FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Michigan Cities
Quiz about Michigan Cities

Michigan Cities Trivia Quiz


The Great Lakes State is filled with some great cities, as well. How much do you know about my favorite state?

A multiple-choice quiz by pough. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. History Trivia
  6. »
  7. U.S. States & Cities
  8. »
  9. Michigan

Author
pough
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,141
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
848
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (9/10), Mark2617 (9/10), Guest 70 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Lansing is the capital of Michigan, but it hasn't always been. What was the original capital? Hint


Question 2 of 10
2. Michigan State University is in this city: Hint


Question 3 of 10
3. This city is named after the wife of one of first settlers and the plethora of trees that surrounded the area. Hint


Question 4 of 10
4. This northern lower Michigan city is named after the state stone. Hint


Question 5 of 10
5. Home of an impressive set of locks, this upper peninsula city is: Hint


Question 6 of 10
6. Many of Michigan's cities are named after French settlers. This upper peninsula city is named after a prominent French priest. Hint


Question 7 of 10
7. Jeff Daniels, star of "Terms of Endearment" and "Dumb and Dumber," lives in this city, home of Jiffy Mix bakery products. Hint


Question 8 of 10
8. This Oakland County city shares the same name with cities in New York and Minnesota. Hint


Question 9 of 10
9. Known as "Hockeytown" and the "Motor City," which also gave us "Motown," this southeast Michigan city was once considered "The Paris of North America." Hint


Question 10 of 10
10. Home of Kellogg's Cereal company! Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 72: 9/10
May 30 2024 : Mark2617: 9/10
May 28 2024 : Guest 70: 8/10
May 24 2024 : Guest 70: 10/10
May 16 2024 : Guest 73: 9/10
May 04 2024 : Guest 96: 7/10
Apr 25 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 18 2024 : Guest 130: 10/10
Apr 15 2024 : Guest 76: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lansing is the capital of Michigan, but it hasn't always been. What was the original capital?

Answer: Detroit

This original capital is one of only two places in the United States that is geographically north of Canada.
2. Michigan State University is in this city:

Answer: East Lansing

MSU is the main attraction and source of revenue in this city.
3. This city is named after the wife of one of first settlers and the plethora of trees that surrounded the area.

Answer: Ann Arbor

Originally, the name of the city was Ann's Arbor.
4. This northern lower Michigan city is named after the state stone.

Answer: Petoskey

The state stone is actually fossilized coral. The band comes up through Lake Michigan, and then dips back down, coming up again in Canada.
5. Home of an impressive set of locks, this upper peninsula city is:

Answer: Sault Ste. Marie

The locks join Lake Huron and Lake Superior, via the St. Mary's river.
6. Many of Michigan's cities are named after French settlers. This upper peninsula city is named after a prominent French priest.

Answer: Marquette

The Jimmy Stewart movie, "Anatomy of a Murder," was set and filmed in this city on Lake Superior.
7. Jeff Daniels, star of "Terms of Endearment" and "Dumb and Dumber," lives in this city, home of Jiffy Mix bakery products.

Answer: Chelsea

Chelsea is a classic American city, filled with Victorian homes, a thriving downtown, and easy access to I-94.
8. This Oakland County city shares the same name with cities in New York and Minnesota.

Answer: Rochester

Home of Oakland University and a chapter of Leader Dogs for the Blind, this is a wonderful city to live in.
9. Known as "Hockeytown" and the "Motor City," which also gave us "Motown," this southeast Michigan city was once considered "The Paris of North America."

Answer: Detroit

Detroit is known for its eclectic architecture. Unfortunately, most of its great structures are in disuse, disrepair, or dilapidated.
10. Home of Kellogg's Cereal company!

Answer: Battle Creek

Take the tour of the company, where you can have lunch with Tony the tiger.
Source: Author pough

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us