FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about USA States
Quiz about USA States

USA States Trivia Quiz


How well do you know the states of America? Take this quiz to test your knowledge on them.

A multiple-choice quiz by Elderlywand. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Author
Elderlywand
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
335,310
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
9477
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: BayRoan (8/15), Guest 162 (13/15), ubermom (12/15).
- -
Question 1 of 15
1. Missouri is bordered to the south by which state? Hint


Question 2 of 15
2. How many American states border Mexico? Hint


Question 3 of 15
3. How many states do NOT border another state? Hint


Question 4 of 15
4. Lincoln is the capital city of what state? Hint


Question 5 of 15
5. Which of these states does Virginia NOT border? Hint


Question 6 of 15
6. What is Kentucky's postal service abbreviation? Hint


Question 7 of 15
7. What is the southernmost continental state? Hint


Question 8 of 15
8. Which states are directly and entirely south of Idaho? Hint


Question 9 of 15
9. California is north of the state of Oregon.


Question 10 of 15
10. What state borders Montana to the west? Hint


Question 11 of 15
11. How many US state names start with the letter "S"? Hint


Question 12 of 15
12. Cheyenne is the capital city of Texas.


Question 13 of 15
13. Which state is on Vermont's eastern border? Hint


Question 14 of 15
14. Which state does NOT border Wisconsin? Hint


Question 15 of 15
15. How many states does California border? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : BayRoan: 8/15
Mar 04 2024 : Guest 162: 13/15
Mar 02 2024 : ubermom: 12/15
Mar 02 2024 : joyful4jesus: 6/15
Mar 02 2024 : Guest 16: 13/15
Mar 01 2024 : Guest 70: 8/15
Mar 01 2024 : Guest 47: 13/15
Feb 29 2024 : Guest 35: 12/15
Feb 29 2024 : Guest 64: 12/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Missouri is bordered to the south by which state?

Answer: Arkansas

Missouri borders Arkansas to the south and Iowa to the north. Colorado and Minnesota do not border Missouri.
2. How many American states border Mexico?

Answer: 4

Mexico borders four American states: California, Arizona, New Mexico, and Texas. The US-Mexico border is about 3,169 km long.
3. How many states do NOT border another state?

Answer: 2

Two American states do not border any other American state: Alaska and Hawaii. Missouri and Tennessee have the most borders (each with eight states).
4. Lincoln is the capital city of what state?

Answer: Nebraska

Lincoln is the capital city of Nebraska. Ohio's capital city is Columbus. California's capital city is Sacramento. Topeka is the capital city of Kansas.
5. Which of these states does Virginia NOT border?

Answer: South Carolina

Virginia borders five American states: Tennessee, Maryland, West Virginia, North Carolina, and Kentucky. South Carolina doesn't share a border with Virginia, but it does touch North Carolina and Georgia.
6. What is Kentucky's postal service abbreviation?

Answer: KY

Kentucky's abbreviation is "KY". Kansas is "KS", but there are no US states with the abbreviations "KT" or "KN".
7. What is the southernmost continental state?

Answer: Florida

Florida is a peninsula. It is also the only American state that starts with the letter "F".
8. Which states are directly and entirely south of Idaho?

Answer: Nevada and Utah

Nevada makes up the western half of land south of Idaho. Utah makes up the eastern half of land. A piece of Wyoming is also south of Idaho, but the entire state itself is not fully south.
9. California is north of the state of Oregon.

Answer: False

California is south of the state of Oregon. California also borders the Pacific Ocean.
10. What state borders Montana to the west?

Answer: Idaho

Wyoming is south of Montana. North Dakota and South Dakota are east of Montana.
11. How many US state names start with the letter "S"?

Answer: 2

Two American state names start with the letter "S": South Carolina and South Dakota. There are no US state names starting with the letters B, E, J, Q, X, Y, and Z.
12. Cheyenne is the capital city of Texas.

Answer: False

Cheyenne is the capital city of Wyoming. The capital city of Texas is Austin.
13. Which state is on Vermont's eastern border?

Answer: New Hampshire

Vermont is to the east of New York. Its southern region is bordered by Massachusetts. It does not touch Maine.
14. Which state does NOT border Wisconsin?

Answer: Indiana

Wisconsin borders Minnesota, Michigan, Iowa, and Illinois. It also touches Lake Michigan.
15. How many states does California border?

Answer: 3

California borders three American states: Oregon, Nevada, and Arizona. It is also bounded by the Pacific Ocean.
Source: Author Elderlywand

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us