FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What A Strange State Youre In  Part 2
Quiz about What A Strange State Youre In  Part 2

What A Strange State You're In! Part 2 Quiz


Welcome to odd place names in the U.S. Part 2. PLACE NAMES and clues will be given, and you choose which state you're in. Have Fun!

A multiple-choice quiz by alexis722. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
alexis722
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
354,422
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Easy
Avg Score
21 / 25
Plays
3504
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (18/25), rainbowriver (25/25), bruins1956 (20/25).
- -
Question 1 of 25
1. Welcome to my HOMETOWN, FORTY ACRES in the GARDEN OF EDEN. Would you care for a SANDWICH and some SHOO FLY pie? Which 'Prairie State' are you in? Hint


Question 2 of 25
2. Hey, HANDSOME EDDY, how's that BULLET HOLE in your OWLS HEAD? I heard that the RESULT of CONQUEST was one of the GREAT KILLS in SUICIDE CORNERS. What are you doing in this 'Empire State'? Hint


Question 3 of 25
3. Feeling LUCKY, are ya, MOUSIE? Let's play some BLACK JACK for HARDMONEY. Hah, I have NINETEEN, you're gonna owe me a TEN SPOT. Whoa, it's no MIRACLE, you got TWENTY SIX, too bad. Which 'Bluegrass State' are we in? Hint


Question 4 of 25
4. BRAVO, it's CHRISTMAS in HELL! No CASH, no CADILLAC, no BLISS! I really have HARD LUCK. I can SEEWHY my VULCAN friend went ahead to RAINBOW BEND. What 'Wolverine State' are we in? Hint


Question 5 of 25
5. That's a BAD WOUND, OKOBOJO. If you'll just ORIENT yourself, you'll see there's PLENTY BEARS and PORCUPINE here. I suppose you have to be a BULLHEAD and go off to STOCKHOLM for some JAVA. Which 'Coyote State' are we in? Hint


Question 6 of 25
6. Follow the MORNING STAR to the MARKED TREE with BEN HUR, and ADVANCE to the BACK GATE. Don't be BOTHERSOME, MOZART says it's OKAY and he's a SENSATION. Which state is called the 'Land of Opportunity'? Hint


Question 7 of 25
7. Take the map and look for THE X. You pass the FIRST CLIFF, turn right at the SECOND CLIFF, left at THIRD CLIFF and straight on to FOURTH CLIFF. There's an OLD FURNACE there. Look for the TREE OF KNOWLEDGE CORNER. Dig! What 'Bay State' are you in? Hint


Question 8 of 25
8. You are the BATTIEST CLOTHIER, GENE AUTRY! Check out the TITANIC DEADWOMEN CROSSING in front of that TIGER. GERONIMO, what 'Sooner State' are we in? Hint


Question 9 of 25
9. Wow, that's one gorgeous CRIMSON DAWN over the PURPLE SAGE! The STORY goes that some RECLUSE had TEN SLEEP in the LOST CABIN in CAMEL HUMP, and when they woke up a SPOTTED HORSE had whacked them all with a DUMBELL in which 'Equality State'? Hint


Question 10 of 25
10. Talk to THE HAND, OSSIPEE! I know you have GOOD INTENT, but you get DUMMER every time you eat BEANS. CONTOOCOOK anything else? I'd rather have a RYE SANDWICH. What 'Granite State' are we in? Hint


Question 11 of 25
11. I'm not sure if we're in JERUSALEM or GALILEE but people are real SOCIAL here. Which 'Ocean State' are we in? Hint


Question 12 of 25
12. I knew we'd BEWELCOME here in AFRICA. Careful, PLUTO, there's an ALLIGATOR under your foot! Let's act MCCOOL while they have the MIDNIGHT EULOGY for JEFF DAVIS.
What 'Magnolia State' are we in now?
Hint


Question 13 of 25
13. Ah, what BLISS! It's a bit CHILLY, but we won't FREEZE here in SLICKPOO. Check out the YELLOW DOG chasing that SQUIRREL with THE STRING! Do you know what 'Gem State' we're in? Hint


