FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about M Countries
Quiz about M Countries

M Countries Trivia Quiz


There are a lot of countries that begin with M. Here are some questions about them.

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places H - M

Author
minch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,863
Updated
May 13 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7612
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (5/10), Guest 86 (7/10), Guest 195 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these countries is not in the Southern Hemisphere? Hint


Question 2 of 10
2. Which country, starting with M, is a principality?

Answer: (One Word)
Question 3 of 10
3. The Zambezi and the Limpopo run through this M country. Hint


Question 4 of 10
4. Which of these island countries is in the Mediterranean? Hint


Question 5 of 10
5. Which country was formerly known as Burma? Hint


Question 6 of 10
6. By what name is the city of Bombay now known?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. The Federal States of Micronesia, formerly the Caroline Islands have been ruled by several different countries. Which of these countries has NEVER ruled them? Hint


Question 8 of 10
8. Where are the Maldives? Hint


Question 9 of 10
9. Which M country was part of the Soviet Union? Hint


Question 10 of 10
10. Which (formerly) M country was part of the Yugoslavic Republic? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 21 2024 : Guest 69: 5/10
Jan 26 2024 : Guest 86: 7/10
Jan 15 2024 : Guest 195: 8/10
Jan 06 2024 : Guest 68: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these countries is not in the Southern Hemisphere?

Answer: Mali

Mali is in North Africa.
2. Which country, starting with M, is a principality?

Answer: Monaco

Prince Albert, son of Prince Rainier and Grace Kelly, became Albert II in 2005.
3. The Zambezi and the Limpopo run through this M country.

Answer: Mozambique

4. Which of these island countries is in the Mediterranean?

Answer: Malta

5. Which country was formerly known as Burma?

Answer: Myanmar

6. By what name is the city of Bombay now known?

Answer: Mumbai

Mumbai is a port on the Arabian Sea. It became very important with the opening of the Suez Canal in 1869.
7. The Federal States of Micronesia, formerly the Caroline Islands have been ruled by several different countries. Which of these countries has NEVER ruled them?

Answer: Britain

They were also under US rule before becoming independent.
8. Where are the Maldives?

Answer: Indian Ocean

9. Which M country was part of the Soviet Union?

Answer: Moldova

The current name is Moldova. Moldavia was the earlier name.
10. Which (formerly) M country was part of the Yugoslavic Republic?

Answer: Macedonia

The country is now called North Macedonia.
Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us