FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Tourists Paris
Quiz about The Tourists Paris

The Tourist's Paris Trivia Quiz


This quiz covers some trivia on tourist attractions in one of the world's most-visited cities. And don't worry, you won't have to know your arrondissements.

A multiple-choice quiz by great_emile. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. France
  8. »
  9. Paris

Author
great_emile
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
189,683
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1533
Last 3 plays: RLJSJK (9/10), Guest 69 (9/10), quazar (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Next to the Louvre Museum is a picturesque park called Jardin des Tuileries. "Jardin" means garden, but what is the English for "tuileries"? Hint


Question 2 of 10
2. Returning to the Louvre, who was French head of state when the Glass Pyramid lobby was built? Hint


Question 3 of 10
3. The Champs-Elysées is Paris' most famous street, lined with trendy stores, restaurants and nightclubs. At one end stands Napoleon Bonaparte's famous Arc de Triomphe. What marks the other end? Hint


Question 4 of 10
4. The Cathédrale de Notre Dame, possibly the world's most famous church thanks to the Hunchback, stands on which of these islands? Hint


Question 5 of 10
5. In the district surrounding the basilica of Sacre Coeur you can find an area where there are many artists wanting to paint your picture. What is this district called? Hint


Question 6 of 10
6. This famous Irish writer has a tomb in Paris which bears a sculpture of a person with wings. Name the writer. Hint


Question 7 of 10
7. Which of these grand Parisian museums is housed in a former train station? Hint


Question 8 of 10
8. How is the basilica Sacre Coeur mainly accessible? Hint


Question 9 of 10
9. The Museé de l'Armeé, France's most famous military museum, is located in which of these buildings? Hint


Question 10 of 10
10. Paris' famous Eiffel Tower is named after the engineer whose company was responsible for its construction. Give his first name. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 30 2024 : RLJSJK: 9/10
May 13 2024 : Guest 69: 9/10
May 01 2024 : quazar: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Next to the Louvre Museum is a picturesque park called Jardin des Tuileries. "Jardin" means garden, but what is the English for "tuileries"?

Answer: tile factory

Monet painted some of his most famous paintings here. Believe it or not, this park was once a noxious pit where clay was mined to make red roof tiles. However, some of the paths are made of red dirt, there are water lilies on the ponds and the park is known for its tulips.
2. Returning to the Louvre, who was French head of state when the Glass Pyramid lobby was built?

Answer: Mitterrand

François Mitterrand, who was president from 1981-95, has long been rumoured to have had links to the occult.
3. The Champs-Elysées is Paris' most famous street, lined with trendy stores, restaurants and nightclubs. At one end stands Napoleon Bonaparte's famous Arc de Triomphe. What marks the other end?

Answer: Place de la Concorde

This square held the guillotine that executed Louis XVI, Marie Antoinette and the revolutionaries Danton and Robespierre. It is now home to a 23-metre high obelisk from Egypt.
4. The Cathédrale de Notre Dame, possibly the world's most famous church thanks to the Hunchback, stands on which of these islands?

Answer: Île de la Cité

Île de la Cité is a small, oblong island in the middle of the Seine river, easily accessible from both shores. The cathedral, with its famous two square spires, is packed with historical shrines and graves.
5. In the district surrounding the basilica of Sacre Coeur you can find an area where there are many artists wanting to paint your picture. What is this district called?

Answer: Montmartre

The square is always stuffed to the gills with painters of varying styles and skills. The more aggressive ones corner you and start to draw you. Refuse payment at your own risk.
6. This famous Irish writer has a tomb in Paris which bears a sculpture of a person with wings. Name the writer.

Answer: Oscar Wilde

Wilde was a writer whose immensely popular works include "The Picture of Dorian Gray", "An Ideal Husband" and "The Importance of Being Earnest".
7. Which of these grand Parisian museums is housed in a former train station?

Answer: Musée d'Orsay

The Musée d'Orsay houses a curious mixture of classical and more modern works, perhaps most notably Whistler's "Mother".
8. How is the basilica Sacre Coeur mainly accessible?

Answer: Stairs

A huge staircase leads up to the distinctive three domes of the white basilica?
9. The Museé de l'Armeé, France's most famous military museum, is located in which of these buildings?

Answer: Hotel des Invalides

Hotel des Invalides, a beautiful palace, was built by Louis XIV as a home/hospital for soldiers wounded in battle. Napoleon's tomb is situated here.
10. Paris' famous Eiffel Tower is named after the engineer whose company was responsible for its construction. Give his first name.

Answer: Gustave

Gustave Eiffel designed Paris' best known landmark. Construction began in 1887, and the tower now stands 300m tall. Stephen Sauvestre as the architect who added artistic designs to the engineering plans of Maurice Koechlin and Emile Nouguier, engineers who came up with the original design idea for the tower.
Source: Author great_emile

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us