Question 14 of 25
14. Don't WORRY, let the WIND BLOW. Hey, there's a RED BUG on your FRYING PAN - don't get a TICK BITE! Oh, it landed on the HOUNDS EAR. That's a COMFORT. What 'Tar Heel State' are we in? Hint


Question 15 of 25
15. We are not in retreat, we are going to ADVANCE in the other direction, SANTA CLAUS. We can get some POPCORN and CANTALOUPE at the SNACKS shop here in which 'Hoosier State'? Hint


Question 16 of 25
16. You can YELLAND PAHRUMP all you like, but the STAGECOACH has left WHISKEY SPRING.
That JUMBO BULLFROG caused my AWAKENING. What 'Silver State' are we in now?
Hint


Question 17 of 25
17. FANCY that, the CYCLONE was MUSIC to the FRENCH BROAD. Come FEBRUARY she'll have LITTLE HOPE of DISCO at the FORKED DEER. YUM YUM, I have TWO CHESTNUT and a TATER PEELER. What's this 'Volunteer State' we're in? Hint


Question 18 of 25
18. ELMO, this is a BLAZING PLACE for BUFFALO! Look at the BEAR DANCE. He has a BIG FOOT and a BIG ARM, and, YREKA, a grip like an ANACONDA. Which state is called 'Big Sky Country'? Hint


Question 19 of 25
19. HEPZIBAH, you're just an ENIGMA running a GROSS STILL in GINTOWN. This is a MAGNET for a DOWDY, LOCO SPRITE and her TALKING ROCK. I'm FEARING we're in what 'Peachy' State now? Hint


Question 20 of 25
20. Get your foot out of that DUCKTRAP and come play BINGO in SUCKERVILLE. You'd better wear your STETSON so nobody will notice your BALD HEAD in what 'Pine Tree State'? Hint


Question 21 of 25
21. OHOP over here, CHUCKANUT. You know it's not legal to have POSSESSION of DYNAMITE in these parts. They don't put you in jail - you have to CHEW the CONCRETE, if you catch my LOOP LOOP. What 'Evergreen State' are we in? Hint


Question 22 of 25
22. WHY must you carry TWO GUNS? Even MONTEZUMA had only a PINK ARROW before he hit the BONEYARD. No more HIGHJINKS, HAPPY JACK. Which 'Grand Canyon State' are we in? Hint


Question 23 of 25
23. Just holster your TOMAHAWK, VINNIE HA HA. We're not in EXILE here. This is OURTOWN to bring the WINNEBAGO. Don't be so FORWARD with your ROMANCE in which 'Badger State'? Hint


Question 24 of 25
24. Wow, look at that MERMAID RUN! She's only a STONES THROW from our TENT, and will be here SHORTLY. I've seen a PIGEON RUN and I've seen COFFEE RUN into the pot, but never a MERMAID! In what 'Diamond State' are we? Hint


Question 25 of 25
25. Don't mind me, I'm in a GROSS FUNK from this pain in my COLON. QUICK, HAZARD a guess to what's in this WEE TOWN. A ROACH, some WORMS, and a REPUBLICAN CITY. What 'Cornhusker State' are we in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 174: 18/25
Apr 18 2024 : rainbowriver: 25/25
Apr 15 2024 : bruins1956: 20/25
Apr 15 2024 : jonnowales: 20/25
Apr 14 2024 : colbymanram: 24/25
Apr 10 2024 : Guest 136: 25/25
Apr 09 2024 : Guest 73: 23/25
Apr 08 2024 : Guest 73: 20/25
Apr 06 2024 : Zippy826: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Welcome to my HOMETOWN, FORTY ACRES in the GARDEN OF EDEN. Would you care for a SANDWICH and some SHOO FLY pie? Which 'Prairie State' are you in?

Answer: Illinois

Watch your ELBOW when we play GOLF. My neighbor has FIFTY ACRES over there in GOOFY RIDGE, but most of it's a DOG WALK that takes a HALF DAY to cover. My wife, KATY DID it one day, but she has more ENERGY than I do. It's NORMAL round these parts to be in LOVE. Watch that CHICKEN BRISTLE when Herman MUNSTER says, "BOOS!"

