state has two U.S. Representatives, and entered the Union in 1790. It is also called the Ocean State. Where are we?

Answer: Rhode Island

The official tree is the red maple. The name comes from a Greek island, Rhodes. Author H.P. Lovecraft and actor Anthony Quinn were born here. About 1.1 million people live here. Capital and largest county is Providence. Rhode Island, it's for me.
9. Another state, part of the Louisiana Purchase. The name of the state capital is also the name of an American president. This state also is a leading grain-producer and home to the Agate Fossil Beds. What is the name of this state?

Answer: Nebraska

Nebraska entered the Union in 1867, as the 37th state. "Equality before the law" is the state motto. The state capital is Lincoln. The official state mammal is the whitetail deer. The largest town is Omaha. Some well-known names from the Cornhusker state include actor and dancer Fred Astaire, actor Marlon Brando and actor Nick Nolte.
10. Exhausted from our trip, we end up in the state of Pat Boone, Faye Dunaway and Sidney Poitier. This state houses Lake Okeechobee, and entered the Union in 1845. It seems like a nice place to unwind after a long trip. Where do we put our weary feet to rest?

Answer: Florida

It's also called the Sunshine State, with Tallahassee as its capital. Obviously, tourism is one of the main income sources of Florida. The sunny climate leads to huge amounts of citrus fruits finding their way across the globe. The largest city is Jacksonville, and main tourist attractions include Everglades National Park and Disney World. About 22 million people live in this state.
Source: Author shreds

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us