Quiz about Common or Garden Varieties
Quiz about Common or Garden Varieties

Common or Garden Varieties Trivia Quiz


In a temperate climate all these fruits and vegetables can be grown in the garden. Match the varieties to the relevant crop.

A matching quiz by dellastreet. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fruit and Vegetables

Author
dellastreet
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
406,914
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
302
Last 3 plays: kino76 (8/10), TriviaFan22 (8/10), Guest 165 (3/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Moneymaker, Ailsa Craig  
Potato
2. Jersey Knight, Mary Washington  
Cherry
3. Bramley, Beauty of Bath  
Apple
4. King Edward, Belle de Fontenay  
Pear
5. Victoria, Angelina Burdett  
Raspberry
6. Chantenay, Thumbelina  
Carrot
7. Conference, Packham's Triumph  
Lettuce
8. Autumn Bliss, Lloyd George  
Asparagus
9. Webb's Wonderful, Lolla Rossa  
Tomato
10. Morello, Napoleon  
Plum






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Moneymaker, Ailsa Craig

Answer: Tomato

Moneymaker tomatoes have long been popular with British gardeners because of their ease of growing. Bred in Scotland, Ailsa Craig is an early-ripening tomato noted for its excellent flavour. Both varieties can be grown in a greenhouse or outdoors.
2. Jersey Knight, Mary Washington

Answer: Asparagus

Jersey Knight is a male hybrid variety of asparagus which produces large crops. It thrives in most locations. Mary Washington needs to be planted in full sun on a well-drained site. Easily grown from seed, it produces large, green stalks and is rust-resistant.
3. Bramley, Beauty of Bath

Answer: Apple

First grown in England in the early 19th century Bramley apple trees are long lived and heavy croppers. The apples are large, flat and high in Vitamin C and can be cooked to make excellent dumplings, pies and crumbles. Beauty of Bath is a dessert apple dating from the Victorian era. It can be eaten straight from the tree or used as a cooking apple.
4. King Edward, Belle de Fontenay

Answer: Potato

King Edward potatoes have been grown in Britain since the start of the 20th century. They crop late and are good for roasting. Belle de Fontenay is an old French salad variety. It has a waxy texture and is good for steaming or boiling.
5. Victoria, Angelina Burdett

Answer: Plum

Victoria is the most widely grown plum variety in the UK. It is self-fertile and produces heavy crops. Angelina Burdett is an heirloom variety, first bred around 1850 and named after philanthropist Baroness Angelina Burdett-Coutts. Noted for their flavour, the plums also cook well.
6. Chantenay, Thumbelina

Answer: Carrot

The Chantenay carrot was developed in France in the 18th century. It grows in a wide variety of soils and can be eaten raw or cooked. Thumbelina is a sweet, round carrot about the size of a golf ball. It grows well in heavy soils.
7. Conference, Packham's Triumph

Answer: Pear

Conference is the most widely grown pear tree in Britain. A self-pollinator, it produces large crops of sweet, juicy fruit and will grow almost anywhere. Packham's Triumph is an Australian variety, first raised in 1897. It is hardy and produces heavy crops of juicy, medium-sized pears.
8. Autumn Bliss, Lloyd George

Answer: Raspberry

Bred in the UK, Autumn Bliss produces large crops from August until the first winter frosts. It grows well in containers or in sheltered, sunny spots. A late-summer raspberry, Lloyd George produces medium-sized fruit noted for its flavour. Bred by and named after British prime minister David Lloyd George, it was widely grown between the World Wars and subsequently waned in popularity, but can still be obtained from specialist suppliers.
9. Webb's Wonderful, Lolla Rossa

Answer: Lettuce

Webb's Wonderful is a large crisphead lettuce with frilly-edged leaves. It thrives in a wide range of soils and weather conditions. Lolla Rossa is an Italian heirloom variety with frizzy, purple-tinged leaves. The outer leaves can be picked as required and the heart will continue to grow more.
10. Morello, Napoleon

Answer: Cherry

Morello is a sour cherry widely used for cooking. It is self-fertile, produces large crops and can withstand frost. Napoleon is a traditional, firm-fleshed variety with a sweet flavour. It requires a pollination partner and needs to be planted in good soil, ideally in a sunny spot.
Source: Author dellastreet

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : kino76: 8/10
Nov 06 2022 : TriviaFan22: 8/10
Oct 06 2022 : Guest 165: 3/10

Related Quizzes
1. Behold, the Pomegranate Average
2. I Am Curious, Orange Easier
3. Sweet Potato Escape Easier
4. Medicinal Fruits Average
5. Strawberry Fields Forever Average
6. Endive's Game Very Easy
7. 20,000 Legumes Under the Seasonings Average
8. Color Me Purple, Part 4: Eat Your Purples! Easier
9. Addicted to Spuds Easier
10. Olives! Average
11. Salad Daze Average
12. Please, No Peas Average

12/4/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us