Des Plaines, IL had the first McDonald's restaurant built by Ray Kroc in 1955.
2. Hey, HANDSOME EDDY, how's that BULLET HOLE in your OWLS HEAD? I heard that the RESULT of CONQUEST was one of the GREAT KILLS in SUICIDE CORNERS. What are you doing in this 'Empire State'?

Answer: New York

WELCOME to SLEEPY HOLLOW, FRIEND! Come sit by the FIREPLACE and DEPOSIT your BUTTS CORNER by the INDIAN KETTLES. We have some FRESH KILLS with TABASCO for you. Care for a glass of HEMLOCK with that?

New York City was the largest in the U.S. by population per square mile (2012 data). The state capital is Albany, and the Rose is the state flower.
3. Feeling LUCKY, are ya, MOUSIE? Let's play some BLACK JACK for HARDMONEY. Hah, I have NINETEEN, you're gonna owe me a TEN SPOT. Whoa, it's no MIRACLE, you got TWENTY SIX, too bad. Which 'Bluegrass State' are we in?

Answer: Kentucky

I tell you it was FAIRDEALING! We've played EIGHTY EIGHT games now and you are in POVERTY, ROB ROY. PIPPA PASSES BAREFOOT and I always yell, "DO STOP!" But she's not NORMAL, ONO, She's READY for ODDVILLE. SMILE, Dude, and roll the DICE.

Kentucky is the birthplace of Abraham Lincoln and Jefferson Davis. Churchill Downs is the track where the Kentucky Derby is run every year; it's the oldest continuously held sports event in the U.S.
4. BRAVO, it's CHRISTMAS in HELL! No CASH, no CADILLAC, no BLISS! I really have HARD LUCK. I can SEEWHY my VULCAN friend went ahead to RAINBOW BEND. What 'Wolverine State' are we in?

Answer: Michigan

There's a TEAPOT DOME in RAISIN CENTER, but I think it came from DEVIL'S CORNER. I'm going to the HATMAKER in HOLY CORNERS. He makes MESICK, but I can get some FREE SOIL there. I'll meet you in YPSILANTI for some PAWPAW,

Michigan is also called the Great Lakes State, as it touches on four of the five lakes. Battle Creek was the 'cereal capital' of the world.
5. That's a BAD WOUND, OKOBOJO. If you'll just ORIENT yourself, you'll see there's PLENTY BEARS and PORCUPINE here. I suppose you have to be a BULLHEAD and go off to STOCKHOLM for some JAVA. Which 'Coyote State' are we in?

Answer: South Dakota

We can get some PRINGLEs from POTATO CREEK and visit the PRAIRIE QUEEN for dessert. I think HITCHCOCK made a film in this area. I'm going to have a WHITE OWL cigar and a spot of TEA.

Also the 'Mount Rushmore State' South Dakota's capital is Pierre. "Dakota" means "friend" in the Sioux language. There is a Crazy Horse Memorial near Custer, SD.
6. Follow the MORNING STAR to the MARKED TREE with BEN HUR, and ADVANCE to the BACK GATE. Don't be BOTHERSOME, MOZART says it's OKAY and he's a SENSATION. Which state is called the 'Land of Opportunity'?

Answer: Arkansas

It's the TRUTH, TWO MILE up the road is TOAD SUCK. STOP, it's a STRANGER'S HOME, you can't just EXPERIMENT with OLD JOE at FORTY FOUR or even FIFTYSIX. He's a SUCCESS STORY here and he has THREE BROTHERS who are ROUGH AND READY!

The first Wal-Mart store was opened in Rogers, AR in 1962. Arkansas was the leading rice producer in the U.S. "Finders-Keepers" is a public diamond mine in Murfreesburg's Crater of Diamonds State Park.
7. Take the map and look for THE X. You pass the FIRST CLIFF, turn right at the SECOND CLIFF, left at THIRD CLIFF and straight on to FOURTH CLIFF. There's an OLD FURNACE there. Look for the TREE OF KNOWLEDGE CORNER. Dig! What 'Bay State' are you in?

