Quiz about Do Snapdragons Really Snap
Quiz about Do Snapdragons Really Snap

Do Snapdragons Really Snap? Trivia Quiz


This is a quiz about snapdragons. Brought to you by DakotaNorth's author challenge. Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Homes & Gardens
  8. »
  9. Plants & Gardens Flowers

Author
zebra101
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,915
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
307
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of these do NOT describe a snapdragon's appearance? Hint

They don't have many leaves on their stems.
They come in a variety of colors.
Their flowers look like dragon faces.
They can be any height between 6 and 48 inches.

2. Where in the United States does the spurred snapdragon grow? Hint

California
Montana
Florida
New Hampshire

3. Coulter's snapdragons are white and are sometimes tinted pink or lavender.

True
False

4. Which of these is NOT one of the names that Antirrhinum vexillo-calyculatum goes by? Hint

Brewer's snapdragon
wiry snapdragons
sailflower snapdragon
purple twining snapdragon

5. What color are tall snapdragons? Hint

pink
yellow
blue
red

6. Which of these is called the lesser snapdragon? Hint

otter's snout
pig's snout
weasel's snout
cow's snout

7. What is the binomial name for the common snapdragon? Hint

Antirrhinum majus
Antirrhinum boissieri
Antirrhinum australe
Antirrhinum spurium

8. What kind of snapdragons live in California, don't climb, and are sometimes pink? Hint

ghost snapdragon
Sierra snapdragons
Coulter's snapdragon
pink twisting snapdragons

9. Kellogg's snapdragons are what color? Hint

pink
yellow
purple
red

10. Do snapdragons really "snap" open and closed?

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these do NOT describe a snapdragon's appearance?

Answer: They don't have many leaves on their stems.

Snapdragons come in dwarf, medium, and tall varieties. Some colors that snapdragons come in include white, yellow, red, pink, and orange. They have a lot of leaves on their stems.
2. Where in the United States does the spurred snapdragon grow?

Answer: California

Spurred snapdragons live in northern California. They are purple and white. They are found on mountains and the northern part of the Central Valley. Spurred snapdragons are rare.
3. Coulter's snapdragons are white and are sometimes tinted pink or lavender.

Answer: True

Coulter's snapdragons live in the desert shrub-lands, coastal hills and mountains of California. They usually have pink or lavender on them when they first open. Their binomial name is Antirrhinum coulterianum.
4. Which of these is NOT one of the names that Antirrhinum vexillo-calyculatum goes by?

Answer: purple twining snapdragon

The wiry snapdragons are lavender with streaks of dark purple. They mostly live in northern and central California. They are also sometimes found in Oregon. They like low-elevation mountains and rocky areas.
5. What color are tall snapdragons?

Answer: pink

The tall snapdragon's scientific name is Antirrhinum virga. It lives in northern California. They have non-climbing stems.
6. Which of these is called the lesser snapdragon?

Answer: weasel's snout

The weasel's snout is in a different genus than snapdragons, but they look like smaller versions of snapdragons. They are pink and live in Europe and North America. They are also called calf's snout.
7. What is the binomial name for the common snapdragon?

Answer: Antirrhinum majus

The common snapdragon lives in the Mediterranean region of Europe. They are usually just called snapdragons for short. They are pink to purple in color with yellow lips.
8. What kind of snapdragons live in California, don't climb, and are sometimes pink?

Answer: Sierra snapdragons

Sierra snapdragons do not climb or cling to other plants like most snapdragons do. Their flowers are pink or red. They live in California.
9. Kellogg's snapdragons are what color?

Answer: purple

Kellogg's snapdragons live in California. They sometimes climb other plants. They have just one flower on top of their stem.
10. Do snapdragons really "snap" open and closed?

Answer: Yes

When you squeeze their "throats", the flower's mouth opens and closes. People, especially children, like to play with them.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us