FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about US Towns with Colors in their Names
Quiz about US Towns with Colors in their Names

US Towns with Colors in their Names Quiz


In this quiz we'll visit towns in the US that have colors in their names. Some interesting information is included. Population estimates, where mentioned, are from 2016. From the description, can you determine the state these special towns are in?

A multiple-choice quiz by H53. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
H53
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
381,859
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2159
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: boon99 (10/10), Chancem77 (3/10), peggy-bee (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. All the way across the state from Forrest Gump's fictional home town of Greenbow, Red Bay is located where? Hint


Question 2 of 10
2. In what state could you enjoy some fresh fruit in Orange City, and probably be able to see a space rocket launch at the same time? Hint


Question 3 of 10
3. If you spotted some wild razorbacks from your back porch in Green Forest, what state would you be in? Hint


Question 4 of 10
4. "Show me" that you know which state Blue Springs is in by selecting the right one. Hint


Question 5 of 10
5. If you live in White Oak, and make the short trip to the Smithsonian several times a year with your kids, what state do you call home? Hint


Question 6 of 10
6. If you were a gemologist and wanted to find a Black Diamond, an easy way to do it is to fly into SeaTac, rent a car, and head southeast. You can do this in which state? Hint


Question 7 of 10
7. Maybe they named it Brown City because Motor City was already in use. Where are we? Hint


Question 8 of 10
8. You can go to a huge, well-known swamp, visit the beach, go "underground," or enjoy the town of Gray in which state? Hint


Question 9 of 10
9. When most people hear Alabaster, they think of white, but Bear Bryant and his friends probably thought of the town of this name in which state? Hint


Question 10 of 10
10. One American city translates literally to "Red Stick." What state is Red Stick in? Hint





Most Recent Scores
Apr 20 2024 : boon99: 10/10
Apr 20 2024 : Chancem77: 3/10
Apr 19 2024 : peggy-bee: 10/10
Apr 09 2024 : Joshua2366: 8/10
Apr 07 2024 : Grogg07181951: 9/10
Apr 06 2024 : Kat1982: 3/10
Apr 01 2024 : Guest 104: 3/10
Mar 29 2024 : toddruby96: 9/10
Mar 29 2024 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. All the way across the state from Forrest Gump's fictional home town of Greenbow, Red Bay is located where?

Answer: Alabama

Red Bay, Alabama, has about 3,100 residents. The residents have a park, an official birding trail, and three city-maintained storm shelters. What more could you ask for?
2. In what state could you enjoy some fresh fruit in Orange City, and probably be able to see a space rocket launch at the same time?

Answer: Florida

Orange City, Florida, is about 75 miles from Cape Canaveral. Gar Samuelson, drummer for Megadeth, died from liver failure while living there.
3. If you spotted some wild razorbacks from your back porch in Green Forest, what state would you be in?

Answer: Arkansas

Green Forest, Arkansas, has a population of about 2,800. If you get on US 62 and head towards Green Forest, you can't miss it; the highway runs right through town.
4. "Show me" that you know which state Blue Springs is in by selecting the right one.

Answer: Missouri

Close to 56,000 people call Blue Springs, Missouri, home. It was named after the abundance of fresh, clean spring water here, and is older than Kansas City, MO.
5. If you live in White Oak, and make the short trip to the Smithsonian several times a year with your kids, what state do you call home?

Answer: Maryland

While the area of White Oak, Maryland, has a population of more than 17,000, it is unincorporated and considered a "census-designated place" (CDP). It's literally "just outside the beltway," and most of the people who live here work in DC.
6. If you were a gemologist and wanted to find a Black Diamond, an easy way to do it is to fly into SeaTac, rent a car, and head southeast. You can do this in which state?

Answer: Washington

Black Diamond, Washington, is home to about 4,100 people. It was established in the late 1880s for the purpose of mining coal, just as you suspected.
7. Maybe they named it Brown City because Motor City was already in use. Where are we?

Answer: Michigan

With a population of 1,285, Brown City, Michigan, is big enough to take up parts of two counties. The city has a florist, a coin laundry, a mini storage, and its own ZIP code.
8. You can go to a huge, well-known swamp, visit the beach, go "underground," or enjoy the town of Gray in which state?

Answer: Georgia

Gray, Georgia has about 3,300 people. Distances to those popular destinations are: Okefenokee Swamp, 150 miles; Atlantic Ocean, 165 miles; Atlanta, 75 miles. What are you waiting for?
9. When most people hear Alabaster, they think of white, but Bear Bryant and his friends probably thought of the town of this name in which state?

Answer: Alabama

Alabaster, Alabama has about 31,000 people living in it. It's considered a suburb of Birmingham and was named after the white calcium carbonate found here.
10. One American city translates literally to "Red Stick." What state is Red Stick in?

Answer: Louisiana

Baton Rouge, the capital of Louisiana, has 230,000 people, with more than three times that in the surrounding metropolitan area. Human habitation here has been dated to more than 12,000 years ago, and earthwork mounds have been found to be more than 6,000 years old.
Source: Author H53

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us