FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Fifty States
Quiz about The Fifty States

The Fifty States Trivia Quiz


This is a quiz to test your knowledge the 50 states on the USA. You might learn something! Have fun!

A multiple-choice quiz by timandkatjones. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3339
Last 3 plays: ennerdale (10/10), Guest 23 (10/10), Guest 67 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. James K. Polk and Andrew Johnson, both former US presidents, were born in this southern state. Hint


Question 2 of 10
2. Which southeastern state was named for King George II of England? Hint


Question 3 of 10
3. The Grand Canyon National Park is located in which state? Hint


Question 4 of 10
4. This northeastern state, which is a part of New England, is home to the famous author and illustrator Dr. Seuss. Hint


Question 5 of 10
5. Which state is known as "the Land of 10,000 Lakes"? Hint


Question 6 of 10
6. The motto of this northeastern state is "Live Free or Die". Hint


Question 7 of 10
7. Industrialist Henry Ford was born in the city of Dearborn, which is located in what Midwestern state? Hint


Question 8 of 10
8. "Our Liberties We Prize and Our Rights We Will Maintain" is the motto of this Midwestern state, also known as the "American Heartland". Hint


Question 9 of 10
9. Which southeastern coastal state was named in honor of King Charles I? Hint


Question 10 of 10
10. Which South Central state's flower is the Christmas vine mistletoe? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : ennerdale: 10/10
Feb 10 2024 : Guest 23: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 67: 5/10
Feb 06 2024 : burnsbaron: 8/10
Feb 04 2024 : Dizart: 8/10
Feb 03 2024 : Guest 97: 10/10
Feb 02 2024 : tie-dyed: 9/10
Feb 01 2024 : Guest 73: 9/10
Feb 01 2024 : Guest 173: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. James K. Polk and Andrew Johnson, both former US presidents, were born in this southern state.

Answer: North Carolina

James K. Polk was born November 2, 1795 in Mecklenburg County, North Carolina. He served as president of the United States from 1845-1849, and was the 11th president.

Andrew Johnson was born December 29, 1808 in Raleigh, North Carolina. He served as president of the United States from 1865-1869 and was the 17th president.
2. Which southeastern state was named for King George II of England?

Answer: Georgia

Georgia was named for King George II of England (George Augustus, King of Great Britain and Ireland from 1683-1760). Georgia became the fourth state on January 2, 1788.
3. The Grand Canyon National Park is located in which state?

Answer: Arizona

The Grand Canyon National Park is located in Arizona. It is 277 river miles long, up to 18 miles wide, and one mile deep. A combination of geological color and erosional forms make up the Grand Canyon.
4. This northeastern state, which is a part of New England, is home to the famous author and illustrator Dr. Seuss.

Answer: Massachusetts

Theodore Geisel, known as Dr. Seuss, was born in Springfield, Massachusetts. George H. W. Bush, former US President, was also born in Massachusetts.
5. Which state is known as "the Land of 10,000 Lakes"?

Answer: Minnesota

On its license plates, Minnesota is called the Land of 10,000 Lakes. Minnesota actually has nearly 12,000 lakes, including the Red Lake, Mille Lacs Lake, and Leech Lake.
6. The motto of this northeastern state is "Live Free or Die".

Answer: New Hampshire

"Live Free or Die" is the official motto of the state of New Hampshire. It was adopted by the state in 1945. New Hampshire has an area of 24,217 km2.
7. Industrialist Henry Ford was born in the city of Dearborn, which is located in what Midwestern state?

Answer: Michigan

The inventor of the Ford automobile, industrialist Henry Ford was born in Dearborn, Michigan. Dearborn is Ford Motor Company headquarters' location. Michigan is part of the the Great Lakes region.
8. "Our Liberties We Prize and Our Rights We Will Maintain" is the motto of this Midwestern state, also known as the "American Heartland".

Answer: Iowa

This motto was adopted by Iowa when it was facing trouble establishing statehood. The motto makes it clear that the citizens in Iowa took their rights very seriously and were willing to defend them. Iowa gained admission to the Union on December 28, 1846.
9. Which southeastern coastal state was named in honor of King Charles I?

Answer: South Carolina

"Carolina" comes from the Latin word "Carolus", meaning Charles. The state was named for King Charles I of England who made the original land grant in 1629.
10. Which South Central state's flower is the Christmas vine mistletoe?

Answer: Oklahoma

Mistletoe is the state flower of Oklahoma. The mistletoe, as a symbol, was adopted in 1893, which was 14 years before Oklahoma became a state. Mistletoe grows on trees throughout the state.
Source: Author timandkatjones

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us