FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Geography of the United States
Quiz about Geography of the United States

Geography of the United States Quiz


This quiz contains questions about the United States of America.

A multiple-choice quiz by jingels. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
jingels
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,073
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
12362
Last 3 plays: valleyaggie (3/10), Guest 108 (9/10), mazza47 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What two rivers meet in St. Louis? Hint


Question 2 of 10
2. What is the capital of New Hampshire?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. In what state is Devil's Tower located? Hint


Question 4 of 10
4. On what lake does the city of Chicago have a shoreline? Hint


Question 5 of 10
5. What river creates the boundary between the United States and Mexico? Hint


Question 6 of 10
6. Which sports team's city is located the farthest west? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the geographical feature that separates water flow in the United States? It splits water courses into those flowing either into the Pacific Ocean, or into the Atlantic Ocean or Gulf of Mexico.

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. From what state did Harry S Truman hail? Hint


Question 9 of 10
9. In which state is Chaminade University located? Hint


Question 10 of 10
10. What is the most densely populated state by persons per square mile? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : valleyaggie: 3/10
Feb 16 2024 : Guest 108: 9/10
Feb 14 2024 : mazza47: 10/10
Feb 13 2024 : Guest 65: 10/10
Feb 06 2024 : behcah: 9/10
Feb 06 2024 : Guest 65: 8/10
Feb 04 2024 : LizzyAllen3420: 10/10
Feb 04 2024 : Guest 47: 5/10
Feb 01 2024 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What two rivers meet in St. Louis?

Answer: Mississippi and Missouri

St. Louis is also home to the Gateway Arch and was once known as the Gateway to the West.
2. What is the capital of New Hampshire?

Answer: Concord

3. In what state is Devil's Tower located?

Answer: Wyoming

The Tower and the surrounding 1,347 acres were designated as our nation's first National Monument by President Teddy Roosevelt in 1906.
4. On what lake does the city of Chicago have a shoreline?

Answer: Michigan

There is one other great lake not mentioned here, Erie.
5. What river creates the boundary between the United States and Mexico?

Answer: Rio Grande

This means Great or Grand River in Spanish.
6. Which sports team's city is located the farthest west?

Answer: Diamondbacks, baseball

Diamondbacks play in Arizona, whereas the Broncos in Denver, {Colorado;} the Redwings in Detroit, {Michigan;} and the Avalanche in Denver, Colorado.
7. What is the name of the geographical feature that separates water flow in the United States? It splits water courses into those flowing either into the Pacific Ocean, or into the Atlantic Ocean or Gulf of Mexico.

Answer: continental divide

The divide begins in British Columbia, Canada.
8. From what state did Harry S Truman hail?

Answer: Missouri

9. In which state is Chaminade University located?

Answer: Hawaii

A private university located in the capital, Honolulu.
10. What is the most densely populated state by persons per square mile?

Answer: New Jersey

New Jersey has 1134 persons per square mile, while Rhode Island has 1003, Massachusets has 809, and New York has 401. If the District of Columbia were a state it would win easily with 9316 persons per square mile.
Source: Author jingels

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us