FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which State Are You In
Quiz about Which State Are You In

Which State Are You In? Trivia Quiz


Almost all states in the US are divided into counties. From the names of three major counties, can you identify which state? Hint: Many times a county and city will share a name.

A multiple-choice quiz by dcandler. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
dcandler
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
311,728
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
11368
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (10/10), Guest 66 (9/10), Guest 152 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which state is known for cowboys and Sweetwater, Natrona, and Laramie? Hint


Question 2 of 10
2. Many people want to visit this state: Honolulu, Hawaii, and Maui are the counties. Do you know which state? Hint


Question 3 of 10
3. This my home state and includes Jackson, St. Charles, and St. Louis county. Name it. Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the state that contains the counties of Bernalillo, Dona Ana, and Santa Fe? Hint


Question 5 of 10
5. An icy cold midwestern state with these counties: Milwaukee, Dane, Brown. Can you name it? Hint


Question 6 of 10
6. This state has had problems with terrible hurricanes in the last few years: East Baton Rouge, Jefferson, Orleans. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. A 20th century president was born here: Benton, Pulaski, Washington. Which state? Hint


Question 8 of 10
8. This state was once called Indian Territory: Cleveland, Oklahoma, Tulsa. Which one? Hint


Question 9 of 10
9. Ben Franklin is associated with this state although he wasn't born here: Allegheny, Philadelphia, Montgomery. Can you name it? Hint


Question 10 of 10
10. A really big cowboy state with Bexar, Dallas, and Harris as counties. Which state? Hint





Most Recent Scores
May 21 2024 : Guest 68: 10/10
May 20 2024 : Guest 66: 9/10
May 20 2024 : Guest 152: 8/10
May 20 2024 : Guest 98: 10/10
May 20 2024 : Guest 50: 10/10
May 18 2024 : Guest 108: 10/10
May 18 2024 : Kat1982: 7/10
May 17 2024 : Guest 24: 8/10
May 16 2024 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which state is known for cowboys and Sweetwater, Natrona, and Laramie?

Answer: Wyoming

The capital Cheyenne is in Laramie County. The city of Laramie is actually in Albany County. Wyoming is home of the first national park, the first national forest, and the first national monument.
2. Many people want to visit this state: Honolulu, Hawaii, and Maui are the counties. Do you know which state?

Answer: Hawaii

There are only four counties in the state of Hawaii. The state of Hawaii extends over 1000 miles northwest of the main islands of Hawaii, Oahu, Kauai, and Maui. Most of that area is unpopulated. Midway and Johnston Islands lie within that area but are not part of Hawaii.
3. This my home state and includes Jackson, St. Charles, and St. Louis county. Name it.

Answer: Missouri

The city of St. Louis is not in any county, but the county of St. Louis which nearly surrounds the city is one of the largest counties in Missouri. Missouri borders eight different states. They are Nebraska, Iowa, Illinois, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Kentucky and Kansas. Only one other state, Tennessee, can match that claim and none can surpass it.
4. What is the name of the state that contains the counties of Bernalillo, Dona Ana, and Santa Fe?

Answer: New Mexico

Santa Fe is the capital, but Albuquerque is the largest city. It is located in Bernalillo County. Santa Fe is the oldest capital in the United States. It is over 400 years old. It was originally the capital of the kingdom of New Mexico.
5. An icy cold midwestern state with these counties: Milwaukee, Dane, Brown. Can you name it?

Answer: Wisconsin

Madison, the state capital, is located in Dane County. Milwaukee is the largest city. Wisconsin is largest state in the US for the production of cheese. Fans of the Green Bay Packers wear big foam hats that look like a wedge of cheese and are called "cheeseheads".
6. This state has had problems with terrible hurricanes in the last few years: East Baton Rouge, Jefferson, Orleans. What is it?

Answer: Louisiana

In Louisiana the divisions are not called counties but parishes. Many of them have French names. Louisiana has been under ten different national flags. It was even an independent republic for six weeks before joining the Confederacy during the Civil War.
7. A 20th century president was born here: Benton, Pulaski, Washington. Which state?

Answer: Arkansas

Benton County is the home of the town of Bentonville which is the headquarters of Wal-Mart. Hot Springs is the name of a county, city, and national park in Arkansas. President Bill Clinton was born in the town of Hope. Pulaski County is the location of the state capital, Little Rock. Washington County is the home of the University of Arkansas.
8. This state was once called Indian Territory: Cleveland, Oklahoma, Tulsa. Which one?

Answer: Oklahoma

Cimarron may be the most famous county name in Oklahoma but it has a small population. Many of the counties in Oklahoma are named for the tribe of Native Americans who live there. Just to name a few: Cherokee, Choctaw, Comanche, Delaware, Kiowa, Pawnee, and Seminole.
9. Ben Franklin is associated with this state although he wasn't born here: Allegheny, Philadelphia, Montgomery. Can you name it?

Answer: Pennsylvania

Three towns or cities in Pennsylvania can claim to have once been the national capital: Philadelphia, York, and Lancaster (for one day).
10. A really big cowboy state with Bexar, Dallas, and Harris as counties. Which state?

Answer: Texas

Originally Bexar County comprised most of the western part of the Republic of Texas and included parts of what is now the states of New Mexico and Colorado.
Source: Author dcandler

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us