FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hitlers Henchmen
Quiz about Hitlers Henchmen

Hitler's Henchmen Trivia Quiz


This quiz is about some of the infamous Nazis that worked closely with Hitler before and during WWII.

A multiple-choice quiz by ballykissangel. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. German
  8. »
  9. Nazi Germany

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,773
Updated
Mar 04 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6903
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 78 (7/10), Guest 174 (7/10), Guest 125 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. Reichsmarschall Hermann Goering was in practice "number two" in Nazi Germany after Hitler himself. Which of the following is NOT true? Hint


Question 2 of 10
2. Adolf Eichmann became an SS Lieutenant-Colonel during WWII. Which of the is NOT true concerning Eichmann? Hint


Question 3 of 10
3. Heinrich Himmler was Reichsführer of the SS and Chief of the German Police and SS. Which of the following is NOT true? Hint


Question 4 of 10
4. Joseph Goebbels was born on October 29, 1897. Which of the following is NOT true? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following Nazis was Hitler's personal lawyer? Hint


Question 6 of 10
6. Did Hitler and his mistress Eva Braun ever marry?


Question 7 of 10
7. Which of the following was referred to as the 'Angel of Death'? Hint


Question 8 of 10
8. Albert Speer was what by trade? Hint


Question 9 of 10
9. This SS man was nicknamed the "Butcher of Lyon". Who was he? Hint


Question 10 of 10
10. Hitler promoted this Nazi to the rank of Commander and Chief of the German Navy only to charge him with incompetence later on in 1943. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 21 2024 : Guest 78: 7/10
Jul 16 2024 : Guest 174: 7/10
Jul 15 2024 : Guest 125: 5/10
Jul 14 2024 : Guest 96: 7/10
Jul 11 2024 : Mike2055: 5/10
Jul 06 2024 : Guest 192: 9/10
Jul 05 2024 : Guest 172: 5/10
Jul 05 2024 : gibbysgab: 8/10
Jul 04 2024 : TrishStar2023: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Reichsmarschall Hermann Goering was in practice "number two" in Nazi Germany after Hitler himself. Which of the following is NOT true?

Answer: He was hanged for war crimes on October 15, 1946

Goering committed suicide in his prison cell hours before he was due to be executed. He had indeed been ace fighter pilot in WWI and at least a few of those medals he loved to wear had been earned ...
2. Adolf Eichmann became an SS Lieutenant-Colonel during WWII. Which of the is NOT true concerning Eichmann?

Answer: Eichmann escaped to Argentina after the war where he died in 1961

Eichmann did escape from an American internment camp and took refuge in Argentina until he was tracked down there in 1960 by the Israeli secret service, which abducted him. He was taken to Israel, where he was tried for crimes against humanity, convicted and executed.
3. Heinrich Himmler was Reichsführer of the SS and Chief of the German Police and SS. Which of the following is NOT true?

Answer: Shot and killed by a British soldier while trying to escape

He was captured by British forces in 1945, but not recognized. He complained about not receiving VIP treatment and revealed his identity. On discovering, to his amazement, that he was indeed of the highest interest, but as a war criminal and not a respected VIP, he immediately committed suicide by swallowing a cyanide capsule.
4. Joseph Goebbels was born on October 29, 1897. Which of the following is NOT true?

Answer: He had a crippled foot due to a WW I injury

Goebbels had a crippled foot - but it was a result of a childhood case of polio. After Hitler's suicide, he had his 6 children poisoned and he and his wife are believed to have committed suicide in the Chancellery garden.
5. Which of the following Nazis was Hitler's personal lawyer?

Answer: Hans Frank

Frank was also the Governor of Poland (the "Generalgouvernement") from 1939-45. He was found guilty of war crimes and crimes against humanity at the Nuremberg Trials and sentenced to death by hanging.
6. Did Hitler and his mistress Eva Braun ever marry?

Answer: Yes

On April 29, 1945, they were married. They both committed suicide the following day.
7. Which of the following was referred to as the 'Angel of Death'?

Answer: Josef Mengele

Dr. Josef Mengele was posted to Auschwitz where he was part of the 'selection' process--deciding who did and who did not go to the gas chambers. He performed many unthinkable experiments on his 'human guinea pigs'. His main interests were in genetic abnormalities and twins.
8. Albert Speer was what by trade?

Answer: An architect

Speer designed monuments and decorations for Nazi rallies. At the Nuremberg Military Tribunal in 1946, he was sentenced to 20 years imprisonment. He published the bestseller "Inside the Third Reich" in 1970.
9. This SS man was nicknamed the "Butcher of Lyon". Who was he?

Answer: Klaus Barbie

Barbie was posted to Lyons, France, in 1942-44. His job was to help destroy the resistance in France. He was notoriously cruel and sadistic. Captured by the Americans after the war, he did a deal with the CIA. He gave them information (quite worthless) and the "firm" helped him escape to Latin America.
10. Hitler promoted this Nazi to the rank of Commander and Chief of the German Navy only to charge him with incompetence later on in 1943. Who was he?

Answer: Erich Raeder

Raeder resigned his position in 1943 and was replaced by Karl Doenitz. At the Nuremberg Trials, he was sentenced to life imprisonment but released in 1955.
Source: Author ballykissangel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us