FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Netherlands  True Or False
Quiz about The Netherlands  True Or False

The Netherlands - True Or False Quiz


The Netherlands, also known as Holland, is a little country in the northwest of Europe. What do you know about this country of tulips, cheese and windmills?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Netherlands

Author
Vermic
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,837
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3645
Last 3 plays: Guest 69 (9/10), stephedm (10/10), Guest 185 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Hague is the capital of The Netherlands.


Question 2 of 10
2. The most northern province of the mainland part of the Netherlands is called Groningen.


Question 3 of 10
3. In 1988 the Dutch national soccer team became world champion.


Question 4 of 10
4. The King of The Netherlands is called King Albert.


Question 5 of 10
5. The Netherlands is one of the three countries in the Benelux.


Question 6 of 10
6. In October 2000 the Dutch prime minister was called Ruud Lubbers.


Question 7 of 10
7. Rotterdam, Utrecht and Brussels are three of the biggest cities in The Netherlands.


Question 8 of 10
8. The main airport in The Netherlands is called Schiphol Airport.


Question 9 of 10
9. The nearest country in the east of The Netherlands is Poland.


Question 10 of 10
10. The Netherlands produced some fine painters, like Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh and Johannes Vermeer.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : Guest 69: 9/10
May 04 2024 : stephedm: 10/10
May 02 2024 : Guest 185: 9/10
Apr 08 2024 : OldManJack: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Hague is the capital of The Netherlands.

Answer: False

No, the government is located in The Hague. Amsterdam is the capital of The Netherlands.
2. The most northern province of the mainland part of the Netherlands is called Groningen.

Answer: True

3. In 1988 the Dutch national soccer team became world champion.

Answer: False

No, they wish. In 1988 they won the European Championship. The Netherlands never won a world championship. They reached the finals twice. In 1974 they lost 2-1 against West-Germany and in 1978 they lost 3-1 in extra time against Argentina.
4. The King of The Netherlands is called King Albert.

Answer: False

No, Albert is king of Belgium. The Netherlands have a king named King Willem-Alexander who ascended the throne in 2013.
5. The Netherlands is one of the three countries in the Benelux.

Answer: True

The Benelux is a partnership between three countries: Belgium, The Netherlands and Luxembourg.
6. In October 2000 the Dutch prime minister was called Ruud Lubbers.

Answer: False

No, the prime minister was Wim Kok. Ruud Lubbers was the former prime minister. He was prime minister for twelve years. A record in Dutch politics.
7. Rotterdam, Utrecht and Brussels are three of the biggest cities in The Netherlands.

Answer: False

Rotterdam and Utrecht are. Brussels is the capital of Belgium. The other two big cities in The Netherlands are Amsterdam (the capital) and The Hague.
8. The main airport in The Netherlands is called Schiphol Airport.

Answer: True

Schiphol Airport is the biggest airport and it is located near Amsterdam.
9. The nearest country in the east of The Netherlands is Poland.

Answer: False

No, the nearest country in the east of The Netherlands is Germany.
10. The Netherlands produced some fine painters, like Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh and Johannes Vermeer.

Answer: True

Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us