FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2000s Like It Was Yesterday
Quiz about 2000s Like It Was Yesterday

2000s: Like It Was Yesterday Trivia Quiz


From year 2000-2009, let us reminisce on what feels like just yesterday.

A multiple-choice quiz by Hutchhxcx. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. History

Author
Hutchhxcx
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
391,710
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1161
Last 3 plays: bernie73 (9/10), Guest 136 (9/10), fletch1165 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. At the turn of the century, there was widespread concern that at midnight all computers would reset to zero and life as we knew it would cease to exist. What was this doomsday theory commonly referred to as? Hint


Question 2 of 10
2. In 2001, tragedy struck on September 11th. Where was United States President George W. Bush when receiving news of the terrorist attack in New York? Hint


Question 3 of 10
3. The USA proudly hosted the 2002 Winter Olympics in which of these locations? Hint


Question 4 of 10
4. In 2003, headlines ran rampant with a rape allegation against which athlete? Hint


Question 5 of 10
5. At Super Bowl XXXVII in 2004, which two artists performed at half time leading to a nipple slip later referred to as a "wardrobe malfunction?" Hint


Question 6 of 10
6. What website was launched in 2005 for user-made videos? Hint


Question 7 of 10
7. In 2006, which player signed a one day contract with the American Football team San Francisco 49ers then retired? Hint


Question 8 of 10
8. Which famous singer shaved her head in what became the infamous meltdown of 2007? Hint


Question 9 of 10
9. In 2008 which state became the first northern state of the USA to apologize for slavery? Hint


Question 10 of 10
10. USA held the inauguration for its first African-American president in 2009. What was his name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : bernie73: 9/10
May 27 2024 : Guest 136: 9/10
May 26 2024 : fletch1165: 9/10
May 24 2024 : Guest 189: 8/10
May 22 2024 : TurkishLizzy: 10/10
May 21 2024 : Guest 174: 9/10
May 18 2024 : Guest 73: 8/10
May 18 2024 : Guest 98: 8/10
May 15 2024 : Guest 174: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the turn of the century, there was widespread concern that at midnight all computers would reset to zero and life as we knew it would cease to exist. What was this doomsday theory commonly referred to as?

Answer: Y2K

Due to computer dates being read with the last two numbers of the year only, many people believed as the new millennium approached computers would not read the double zero 00, leading to many catastrophic events. People's fears included losing bank account information, plane computers resetting and crashing, cars and appliances malfunctioning, and other such problems leading to the total demise of society and its increasing reliance on technology.
[ the actual turn of the century on the calendar was 01/01/01 rather than 01/01/00 ]
2. In 2001, tragedy struck on September 11th. Where was United States President George W. Bush when receiving news of the terrorist attack in New York?

Answer: A Florida elementary school

President Bush was reading a book to a class at Emma Booker Elementary School when a Secret Service agent approached and whispered in his ear about the events unfolding. His reaction was memorable for many as he was said to delayed in giving any kind of response.
3. The USA proudly hosted the 2002 Winter Olympics in which of these locations?

Answer: Salt Lake City, Utah

Chosen over Canada, Switzerland, and Sweden, Salt Lake City hosted the XIXth Olympic Winter Games.
4. In 2003, headlines ran rampant with a rape allegation against which athlete?

Answer: Kobe Bryant

Kobe Bryant was arrested in Eagle, Colorado, charged with the rape of a 19 year old hotel employee at the hotel he was staying at. Bryant admitted to having an adulterous relationship with this girl but denied sexual assault accusations. Charges were dropped when accuser would not testify in court.
5. At Super Bowl XXXVII in 2004, which two artists performed at half time leading to a nipple slip later referred to as a "wardrobe malfunction?"

Answer: Justin Timberlake and Janet Jackson

Over 143 million viewers were watching as Justin Timberlake tore away a part of Janet Jackson's top revealing her breast with a nipple shield adorning the nipple.
6. What website was launched in 2005 for user-made videos?

Answer: YouTube

Created by three former PayPal employees, one founder Jawed Karim cited Janet Jackson's Super Bowl incident as inspiration for the website when he couldn't find a clip anywhere online.
7. In 2006, which player signed a one day contract with the American Football team San Francisco 49ers then retired?

Answer: Jerry Rice

Rice played with San Francisco 49ers at the start of his career in 1985 to 2000. He was able to strike a deal with them in 2006 that allowed him to retire with the team that got him started.
8. Which famous singer shaved her head in what became the infamous meltdown of 2007?

Answer: Britney Spears

Britney Spears spent less than a day in a drug rehab facility when she left and was next seen shaving her head with electric clippers.
9. In 2008 which state became the first northern state of the USA to apologize for slavery?

Answer: New Jersey

New Jersey reports 12,000 slaves at the time of slavery. Congress passed a resolution saying Africans were dehumanized and humiliated under slavery.
10. USA held the inauguration for its first African-American president in 2009. What was his name?

Answer: Barack Obama

While no official count of attendees was taken, President Obama's inauguration had the largest attendance of any event in Washington D.C.. Government officials when looking at cameras give one rough estimate at 1.8 million.
Source: Author Hutchhxcx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us