Answer: Massachusetts

There's a saying in SIPPEWISSET: if the OCEAN SPRAY you, there's a TEATICKET in your future and you will always have SMOOTH HUMMOCKS. The FIREWORKS at DINGLEY DELL can be seen from FIVE POUND ISLAND if the FEEDING HILLS become HAPPY HILLS.

Massachusetts is considered the birthplace of the American Revolution. The oldest college in the country is Harvard University (pronounced Hah vaad).
8. You are the BATTIEST CLOTHIER, GENE AUTRY! Check out the TITANIC DEADWOMEN CROSSING in front of that TIGER. GERONIMO, what 'Sooner State' are we in?

Answer: Oklahoma

GOODNIGHT, GREASY, you're a real SQUARETOP! You're the best HOGSHOOTER in THE HOLY CITY, some JUMBO CANADIAN told me. I think we'd better VAMOOSA before RAMBO gets here.

Oklahoma is known for the greatest percentage of tornadoes in the country, and for its largest Native American population, from over 60 different tribes.
9. Wow, that's one gorgeous CRIMSON DAWN over the PURPLE SAGE! The STORY goes that some RECLUSE had TEN SLEEP in the LOST CABIN in CAMEL HUMP, and when they woke up a SPOTTED HORSE had whacked them all with a DUMBELL in which 'Equality State'?

Answer: Wyoming

That CROWHEART you got us for breakfast was a real GOOSE EGG - the worst I've had BAR NUNN! What's the POINT OF ROCKS if you can't TIE SIDING? You're the VETERAN here in LITTLE AMERICA, CASPER.

Wyoming was the first state to grant women the right to vote, in 1869.
10. Talk to THE HAND, OSSIPEE! I know you have GOOD INTENT, but you get DUMMER every time you eat BEANS. CONTOOCOOK anything else? I'd rather have a RYE SANDWICH. What 'Granite State' are we in?

Answer: New Hampshire

Wash the BLOOD off the GREAT BOARS HEAD and make some HARDSCRABBLE at BREAKFAST HILL. Fine, use the LITTLE BOARS HEAD, but get cooking, SOO NIPI, before I toss you in the PUDDLE DOCK!

New Hampshire is home to the White Mountains, and was the first colony to declare independence from Great Britain.
11. I'm not sure if we're in JERUSALEM or GALILEE but people are real SOCIAL here. Which 'Ocean State' are we in?

Answer: Rhode Island

O, no, it's PURGATORY! We're on HOG ISLAND, close to the ARCTIC. It might as well be MOSCOW, but it's a SNUG HARBOR and we're settling in PEACE DALE for the night.

'Little Rhody' is the smallest state with the longest name: "State of Rhode Island and Providence Plantations". Newport, RI, has the oldest synagogue in the country.
12. I knew we'd BEWELCOME here in AFRICA. Careful, PLUTO, there's an ALLIGATOR under your foot! Let's act MCCOOL while they have the MIDNIGHT EULOGY for JEFF DAVIS. What 'Magnolia State' are we in now?

Answer: Mississippi

Let us press ONWARD to the PROMISED LAND! WHYNOT have a GIN or MANHATTAN to soothe your ROUGH EDGE, BOBO? MAYDAY...we've COMEBY a PANTHER BURN, it was a LONGSHOT but one RED LICK and your WHISTLER will IMPROVE. It's a BONUS. I hear HURRICANE warnings, let's say FAREWELLS to this KRACKER STATION!

Flora, MS, has a petrified forest with giant stone trees 36 million years old.
13. Ah, what BLISS! It's a bit CHILLY, but we won't FREEZE here in SLICKPOO. Check out the YELLOW DOG chasing that SQUIRREL with THE STRING! Do you know what 'Gem State' we're in?

Answer: Idaho

GOOD GRIEF, ZAZA, did you ever see a BEER BOTTLE CROSSING over a LANDMARK? It's MAGIC, especially when it makes that COMICAL TURN. Take off the CHINA HAT and let's go see SANTA.

