FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Do You Know About L
Quiz about What Do You Know About L

What Do You Know About L? Trivia Quiz


There are lots of countries, cities, rivers, and other geographical locales starting with L. Here are questions about a few of them.

A multiple-choice quiz by minch. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Alphabetical Places
  8. »
  9. Alphabetical Places H - M

Author
minch
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
30,103
Updated
Mar 28 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
6483
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Of what country was Laos a protectorate? Hint


Question 2 of 10
2. What sea borders Latvia? Hint


Question 3 of 10
3. Which major river, starting with L, flows through southern Mozambique?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. Which of these places has not hosted the Olympic Games? Hint


Question 5 of 10
5. Which has the greater population - Luxembourg or Liechtenstein?

Answer: (One Word)
Question 6 of 10
6. Which is furthest south? Hint


Question 7 of 10
7. What tree is on the flag of Lebanon?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. On which river does Lyon, France stand? Hint


Question 9 of 10
9. Liberia has a Mediterranean coastline. True or False?


Question 10 of 10
10. Lake Lugano is in Italy and what other country? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 06 2024 : Guest 68: 5/10
Jan 05 2024 : donna399: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Of what country was Laos a protectorate?

Answer: France

It was part of French Indochina. The French left in 1954.
2. What sea borders Latvia?

Answer: Baltic

3. Which major river, starting with L, flows through southern Mozambique?

Answer: Limpopo

Kipling described it as 'The great grey-green greasy Limpopo River, all set about with fever trees'.
4. Which of these places has not hosted the Olympic Games?

Answer: Liverpool

London hosted multiple Summer games; Lake Placid and Lillehammer both hosted the Winter Olympics.
5. Which has the greater population - Luxembourg or Liechtenstein?

Answer: Luxembourg

Luxembourg - 437,389; Liechtenstein - 32,204. (2001 World Almanac)
6. Which is furthest south?

Answer: Lahore, Pakistan

7. What tree is on the flag of Lebanon?

Answer: cedar

8. On which river does Lyon, France stand?

Answer: Rhone

9. Liberia has a Mediterranean coastline. True or False?

Answer: False

It has an Atlantic coastline.
10. Lake Lugano is in Italy and what other country?

Answer: Switzerland

Source: Author minch

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us