FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Man Made Locations
Quiz about Man Made Locations

'Man' Made Locations Trivia Quiz


Ten questions on various locations around the world, whose names start with MAN. Good luck.

A multiple-choice quiz by Ikabud. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places H - M

Author
Ikabud
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
68,283
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6451
- -
Question 1 of 10
1. What capital and largest city of a Central American country, stands on the shore of a lake of the same name? Hint


Question 2 of 10
2. Which town and area of north east Madagascar is now a biosphere preserve? Hint


Question 3 of 10
3. Manchester, England is home to one of the world's richest sports clubs. True or false?


Question 4 of 10
4. In which South-East Asian country is the resort town of Manado? Hint


Question 5 of 10
5. Which Burmese city was immortalised by Rudyard Kipling? Hint


Question 6 of 10
6. What annual sporting event is linked to the Isle of Man? Hint


Question 7 of 10
7. Which small island, near the northeast coast of the United States, was once bought for purportedly the paltry sum of twenty four dollars? Hint


Question 8 of 10
8. Which northern Italian city in the province of Lombardy has a Doge's palace with frescos by Andrea Mantegna? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the river that flows through Manila, Philippines? Hint


Question 10 of 10
10. In which country is the popular resort city of Manzanillo? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What capital and largest city of a Central American country, stands on the shore of a lake of the same name?

Answer: Managua

The capital of Nicaragua has been rebuilt several times due to earthquake damage. It sits on the Pan-American Highway which ensures good accessibility to the rest of the country.
2. Which town and area of north east Madagascar is now a biosphere preserve?

Answer: Mananara

Located over 300 miles to the north east of the capital, Antananarivo, this area of the country is very remote due to the very poor road infrastructure. It was designated a 'World Biosphere Preserve' in the early 90s because of the unique flora and fauna of the region.
3. Manchester, England is home to one of the world's richest sports clubs. True or false?

Answer: True

Manchester United Football Club is one of the most famous soccer clubs in the world, and with the advent of its own TV station, one of the world's richest too.
4. In which South-East Asian country is the resort town of Manado?

Answer: Indonesia

Manado is the principal city of North Sulawesi Province, Indonesia. Among the area's attractions are dwarf buffalo, and a type of wild boar that has a tusk growing through the roof of its mouth. The region is known as 'the land of the weaving coconut palms'.
5. Which Burmese city was immortalised by Rudyard Kipling?

Answer: Mandalay

Mandalay, in what is now the country of Myanmar, was the subject of Kipling's 'On The Road to Mandalay'.
6. What annual sporting event is linked to the Isle of Man?

Answer: Motorcycle racing

The Isle of Man Grand Prix attracts the best riders from all over the globe.
7. Which small island, near the northeast coast of the United States, was once bought for purportedly the paltry sum of twenty four dollars?

Answer: Manhattan

Now one of the world's most expensive pieces of real estate, Manhattan Island once belonged to the Algonquian tribe.
8. Which northern Italian city in the province of Lombardy has a Doge's palace with frescos by Andrea Mantegna?

Answer: Mantua

Mandali is in Iraq, Mangla is in Pakistan and Mangareva is an island in French Polynesia.
9. What is the name of the river that flows through Manila, Philippines?

Answer: Pasig

The Magat and Abra Rivers are also in the Philippines, the Rejang River is in Borneo.
10. In which country is the popular resort city of Manzanillo?

Answer: Mexico

Complete with miles of sandy beaches and even an active 13,000 foot volcano, Manzanillo is one of Mexico's favored tourist destinations.
Source: Author Ikabud

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us