Hells Canyon lies on the Snake river, and is deeper than the Grand Canyon. Idaho also has a Craters of the Moon National Monument. Idaho is a leading potato producer.
14. Don't WORRY, let the WIND BLOW. Hey, there's a RED BUG on your FRYING PAN - don't get a TICK BITE! Oh, it landed on the HOUNDS EAR. That's a COMFORT. What 'Tar Heel State' are we in?

Answer: North Carolina

Watch the SMOKERISE up the CHIMNEY ROCK - it's like HALF HELL in here. That BLACK CAT wants to give you a BIG LICK. I have to CHUCKLE when you wear that POLKADOT BEARSKIN. We'd better beat a HASTY retreat and be THANKFUL those SEVEN DEVILS can't catch us.

North Carolina is also called the 'Old North State'. The Lost Colony was last seen on Roanoke Island, NC.
15. We are not in retreat, we are going to ADVANCE in the other direction, SANTA CLAUS. We can get some POPCORN and CANTALOUPE at the SNACKS shop here in which 'Hoosier State'?

Answer: Indiana

There's plenty of PETROLEUM in GAS CITY. Watch your SPEED, that DEPUTY is quite ALERT. Look, there's a FREE FIAT - it probably can't RUMBLE. Well, I've got some BALD KNOBS to polish, so let's CUMBACK later.

The Indianapolis 500 car race was started in 1911. Fountain City, IN was an important stop on the Underground Railroad.
16. You can YELLAND PAHRUMP all you like, but the STAGECOACH has left WHISKEY SPRING. That JUMBO BULLFROG caused my AWAKENING. What 'Silver State' are we in now?

Answer: Nevada

That BRONCO is not a TOY, MAGGIE BLUES, he doesn't play FRISBIE. There are a lot of BIG TREES in the BLACK FOREST. Let's go win some BULLION in the JACKPOT saloon.
They say MONTEZUMA had a FLAT NOSE.

The Federal government owns over 80% of the land in Nevada, more than in any other state. Nevada typically has the least rainfall of all the US states.
17. FANCY that, the CYCLONE was MUSIC to the FRENCH BROAD. Come FEBRUARY she'll have LITTLE HOPE of DISCO at the FORKED DEER. YUM YUM, I have TWO CHESTNUT and a TATER PEELER. What's this 'Volunteer State' we're in?

Answer: Tennessee

I know it's a lot of HOODOO, KO KO, but LIFE is like a BIG LICK of MOUSETAIL. You see LITTLE CHUCKY could SLAUGHTER SWEET LIPS with a SODDY SKULLBONE and nobody would FUDGEAROUND. It's a SCREAMER, ZU ZU!

Tennessee borders eight other states. Schoolteacher John T. Scopes was found guilty for teaching Darwin's theory of evolution in the 'Monkey Trial' held in Dayton, TN in 1925.
18. ELMO, this is a BLAZING PLACE for BUFFALO! Look at the BEAR DANCE. He has a BIG FOOT and a BIG ARM, and, YREKA, a grip like an ANACONDA. Which state is called 'Big Sky Country'?

Answer: Montana

MANNIX made CONTACT with a BLACK EAGLE right here in HELL GATE, but he had the WISDOM to make a SQUARE DEAL with NUMBER SEVEN. Right now, I'd be CONTENT to wallow in COFFEE CREEK.

Montana borders more Canadian provinces than any other state. Giant Springs in Great Falls is one of the world's largest, and processes about 16 million gallons of water an hour.
19. HEPZIBAH, you're just an ENIGMA running a GROSS STILL in GINTOWN. This is a MAGNET for a DOWDY, LOCO SPRITE and her TALKING ROCK. I'm FEARING we're in what 'Peachy' State now?

Answer: Georgia

Sure, you had a HAPPY LANDING BETWEEN the BOX SPRINGS and the BURNING BUSH, NANKIPOO. But I DUGDOWN in the FIVEMILE STILL and my SOCIAL CIRCLE was TRICKEM TRUCKERS reading POETRY in PIDDLEVILLE. If you must smoke, please put your BUTTS in the ashtray, not my PABST!

