Quiz about I Once Had TwentyFive Quarters
Quiz about I Once Had TwentyFive Quarters

I Once Had Twenty-Five Quarters Quiz


I once had twenty-five quarters, from the early 1800s to the current quarters. However, I forgot a few things about these quarters, since I haven't seen them for so long. Can you help me remember which ones they were?

A multiple-choice quiz by hotdogPi. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Coins and Banknotes
  8. »
  9. U.S. Coins & Banknotes

Author
hotdogPi
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,789
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
12 / 25
Plays
488
Awards
Editor's Choice
1. I had a quarter that was from the first year with the design that shows George Washington. I also remember that the year ended in a 2. What year was it from? Hint

1922
1912
1902
1932

2. I had a quarter from 1916. I remember it being worth a few thousand dollars, since only about fifty thousand were made of that type in 1916. What kind was it? Hint

Barber
Standing Liberty
Buffalo
Indian Head

3. I had a quarter from 1897 with an O mintmark. Where was it made? Hint

Ottawa
Orlando
Omaha
New Orleans

4. I had a quarter from 2004 that was in perfect condition. It was a proof, and therefore from the San Francisco mint. What is the numerical designation for a proof coin in perfect condition? Hint

PF-65
PF-75
PF-60
PF-70

5. I had a quarter that said "25 c." on it. What year could it have been from? Hint

1935
1835
1885
1785

6. I had a quarter that was from 2001. It was a state quarter, but the state shown was not one of the thirteen colonies nor Vermont. Which state was shown on it? Hint

Tennessee
Rhode Island
Ohio
Kentucky

7. In most of the years that the quarter was made, before 1960, which mint made the greatest number of quarters? Hint

Denver
Carson City
San Francisco
Philadelphia

8. I had a quarter that was made in the last year that quarters in the United States were silver. What year was that quarter from? Hint

1965
1966
1967
1964

9. I had a quarter that I got in change, and it was from 1976. What is on the reverse of it? Hint

An eagle
A colonial drummer
A caribou
George Washington

10. I had a proof quarter from 1996. What was the mint mark on it? Hint

P
S
D
W

11. I had a Standing Liberty quarter from 1925. What was the eagle on it doing? Hint

Sitting on a branch
Flying
Eating its prey
There was no eagle on Standing Liberty quarters

12. I had a quarter from 1966. What was the mint mark on it? Hint

S
P
There was no mint mark
D

13. I had a quarter that shows the District of Columbia on it, made one year after the state quarters ended. What year was it from? Hint

2011
2010
2009
2008

14. I had a quarter that was from 1875. However, I had to make sure it was a quarter, since another similar-looking coin was made in 1875, which was slightly smaller. The coin was a failed idea. What was the face value of the slightly smaller coin? Hint

15 cents
12.5 cents
24 cents
20 cents

15. I had a quarter from 1870, worth a few thousand dollars, with a mint mark that was two of the same letter, instead of a single letter. What was the mint mark? Hint

DD
CC
OO
AA

16. I had a quarter that was not from the United States, however, it was worth the same as a current United States quarter. It was from a country where a United States quarter would be accepted. The reverse had a big 25 on it. It was from 2000, and everything on it was in Spanish. What country was it from? Hint

Peru
Ecuador
Spain
Argentina

17. I had a quarter that was from 1943. Pennies were made of steel in 1943, while nickels were made of silver, copper, and manganese. What was the main element in a 1943 quarter, which made up 90% of the coin? Hint

Silver
Iron
Copper
Gold

18. I had a quarter that had "QUARTER DOLLAR" on the obverse, below George Washington. The year of the quarter ended with a 6. What year was the quarter from? Hint

1996
2006
1986
1976

19. I had a quarter from 1955, with a D mint mark. Where was the mint mark? Hint

To the right of George Washington's ribbon
On the edge of the coin
Next to the eagle's beak
Below the wreath

20. I had a quarter with a P mint mark. I remember that if it was made one year earlier, there would be no mint mark. What year was that quarter from? Hint

1979
1980
1968
1999

21. In which years did quarters have the most possible mint marks, in addition to quarters that don't have a mint mark? Hint

1875-1878
1980-1998
1907-1909
1942-1945

22. I had a quarter from early 2010, which had the first national park in the America the Beautiful series of quarters. Which park was shown on it? Hint

Grand Canyon
Yellowstone
Hot Springs
Yosemite

23. I had a quarter that was from the very early 1800s. Which of these years could it have been from? Hint

1813
1801
1805
1809

24. I had a US quarter that said it was from 1975, with no mint mark. What was wrong with it? Hint

It should have had a P mintmark.
It was actually from 1875.
It was a counterfeit.
It was actually a dollar coin.

