FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about US Virgin IslandsAmericas Paradise
Quiz about US Virgin IslandsAmericas Paradise

U.S. Virgin Islands--America's Paradise Quiz


The questions in this quiz refer to the Virgin Islands of the United States, a U.S. territory, not the British Virgin Islands.

A multiple-choice quiz by Morrigan716. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Central America
  8. »
  9. Caribbean

Author
Morrigan716
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,254
Updated
Dec 17 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
843
Last 3 plays: Guest 71 (6/10), emmal2000uk (0/10), Guest 188 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital of the U.S. Virgin Islands? Hint


Question 2 of 10
2. What is the official bird of the U.S. Virgin Islands? Hint


Question 3 of 10
3. What is the official flower of the U.S. Virgin Islands? Hint


Question 4 of 10
4. What is the official song? Hint


Question 5 of 10
5. What is the highest point in the U.S. Virgin Islands? Hint


Question 6 of 10
6. What is the largest of the islands? Hint


Question 7 of 10
7. What is the official language of the Virgin Islands? Hint


Question 8 of 10
8. The Virgin Islands were named in honor of Elizabeth I, the Virgin Queen?


Question 9 of 10
9. When is Transfer Day? Hint


Question 10 of 10
10. How would you refer to a person from the Virgin Islands? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : Guest 71: 6/10
Jun 15 2024 : emmal2000uk: 0/10
Jun 12 2024 : Guest 188: 10/10
Jun 12 2024 : Guest 66: 9/10
Jun 05 2024 : BudHoney: 4/10
Jun 02 2024 : Guest 104: 4/10
May 17 2024 : Guest 191: 8/10
May 09 2024 : Guest 204: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of the U.S. Virgin Islands?

Answer: Charlotte Amalie

Charlotte Amalie is on the island of St. Thomas, and was named in honor of a Danish queen.
2. What is the official bird of the U.S. Virgin Islands?

Answer: Bananaquit

The bananaquit, also called yellow breast, was named the official bird of the territory in 1970. It is also called the sugar bird and has bright yellow feathers.
3. What is the official flower of the U.S. Virgin Islands?

Answer: Yellow elder

The blossom of the yellow elder, or yellow cedar tree was made the official flower in 1934. It is native to the Virgin Islands and blooms all year round.
4. What is the official song?

Answer: The Virgin Islands March

The official song was written by Alton A. Adams.
5. What is the highest point in the U.S. Virgin Islands?

Answer: Crown Mountain

Crown Mountain is on St. Thomas and is 1,556 feet.
6. What is the largest of the islands?

Answer: St. Croix

About 60 or 70 islands made of the U.S. Virgin Islands. None are very large and some a very tiny. Most often, only St. Croix, St. Thomas, and St. John are talked about, but recently, Water Island was added to the list of "major" islands. St. Croix is about 80 square miles, making it the largest.
7. What is the official language of the Virgin Islands?

Answer: English

English is spoken in USVI, but with a strong Caribbean accent and a mixture of local words and phrases. It is sometimes called Creole, or "English with a calypso beat".
8. The Virgin Islands were named in honor of Elizabeth I, the Virgin Queen?

Answer: False

Columbus chose the name in honor of St. Ursula, an early Christian martyr.
9. When is Transfer Day?

Answer: March 31

Transfer Day is the celebration of when the United States took over ownership of the islands. Pumpkin soup is often eaten on this day.
10. How would you refer to a person from the Virgin Islands?

Answer: Virgin Islander

Virgin Islanders descend from a variety of ethnic groups, mostly from Africa and Europe.
Source: Author Morrigan716

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us