FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Luv Dat Chicken at Popeyes
Quiz about Luv Dat Chicken at Popeyes

Luv Dat Chicken at Popeyes Trivia Quiz


This quiz is about the Popeyes Louisiana Kitchen chicken restaurant chain. The restaurant chain, commonly known as Popeyes, was founded by Al Copeland in 1972.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Food & Drink
  8. »
  9. Fast Food

Author
workisboring
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
392,909
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
357
Last 3 plays: Stonecreek (8/10), Guest 108 (4/10), Guest 136 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which Louisiana metropolitan area was the Popeyes restaurant opened? Hint


Question 2 of 10
2. What person or character inspired the name for the restaurant? Hint


Question 3 of 10
3. What are the two flavors of the chicken at Popeyes? Hint


Question 4 of 10
4. Which blues singer both sang and wrote the "Luv Dat Chicken at Popeyes" jingle? Hint


Question 5 of 10
5. In 1983, Popeyes included which type of biscuits with their chicken? Hint


Question 6 of 10
6. Popeyes also offered several side dishes with a "cajun" theme. Which of the following is not a side dish on the menu at Popeyes? Hint


Question 7 of 10
7. What is the marketing slogan to describe the fried chicken at Popeyes? Hint


Question 8 of 10
8. Who became the commercial spokesperson for Popeyes in 2008? Hint


Question 9 of 10
9. The Popeyes menu offers several dishes other than chicken. Which of the following dishes is not offered by Popeyes? Hint


Question 10 of 10
10. Does Popeyes brew its own ice tea?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Stonecreek: 8/10
Jul 11 2024 : Guest 108: 4/10
Jul 04 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 25 2024 : Guest 70: 7/10
Jun 23 2024 : Guest 172: 10/10
Jun 21 2024 : Guest 172: 6/10
Jun 17 2024 : Guest 76: 3/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Louisiana metropolitan area was the Popeyes restaurant opened?

Answer: New Orleans, Louisiana

Popeyes Chicken was founded in suburban New Orleans, Louisiana. The suburb's name was Arabi. The first store opened its doors on June 12, 1972 by owner Al Copeland. The first store's original name was "Chicken on the Run".
2. What person or character inspired the name for the restaurant?

Answer: Jimmy "Popeye" Doyle

Founder Al Copeland claimed the franchise's name was inspired by the fictional character Jimmy "Popeye" Doyle. Gene Hackman won the Academy Award for Best Actor for his portrayal of Jimmy "Popeye" Doyle in the 1971 film "The French Connection".
3. What are the two flavors of the chicken at Popeyes?

Answer: spicy and mild

The Popeyes restaurant chain wanted to bring its local flavor to their menu. Popeyes' idea was to offer spicy chicken on the menu. Popeyes also offered mild chicken as alternative on its menu.
4. Which blues singer both sang and wrote the "Luv Dat Chicken at Popeyes" jingle?

Answer: Dr John

Dr John was a blues singer from New Orleans, Louisiana. His signature song was the 1973 hit "Right Place, Wrong Time". He also wrote and performed the the "Luv Dat Chicken at Popeyes" jingle.
5. In 1983, Popeyes included which type of biscuits with their chicken?

Answer: buttermilk biscuits

Every Popeyes chicken meal is served with one of their famous buttermilk biscuits. The chain introduced this staple in their restaurants in 1983. The buttermilk biscuits are baked fresh daily.
6. Popeyes also offered several side dishes with a "cajun" theme. Which of the following is not a side dish on the menu at Popeyes?

Answer: cajun tater tots

Popeyes offers "cajun" themed sides such as red beans and rice, cajun fries, cajun rice, mashed potatoes with cajun gravy and jambalaya. Popeyes offers more traditional sides such as green beans, corn on the cob, cole slaw, onion rings ans macaroni and cheese. Popeyes does not offer cajun tater tots.
7. What is the marketing slogan to describe the fried chicken at Popeyes?

Answer: Bonafide Chicken

In 2008 the Popeyes brand reinvented itself as Popeyes Louisiana Kitchen due to its roots in Louisiana-styled dishes. This marketing campaign included a new logo, new spokesperson, distinctive new products and an advertising campaign titled "LOUISIANA Fast."

The chicken was branded as Boniafide Chicken. The Bonafide Chicken was marinated for twelve hours, battered and breaded to burst with its trademark flavor.
8. Who became the commercial spokesperson for Popeyes in 2008?

Answer: Annie the Chicken Queen

Beginning in 2008, Annie the Chicken Queen began appearing in commercials for Popeyes. She bragged about the chicken and promoted the other products and restaurant promotions.
9. The Popeyes menu offers several dishes other than chicken. Which of the following dishes is not offered by Popeyes?

Answer: chicken-fried steak

Popeyes offers seafood po'boys, chicken tenders, popcorn shrimp, butterfly shrimp and cajun fish. These dishes come with a side and a biscuit. Popeyes does not offer a chicken-fried steak on their menu.
10. Does Popeyes brew its own ice tea?

Answer: Yes

Popeyes sells its own brew of cane sweeeet iced tea. This tea is made with pure cane sugar. The tea is made from a blend of pekoe black and orange pekoe teas.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us