25. I had what I thought was a US quarter from 1979. However, it was had Susan B. Anthony on it. What was it actually? Hint

A counterfeit
A Canadian quarter
A dollar coin
A quarter from 1980


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I had a quarter that was from the first year with the design that shows George Washington. I also remember that the year ended in a 2. What year was it from?

Answer: 1932

1932 was the first year of quarters with George Washington on it. If it has a D or S mintmark, it is worth hundreds of dollars due to its scarcity. Quarters were not made in 1933, and then quarters were made every year 1934 and onwards.
2. I had a quarter from 1916. I remember it being worth a few thousand dollars, since only about fifty thousand were made of that type in 1916. What kind was it?

Answer: Standing Liberty

1916 was the first year of the Standing Liberty quarter, which lasted until 1930. 1916 also was the last year of the Barber quarters. Almost all 1916 quarters are Barber quarters, so the few 1916 Standing Liberty quarters are worth a few thousand dollars each.
3. I had a quarter from 1897 with an O mintmark. Where was it made?

Answer: New Orleans

The New Orleans mint started in 1838, and it made its last year of coins in 1909. Between 1892 and 1905, Philadelphia, New Orleans, and San Francisco were making Barber quarters. In 1906, Denver started, and in 1910, New Orleans stopped.
4. I had a quarter from 2004 that was in perfect condition. It was a proof, and therefore from the San Francisco mint. What is the numerical designation for a proof coin in perfect condition?

Answer: PF-70

PF-60 is a low-quality proof, while PF-65 is a medium-quality proof. Since the numbers only go up to 70, PF-75 is impossible. Coins that are not proofs are similar: MS-70 is perfect (MS stands for "mint state"), and MS-60 is uncirculated but has problems.
5. I had a quarter that said "25 c." on it. What year could it have been from?

Answer: 1835

Quarters first said "25 c." (in 1796), and then they switched to "QUAR. DOL." in 1838 and "QUARTER DOLLAR" in 1892. Dimes and half dollars switched from a number to words in 1838, just like quarters.
6. I had a quarter that was from 2001. It was a state quarter, but the state shown was not one of the thirteen colonies nor Vermont. Which state was shown on it?

Answer: Kentucky

The state quarters were released in the order that the states became states. Five quarters were made per year, starting in 1999. Tennessee and Ohio were 2002 quarters, while Rhode Island is one of the thirteen colonies.
7. In most of the years that the quarter was made, before 1960, which mint made the greatest number of quarters?

Answer: Philadelphia

There are a few exceptions (for example, 1866-1869), but for the most part, Philadelphia made more coins than the other mints. When Carson City was making quarters, it usually made the least, resulting in more valuable coins due to their scarcity.
8. I had a quarter that was made in the last year that quarters in the United States were silver. What year was that quarter from?

Answer: 1964

Dimes and quarters stopped being silver in 1965, making 1964 the last year that they were silver. Half dollars switched from 90% silver to 40% silver (silver would be removed completely in 1971), and dollar coins were not made at the time.
9. I had a quarter that I got in change, and it was from 1976. What is on the reverse of it?

Answer: A colonial drummer

Quarters made in both 1975 and 1976 (though they all say 1976) are bicentennial quarters. They got designs made specially for the bicentennial of the United States. Non-bicentennial quarters had an eagle. If it had a caribou, it would be from Canada. Like normal, George Washington is on the obverse (front).
10. I had a proof quarter from 1996. What was the mint mark on it?

Answer: S

San Francisco started making proof coins in 1968. Coins with an S on them are from San Francisco, coins with P (or no mintmark) are from Philadelphia, and coins with D are from Denver. W was used once for a 1996 dime, which was made in West Point.
11. I had a Standing Liberty quarter from 1925. What was the eagle on it doing?

Answer: Flying

An eagle shown flying is also on the 1856-1858 1 coin and the 2000-2006 $1 coin. However, these eagles are flying to the left, while the one on the Standing Liberty quarter is shown flying to the right.
12. I had a quarter from 1966. What was the mint mark on it?

Answer: There was no mint mark

Mint marks were not shown on any coins from 1965 to 1967. Mint marks started being shown again in 1968.
13. I had a quarter that shows the District of Columbia on it, made one year after the state quarters ended. What year was it from?