Coca-cola was concocted in 1886, by a pharmacist in Atlanta, GA; it was used as a headache tonic. Georgia produces more peanuts than any other state.
20. Get your foot out of that DUCKTRAP and come play BINGO in SUCKERVILLE. You'd better wear your STETSON so nobody will notice your BALD HEAD in what 'Pine Tree State'?

Answer: Maine

ROBINHOOD used to recite a LIMERICK down on FISH STREET in DOGTOWN. He was a bird lover, too, had a BONNY EAGLE and a PARROT but his CARIBOU fell in the DEAD RIVER.

All the other New England states could fit into Maine. Maine is the lobster capital of the U.S. and the leader in toothpick production.
21. OHOP over here, CHUCKANUT. You know it's not legal to have POSSESSION of DYNAMITE in these parts. They don't put you in jail - you have to CHEW the CONCRETE, if you catch my LOOP LOOP. What 'Evergreen State' are we in?

Answer: Washington

Once the NOVELTY wears off, you'll have the OPPORTUNITY to INDEX a DUSTY SNEE OOSH
if you're not STUCK in WILLY DICK CROSSING. Bet you a GOLD BAR you can't TUMWATER
into HUMPTULIPS. You have till NOON.

Volcanic Mount St. Helens is in Washington. Mount Baker, WA held the record for the most snowfall in the winter of 1998 to 1999: 1140 inches (about 95 feet!). Giant octopuses in Puget Sound can grow to 16 feet in length.
22. WHY must you carry TWO GUNS? Even MONTEZUMA had only a PINK ARROW before he hit the BONEYARD. No more HIGHJINKS, HAPPY JACK. Which 'Grand Canyon State' are we in?

Answer: Arizona

Come on, GRASSHOPPER, snatch the LIZARD from my TIGER. I see a SMOKE SIGNAL telling of a SNOWFLAKE falling on CHRISTMAS in WIKIEUP. What a SURPRISE! It must have been a KOOL CORNER that year.

London Bridge was shipped from England and rebuilt at Lake Havasu City, AZ in 1971. The Saguaro Cactus blossom is the state flower.
23. Just holster your TOMAHAWK, VINNIE HA HA. We're not in EXILE here. This is OURTOWN to bring the WINNEBAGO. Don't be so FORWARD with your ROMANCE in which 'Badger State'?

Answer: Wisconsin

Don't put CALAMINE lotion on your CATARACT; just JUMPRIVER and cross the COUNTY LINE. IMALONE here at the INSTITUTE, but I'll be LOYAL to the AGENDA. Drop your PIPE and go back to SHANTYTOWN, FUSSVILLE.

Wisconsin produces more cheese than any other state; there are more than 350 flavors of Wisconsin cheese.
24. Wow, look at that MERMAID RUN! She's only a STONES THROW from our TENT, and will be here SHORTLY. I've seen a PIGEON RUN and I've seen COFFEE RUN into the pot, but never a MERMAID! In what 'Diamond State' are we?

Answer: Delaware

Let's meet by the OWLS NEST at MIDNIGHT THICKET, and swim in the LAZY LAKE. Wear your COCKED HAT and I'll bring some PEPPER for the SUGAR LOAF CHASE. I see you're admiring my HOURGLASS figure. I hope you weren't put off by TAYLORS GUT LANDING in our LITTLE HEAVEN.

Delaware is also called the 'First State' and it is the second smallest state in the U.S. Rehoboth Beach held the country's first beauty contest in 1880, with Thomas Edison as a judge.
25. Don't mind me, I'm in a GROSS FUNK from this pain in my COLON. QUICK, HAZARD a guess to what's in this WEE TOWN. A ROACH, some WORMS, and a REPUBLICAN CITY. What 'Cornhusker State' are we in?

Answer: Nebraska

I found this BROKEN BOW at the GENEVA HEADQUARTERS by McCOOL JUNCTION. I say we DODGE the DOUGHBOY and make a VALENTINE card, LULU. Let the TABLE ROCK, RED TOP, it only has three legs. Don't be MEEK, seize the OPPORTUNITY!

Nebraska contains the largest hand-planted forest in the country. It was originally part of the 'Great American Desert'.
Source: Author alexis722

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us