FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trivia from around the 50 States
Quiz about Trivia from around the 50 States

Trivia from around the 50 States Quiz


A ten-question quiz on various trivia of the United States.

A multiple-choice quiz by DarkBeard. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
DarkBeard
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,099
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2591
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 64 (7/10), Guest 174 (8/10), Guest 108 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which state does NOT border Indiana? Hint


Question 2 of 10
2. What is the state bird of Hawaii? Hint


Question 3 of 10
3. Which state lies directly south of Kansas? Hint


Question 4 of 10
4. Name the state which has the following cities: Manchester, Nashua, Portsmouth, and Concord. Hint


Question 5 of 10
5. The magnolia is the state flower of which state? Hint


Question 6 of 10
6. MI is the abbreviation for which state? Hint


Question 7 of 10
7. Texas reaches further north than South Carolina.


Question 8 of 10
8. What is known as the Gem State? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the Great Lakes is the largest by surface area? Hint


Question 10 of 10
10. At 3489 feet, Mt. Greylock is the highest point of which state? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 29 2024 : Guest 64: 7/10
Feb 27 2024 : Guest 174: 8/10
Feb 23 2024 : Guest 108: 9/10
Feb 15 2024 : Mooney1028: 5/10
Feb 15 2024 : Guest 65: 5/10
Feb 01 2024 : Guest 192: 8/10
Jan 25 2024 : Guest 70: 6/10
Jan 22 2024 : 21okie: 6/10
Jan 17 2024 : Guest 107: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which state does NOT border Indiana?

Answer: West Virginia

Indiana is actually bordered by four states: Michigan, Illinois, Ohio and Kentucky. West Virginia lies further to the east.
2. What is the state bird of Hawaii?

Answer: The Hawaiian Goose

The Hawaiian Goose is also known as the Nene. It is native exclusively to Hawaii.
3. Which state lies directly south of Kansas?

Answer: Oklahoma

The longest of its four sides, the entire 300+ miles of the southern line of Kansas is bordered exclusively by Oklahoma. Kansas is also bordered by Colorado (to the west), Nebraska (to the north) and Missouri (to the east).
4. Name the state which has the following cities: Manchester, Nashua, Portsmouth, and Concord.

Answer: New Hampshire

There is a Manchester, Connecticut. There is a Concord, Massachusetts. There is a Portsmouth, Virginia. But only New Hampshire is home to all four.
5. The magnolia is the state flower of which state?

Answer: Louisiana

The magnolia was named Louisiana's state flower in 1900. It grows on the Southern Magnolia, a hardwood tree seen around the southeastern parts of the United States.
6. MI is the abbreviation for which state?

Answer: Michigan

This one could have gone to any of them, but Michigan must have gotten first dibs. Minnesota is MN, Mississippi is MS and Missouri is MO.
7. Texas reaches further north than South Carolina.

Answer: True

Texas is the second most southerly state in the contiguous United States. Only Florida reaches further to the south. But the northernmost part of Texas reaches well up to North Carolina's latitudes.
8. What is known as the Gem State?

Answer: Idaho

While many different gems have been found in many different states, Idaho is known as THE Gem State. It got its nickname because almost every type of gemstone has been found there.
9. Which of the Great Lakes is the largest by surface area?

Answer: Lake Superior

With 31,700 square miles of surface, Lake Superior is larger than many small countries like Portugal or Hungary. Its deepest point is 1332 feet, which is 1/4 of a mile down.
10. At 3489 feet, Mt. Greylock is the highest point of which state?

Answer: Massachusetts

Mt. Greylock is situated near the Berkshires in northwestern Massachusetts. From the top of Mt Greylock, you can see parts of five different states on a clear day: Massachusetts, New York, New Hampshire, Connecticut and Vermont.
Source: Author DarkBeard

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us