Answer: 2009

In 2009, six types of quarters were made. They showed the District of Columbia, Puerto Rico, Guam, American Samoa, US Virgin Islands, and Northern Mariana Islands. In 2010, a new series of quarters would start, and they would have national parks.
14. I had a quarter that was from 1875. However, I had to make sure it was a quarter, since another similar-looking coin was made in 1875, which was slightly smaller. The coin was a failed idea. What was the face value of the slightly smaller coin?

Answer: 20 cents

20-cent coins were made mostly in 1875, with a few in 1876, 1877, and 1878. In total, about 1.3 million 20-cent coins were made, while about 5 million quarters were made in 1875 alone. The idea of 20-cent coins failed because of the similarity to quarters.
15. I had a quarter from 1870, worth a few thousand dollars, with a mint mark that was two of the same letter, instead of a single letter. What was the mint mark?

Answer: CC

Coins with a CC on them were made in Carson City. They usually made fewer coins than the other mints did, so some years of coins (including dimes, quarters, half dollars, and dollars) with a CC mint mark are much more valuable than those with no mint mark, up to thousands of dollars.
16. I had a quarter that was not from the United States, however, it was worth the same as a current United States quarter. It was from a country where a United States quarter would be accepted. The reverse had a big 25 on it. It was from 2000, and everything on it was in Spanish. What country was it from?

Answer: Ecuador

Ecuador and Panama both use the US dollar. They make their own coins, however, in both countries, a mix of their coins and United States coins are used, and United States bills are used. Peru and Argentina have their own currency, while Spain had their own currency before it switched to the euro.
17. I had a quarter that was from 1943. Pennies were made of steel in 1943, while nickels were made of silver, copper, and manganese. What was the main element in a 1943 quarter, which made up 90% of the coin?

Answer: Silver

Unlike pennies and nickels, quarters did not change their metal composition in 1943, since silver was not needed for World War II.
18. I had a quarter that had "QUARTER DOLLAR" on the obverse, below George Washington. The year of the quarter ended with a 6. What year was the quarter from?

Answer: 2006

State quarters (1999-2008), US territory quarters (2009) and America the Beautiful quarters (2010-2021) quarters have "QUARTER DOLLAR" on the obverse. Before that, the year was in that position instead. 1976 bicentennial quarters had "1776-1976" instead of just "1976".
19. I had a quarter from 1955, with a D mint mark. Where was the mint mark?

Answer: Below the wreath

Silver quarters from 1932 to 1964 had their mint mark (if there was one) below the wreath. When the silver was removed, the mint mark was moved to the spot to the right of George Washington's ribbon. The first coin in the United States to have a mint mark on the edge was the 2007 $1 coin.
20. I had a quarter with a P mint mark. I remember that if it was made one year earlier, there would be no mint mark. What year was that quarter from?

Answer: 1980

Other than nickels from 1942-1945 and $1 coins from 1979, coins from Philadelphia only started using the mint mark P in 1980. Before that, coins from Philadelphia would have no mint mark. Pennies never got the P mint mark prior to 2017.
21. In which years did quarters have the most possible mint marks, in addition to quarters that don't have a mint mark?

Answer: 1907-1909

From 1907 to 1909, quarters could have a D, S, or O mint mark, as well as no mint mark. Before that, there was no Denver mint, while after that, the New Orleans mint was closed.
22. I had a quarter from early 2010, which had the first national park in the America the Beautiful series of quarters. Which park was shown on it?

Answer: Hot Springs

The other parks were also on 2010 quarters, but they were made later. The America the Beautiful program lasts until 2021.
23. I had a quarter that was from the very early 1800s. Which of these years could it have been from?

Answer: 1805

Quarters were made in 1796, from 1804 to 1807, and in most years 1815 and later. The earliest quarter, from 1796, is worth thousands of dollars.
24. I had a US quarter that said it was from 1975, with no mint mark. What was wrong with it?

Answer: It was a counterfeit.

There are no quarters dated 1975, since 1975 quarters have the bicentennial design from 1976.
25. I had what I thought was a US quarter from 1979. However, it was had Susan B. Anthony on it. What was it actually?

Answer: A dollar coin

Just like 20-cent coins from 1875-1878, Susan B. Anthony dollars were very similar to quarters, and were easily confused with quarters. Because of this, they were only made from 1979 to 1981, and dollar coins would not be made again until 1999.
Source: Author hotdogPi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us